Ingredience

4 bažantí stehna

sůl

mletý černý pepř

100 g mrkve

100 g celeru

1 cibule

100 g anglické slaniny

3 lžíce rostlinného oleje

300 ml červeného vína

2 lžíce rybízového džemu

5 bobkových listů

3 kuličky nového koření

200 g malých nakládaných cibulek

2 lžíce medu


1. Stehna očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kousky.


2. V hrnci na oleji osmahneme pokrájenou zeleninu se slaninou. Bažantí stehna vložíme do zapékací mísy a podlijeme je vínem. Vmícháme džem a přidáme bobkové listy, nové koření a opečenou zeleninu se slaninou.


3. Pečeme v troubě při 180 °C asi 60 minut. Poté přidáme cibulky a med a dopékáme ještě 15 minut.