Ingredience

400 g bezlepkové mouky 

100 g rýžové mouky

150 g moučkového cukru

250 g rostlinného tuku

1 vejce

1 lžička nastrouhané citronové kůry

200 g rybízové marmelády


1. Obě mouky smícháme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájený tuk, vejce a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme pevné těsto a necháme ho v chladničce asi 2 hodiny odležet.


2. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm a vykrájíme 3 velikosti kytiček. Rozložíme je na plechy vyložené pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení sundáme z horkého plechu a necháme na papíru vychladnout.


3. Pak potřeme největší kytičku marmeládou a slepíme s menší. Znovu potřeme marmeládou a na povrch přilepíme nejmenší kytičku. Na tu uděláme malou marmeládovou kapičku.


  10:18,  aktualizováno  25. března 2019 20:10