5. Může zabránit ztrátě paměti
Byla provedena studie, kdy dospělým s nadváhou byl dodáván resveratrol po dobu 6 měsíců a zjistilo se, že lidé, kteří tuto látku užívali, měli daleko lepší krátkodobou paměť než lidé, kterým bylo podáno placebo. Víno tuto látku také obsahuje, a tím pádem v přiměřeném množství podporuje naši paměť. „Samozřejmě, pokud to s vínem přeženeme, umí paměť i skvěle mazat,“ dodává s úsměvem Kateřina Škrlová.
6. Zlepšuje spalování tuků
Přírodní látky, které obsahují hrozny červeného vína, mohou zpomalit růst tukových buněk a současně zlepšit funkci jater u lidí s nadváhou.
http://gty.im/568519237
7. Zdravější zuby
I když hrozny obsahují poměrně dost hroznového cukru, jejich kyseliny likvidují zubní bakterie a bakterie dutiny ústní. Přiměřená dávka vína tedy napomáhá ke zdravějším zubům.
8. Snížení rizika rakoviny prsu
Byla provedena studie, která zjistila, že červené víno snižuje riziko rakoviny prsu – snižuje totiž hladinu estrogenu, která je-li vysoká, může zapříčinit špatné fungování buněk a vznik rakoviny.