Špenát patří mezi zeleninu, která velmi prospívá našemu tělu a jeho využití v kuchyni nezná meze.

Špenátová polévka s těstovinami a cizrnou

Suroviny:
200 g cizrny, sůl, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 80 ml olivového oleje, špetka majoránky, špetka rozmarýnu, 1000 ml hovězího vývaru, 100 g těstovin mušliček, 300 g mladého špenátu, 50 g parmezánu, mletý pepř



?Postup:

1. Cizrnu uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme ji a necháme okapat. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Špenát očistíme a propláchneme.


2. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli orestujeme dohněda. Přidáme česnek, majoránku, rozmarýn a promícháme.


3. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přidáme těstoviny. Povaříme asi 6 minut, přidáme špenát, cizrnu a vaříme další 4 minuty. Nakonec dochutíme solí a pepřem.


4. Špenátovou polévku rozdělíme do talířů, posypeme nastrouhaným parmezánem a podáváme s pečivem.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 962 kJ/230 kcal

Počet porcí/kusů 4


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:38