Ingredience

800 g malých brambor

200 g anglické slaniny

200 g žampionů

1 slovenská paprika

5 lžic oleje

sůl

mletý černý pepř

5 lžic créme fraiche

150 g nastrouhaného ementál

2 žloutky

1/2 lžičky nasekaného tymiánu


1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky, žampiony na menší kousky a papriku na proužky.


2. Na pánvi rozpálíme část oleje, opečeme na něm brambory, pak přidáme slaninu, papriku a ještě asi 5 minut restujeme.


3. Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme zbytek oleje a krátce na něm podusíme žampiony. Osolíme je a opepříme.


4. V misce smícháme créme fraiche, nastrouhaný sýr, žloutky a nasekaný tymián. Směsí přelijeme žampiony a asi 3 minuty povaříme. Přidáme brambory, se slaninou a paprikou, prohřejeme a ozdobíme bylinkami.


  7:39,  aktualizováno  25. března 2019 20:09