Použití v kuchyni
Vaření: Kokosový olej se výborně hodí do kořeněných, slaných a ostrých pokrmů, kterým dodá jedinečný nádech exotiky.
Pečení: Využijete ho na přípravu sušenek, cukroví i moučníků, které budou díky němu úžasně vláčné a křehké.
Naše radaKokosový olej tuhne už při teplotě kolem 24 až 25 °C, vybírejte si tedy ten ve sklenicích se širokým hrdlem, případně ho do nich po nákupu přelijte. Tak se k němu za všech okolností snadno dostanete. |
Smažení: Kokosový olej se nepřepaluje, proto je ideální na smažení a restování. Usmažte si na něm palačinky nebo banánové lívanečky a už nikdy nesáhnete po svém starém oleji.
Grilování: Přidejte kokosový olej do grilovacích past a směsí. Zkusit můžete třeba grilovací směs složenou z kokosového oleje, himálajské soli a špetky nasekané citronové trávy.