Při přípravě těstovin vám dochází fantazie? Máme pro vás skvělé a chutné nápady.

Citronové špagety s tuňákem a pažitkou

Suroviny:
4 vejce, ?400 g špaget, ?sůl, ?2 konzervy tuňáka v oleji (á 180 g), ?1 cibule, ?200 g zakysané smetany, ?1 bio citron, ?1 svazeček pažitky, ?mletý černý pepř



Postup:

1.
Vejce uvaříme nahniličko. Když trochu zchladnou, oloupeme je. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Scedíme je a necháme okapat.

2. Olej z tuňáka vlijeme do pánve a orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme zakysanou smetanu a trochu najemno nastrouhané citronové kůry a vymačkané citronové šťávy. Přisypeme nadrobno nasekanou pažitku. Směs dochutíme solí a pepřem a prohřejeme.

3. Do pánve vložíme tuňáka a špagety a prohřejeme je. Směs rozdělíme do talířů nebo misek. Každou porci doplníme vajíčkem.


Doba přípravy 30 minut.

1 porce obsahuje 2855 kJ/682 kcal

Počet porcí/kusů 4


  6:00,  aktualizováno  31. března 2019 13:32