V proměnlivém zimním počasí potřebujeme velký přísun vitaminů, vyzkoušejte netradiční saláty, které vám je dodají a vaši linii neohrozí.

Zimní salát s nakládanými houbami a lososem

Suroviny: 400 g polníčku, 1 hlávkový salát, 2 rajčata, 100 g sterilovaných žampionů, 1 lžíce ořechového oleje, 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balsamikového octa, 2 lžíce hořčice, sůl, mletý černý pepř, 200 g uzeného lososa



?Postup:

1. Polníček a hlávkový salát opláchneme pod tekoucí vodou a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky.

2. Naložené žampiony scedíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu a houby dáme do salátové mísy a zlehka promícháme.

3. V malé misce smícháme ořechový a olivový olej, ochutíme octem a hořčicí. Zálivku naředíme 2 lžícemi vody, podle chuti osolíme a opepříme.

4. Salát přelijeme zálivkou, promícháme a rozdělíme do misek. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a salát jimi ozdobíme. Podáváme s pečivem.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 1096 kJ/262 kcal

Počet porcí/kusů 4


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:13