Ingredience

Omáčka:

1 cibule

3 lžíce olivového oleje

100 g sterilovaných sekaných rajčat (i se šťávou)

sůl

mletý barevný pepř

50 g cherry rajčat

1 chilli paprička

120 g majonézy

Brambory:

800 g brambor

sůl

120 g plátků anglické slaniny

120 g sýra (např. jadel, cheddar)

tymián


1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji v kastrůlku na rozpáleném oleji. Pak zalijeme sekanými rajčaty. Osolíme, opepříme a na mírném plameni vaříme asi 20 minut.


2. Nakonec přidáme na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Necháme přejít varem a odstavíme. Omáčku necháme vychladnout a promícháme s majonézou.


3. Brambory omyjeme a v osolené vodě vaříme asi 12 minut do poloměkka. Pak je slijeme a nakrájíme na širší kolečka. Slaninu a sýr nakrájíme na silnější kousky. Vše střídavě napichujeme na jehly. Grilujeme na středně silném plameni asi 10 minut. Podáváme posypané tymiánem a solí společně s rajčatovou omáčkou.


  10:23,  aktualizováno  25. března 2019 19:03