Ingredience

12 malých cibulek

300 ml červeného vína

1 malý bobkový list

1 snítka tymiánu

sůl

mletý bílý pepř

2 lžíce másla

8 plátků veky

8 vajec

2 lžíce škrobu (solamylu)

1 lžíce nasekané pažitky


1. Cibulky oloupeme a celé je vložíme do kastrolu. Zalijeme je vínem, přidáme bobkový list a tymián, podle chuti osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme 15 až 20 minut. Pak cibulky vyjmeme.


2. V pánvi rozehřejeme máslo a plátky veky na něm opečeme dozlatova. Ve vroucí vodě (do které můžeme přidat I trochu vína) uvaříme ztracená vejce - každé nejdříve rozklepneme do hrnku, necháme je sklouznout do vroucí vody a vaříme 3-4 minuty. Vyjmeme je a udržujeme teplé.


3. V trošce studené vody rozmícháme škrob dohladka a víno ve kterém se vařily cibulky zahustíme. Znovu mírně povaříme a vyjmeme bobkový list a tymián.


4. Na talířky dáme vždy 2 toasty, na ně položíme vejce, přelijeme omáčkou, přidáme cibulky a ozdobíme pažitkou.


  13:05,  aktualizováno  25. března 2019 19:00