Máte rádi ovocné moučníky? Upečte si k nedělní kávě vynikající borůvkovo-jogurtové řezy.

Ingredience

Na korpus:
350 g hery
300 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
150 g bílého jogurtu
350 g hladké mouky
1/2 prášku do pečiva

Na náplň:
500 g bílého jogurtu
100 g moučkového cukru
300 g borůvek
8 plátků želatiny
500 ml smetany ke šlehání
150 g borůvkové marmelády

1. Heru utřeme s oběma cukry do pěny. Zašleháme žloutky a jogurt. Pak střídavě a po částech vmícháme pevný sníh z bílků a mouku prosátou s práškem do pečiva.

2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě ho při 170 °C pečeme asi 20 minut.

3. Jogurt rozmícháme s moučkovým cukrem a rozmačkanými borůvkami. Želatinu necháme nabobtnat ve 100 ml smetany. Zahřejeme ji a rozpuštěnou vmícháme do jogurtového krému. Pak přidáme dotuha vyšlehanou smetanu.

4. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a připraveným krémem. Moučník necháme v lednici ztuhnout.

Témata: Cukr, jogurt, Moučník, Káva