Ingredience

4 velké brambory

1 cibule

2 stroužky česneku

200 g cukrového hrášku

2 mrkve

sůl

2 lžíce olivového oleje

200 g mraženého hrášku

čerstvě mletý barevný pepř

100 g feta sýra

250 g zakysané smetany

1 svazek pažitky


1. Brambory omyjeme a uvaříme do poloměkka. Necháme zchladnout a poté z vrchu vyřízneme asi jednu šestinu každé brambory (můžeme i lehce vydlabat vnitřky, aby se vytvořil větší prostor pro náplň).


2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Hráškové lusky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a zchladíme. Mrkev nakrájíme na kostičky a krátce povaříme v osolené vodě. Česnek a cibuli orestujeme na olivovém oleji, přimícháme povařenou zeleninu, rozmražený hrášek, promícháme a ochutíme solí a pepřem.


3. Brambory naplníme připravenou směsí promíchanou s rozdrobeným sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 170 °C asi 15 minut. Smetanu promícháme s najemno nasekanou pažitkou, solí a pepřem. Hotový dip podáváme s upečenými bramborami.


  9:41,  aktualizováno  25. března 2019 19:02