Ingredience

4 menší řepy

600 g brambor

sůl

1 cibuli

4 lžíce olivového oleje

4 lžíce červeného vinného octa

3 lžíce tekutého medu

1-2 lžičky semínek fenyklu

sůl

mletý černý pepř

1 malou hlávku listového salátu

4 vejce vařená na hniličku


1. Řepu vložíme do hrnce s vodou a uvaříme ji doměkka. Když trochu zchladne, oloupeme ji a nakrájíme na plátky.


2. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Vsypeme je do hrnce s osolenou vroucí vodou a uvaříme na skus. Scedíme je a necháme okapat.


3. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Olej promícháme v mističce s octem, medem a fenyklem. Dresink osolíme, opepříme a přidáme do něj cibuli.


4. Listy salátu opláchneme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Každou porci doplníme bramborami, řepou a překrojeným vajíčkem. Nakonec přidáme dresink. K salátu můžeme podávat pečivo.


  9:19,  aktualizováno  25. března 2019 20:10