Nestíháte péct a chcete mít na Vánoce připravených několik druhů cukroví? Nepečené cukroví je vaše záchrana. Je rychlé, snadné a neuvěřitelně dobré.

Karobové hříbečky


Ingredience:

90 g loupaných mandlí
70 g sušený sójový nápoj s příchutí vanilky
40 g rýžového sirupu
1/2 lžičky vanilkové esence
20 g tmavého karobového prášku
med na slepení



Postup:

1. Oloupané mandle nastrouháme najemno. V míse je smícháme se sójovým nápojem v prášku. Pak přilijeme rýžový sirup, vanilkovou esenci a vypracujeme pevnou hmotu.

2. Asi jednu třetinu hmoty oddělíme a rovnoměrně do ní zapracujeme karobový prášek. Ze světlé hmoty vymodelujeme různě velké "nohy" hříbků. Na jedné straně je mírně zploštíme, abychom je pak mohli postavit.

3. Z tmavé části hmoty vytvarujeme jednotlivé "kloboučky" hříbků tak, že z kousků těsta vytvoříme kuličky různé velikost a lehce je uprostřed promáčkneme. Pak kloboučky k připraveným nohám přilepíme trochou medu a necháme zaschnout.

Doba přípravy. 50 minut.
1 porce obsahuje. 172 kJ/41 kcal
Počet porcí/kusů 20