Máte rádi kokos? Pak rozhodně vyzkoušejte náš recept na Bounty řezy.

Ingredience

Těsto:

350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
40 g kakaa
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
3 lžíce polotučného mléka
200 g tuku (Hera)

Náplň:

6 bílků
100 g moučkového cukru
250 g mletého kokosu

Krém:

400 ml polotučného mléka
50 g moučkového cukru
80 g hladké mouky
6 žloutků
200 g másla
50 g hořké čokolády

1. Mouku prosijeme s moučkovým cukrem, kakaem a kypřicím práškem. Přidáme mléko, na kousky nakrájený tuk a vypracujeme pevné těsto, které necháme ztuhnout 120 minut v chladničce.

2. Z bílků a cukru připravíme pevný sníh, do kterého vmícháme kokos. Polovinu ztuhlého těsta nastrouháme na dno pekáčku (30 x 40 cm) vyloženého pečicím papírem. Rozetřeme na něj kokosovou náplň, na kterou nastrouháme zbylé těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 35 minut. Necháme krátce zchladnout v pekáčku a pak pomocí papíru přendáme na prkýnko.

3. Z mléka, cukru a mouky uvaříme hustou kaši. Do horké kaše přidáme žloutky a necháme za stálého míchání vychladnout. Pak pomocí robotu zašleháme změklé máslo. Krém rozetřeme na povrch vychladlého koláče a necháme ztuhnout v chladničce.

4. Papírový kornoutek naplníme rozpuštěnou čokoládou a povrch krému ozdobně přestříkáme. Opět necháme zatuhnout a nakrájíme na porce.