Ingredience

1 brokolice

250 g keříkových rajčat

2 stroužky česneku

40 g zázvoru

olivový olej

200 ml zeleninového vývaru z kostky

asi 40 ml ústřicové omáčky

cukr

sůl

mletý pepř

8 vajec


1. Brokolici omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Rajčátka omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.


2. V hlubší pánvi, nejlépe ve woku, rozehřejeme trochu oleje a orestujeme na něm česnek se zázvorem. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu.


3. Vývar dochutíme ústřicovou omáčkou a troškou cukru. Do pánve vložíme brokolici a krátce ji podusíme. Pak přidáme rajčátka. Vše dle potřeby dochutíme solí a pepřem a odstavíme.


4. Mezitím rozšleháme v míse vejce se špetkou soli a pepře. Pánev vymažeme trochou oleje a postupně upečeme čtyři omelety. Na talířích je naplníme brokolicovou směsí.


  13:48,  aktualizováno  25. března 2019 19:02