Ingredience

5 vajec

3 lžíce majonézy

1 lžička plnotučné hořčice

4 lžíce měkkého tvarohu

sůl

mletý černý pepř

2 lžíce olivového oleje

8 plátků pečiva (bageta, ciabatta)

máslo na potření

2 stroužky česneku

1 jarní cibulka

3 ředkvičky

100 g balkánského sýra


1. Vejce uvaříme natvrdo a poté zchladíme ve studené vodě. Oloupeme je, dáme do misky a rozmačkáme. Přidáme k nim majonézu, hořčici a tvaroh. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pomazánku necháme krátce odležet v chladu.


2. Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky bagety dozlatova. Potřeme je oloupanými stroužky česneku a slabou vrstvou másla.


3. Jarní cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Pomazánku rozetřeme na pečivo. Posypeme ji jarní cibulkou, poklademe plátky ředkviček a posypeme rozdrobeným sýrem.