Jahody
Je všeobecně známo, že složky obsaženě v ovoci a zelenině blahodárně působí na dutinu ústní. Mimo to dokážou zbavit chrup zažloutlého odstínu a povrchové pigmentace. Mezi nejlepší potravinu v tomto směru patří jablko, grep, řapíkatý celer, mrkev a především pak jahody. Jestli toužíte po opravdu oslnivých zubech, konzumujte jahody alespoň třikrát týdně. Jahody k bělení lze využít na dva způsoby. Jedním z nich je potřít dužinou zuby a nechat pět minut působit, poté ústa vypláchnout. Účinnější variantou je pasta z chutných plodů. Rozmačkejte jednu větší jahodu, následně chrup vyčistěte klasickým způsobem. Efekt zesvětlení uvidíte okamžitě. Ovšem výraznějšího vybělení docílíte až po několika týdnech pravidelného používání.
Zajímavost: Každý den si dopřejte malé množství křupavé zeleniny a ovoce. Kousáním masírujte dásně, čímž předcházíte vzniku zánětů a paradentóze.