Ingredience

Nepečená hmota:

100 g bezlepkových piškotů

50 vlašských ořechů

50 g ovesného nápoje v prášku

40 g rýžového sirupu

1 lžíce karobového prášku

Náplň:

2 lžíce ovesného nápoje v prášku

1 lžíce karobového prášku

2 lžíce vody

Dohotovení:

bezlepkové piškoty


1. Piškoty a ořechy nastrouháme na jemno. Promícháme je s ovesným nápojem v prášku a rýžovým sirupem. Vypracujeme pevnou hmotu a rozdělíme ji na dva díly. Do jedné části zapracujeme karobový prášek.


2. V míse promícháme sušený ovesný nápoj s karobovým práškem. Pak přilijeme vodu a vymícháme hustou náplň. Pokud je náplň příliš suchá, přidáme více vody.


3. Tmavou i světlou hmotu rozdělíme na kousky a vytvarujeme z nich kuličky. Každou obalíme v instantní rýžové mouce a vtlačíme do formičky na včelí úl. Do středu uděláme malý důlek, který vyplníme připravenou náplní. Úlek uzavřeme piškotem a vyklepneme ho z formičky. Hotové včelí úly necháme ztuhnout v chladu.


  10:19,  aktualizováno  25. března 2019 20:10