Ingredience

250 g bulguru

sůl

60 g slunečnicových semínek

1 salát radicchio

2 velké žluté papriky

2 zelené papriky

1 okurka

1 červená cibule

4 lžíce olivového oleje

šťáva z 1 citronu

mletý černý pepř

100 g čerstvého kozího sýru s bylinkami

nasekaná petrželka na zdobení


1. Bulgur propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Osolíme, přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme asi 10 minut. Pak bulgur propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.


2. Slunečnicová semínka opečeme na suché pánvi dozlatova. Salát radicchio omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.


3. Papriky omyjeme a zbavíme semínek, okurku oloupeme a spolu s paprikami ji nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, zalijeme olejem a zakapeme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme.


4. Do mísy přisypeme bulgur a dobře jej promícháme s ochucenou zeleninou. Salát rozdělíme do misek, rozdrobíme na něj kozí sýr, posypeme opraženými slunečnicovými semínky a ozdobíme nasekanou petrželkou.


  11:01,  aktualizováno  25. března 2019 19:00