Ingredience

250 g medu

110 g krupicového cukru

150 g mandlí

150 g pistácií

30 g kokosu

80 g hořké čokolády

3 lžíce rumu

1 bio pomeranč

1/2 lžičky mleté skořice

1/2 lžičky mletého zázvoru

sůl

250 g hladké mouky

20 g kakaa

2 lžičky jedlé sody

tuk a polohrubá mouka do pekáčku

Dohotovení:

100 g čokoládové polevy

20 g kokosových lupínků

20 g mandlí

20 g pistácií

40 g kandovaných třešní


1. Med svaříme v kastrolu s cukrem. Odstavíme z ohně a přidáme nastrouhané mandle, pistácie a kokos. Pak přidáme nastrouhanou čokoládu, rum, nastrouhanou kůru a vymačkanou šťávu z pomeranče, skořici, zázvor a špetku soli. Nakonec vmícháme mouku s kakaem a sodou.


2. Hotové těsto rozetřeme do pekáčku (30x35 cm) vymazaného tukem a vysypaného polohrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme.


3. Po úplném vychladnutí potřeme povrch rozpuštěnou čokoládovou polevou, posypeme kokosovými lupínky, nasekanými mandlemi a pistáciemi a na kousky nakrájenými kandovanými třešněmi. Čokoládu necháme ztuhnout a pak ozdobený upečený plát nakrájíme na tyčinky.