Chtělo by to něco osvěžujícího, lahodného a přitom povzbuzujícího. Ledová káva je skvělá volba. A Cold brew možná ještě o jednu kostičku ledu lepší. Frostino je zase lepší o šlehačkovou čepici. Tak jakou kávu si dát? Přece všechny, léto bude dlouhé a horké. Tak do toho!

Frostino – letní pecka se šlehačkou

Externí obrázek


Pokud preferujete ledové nápoje s kávou ze směsi Mocha Italia, budete nadšeni z těchto kávových variant – Frostino slaný karamel podávané se šlehačkou a posypané křupavými karamelovými kousky, Frostino oříšek a čokoláda se šlehačkou ozdobenou kakaem a nekávové Frostino jahoda zdobené šlehačkou s kousky sušených jahod. Základem prvních dvou Frostin je espresso, čerstvé mléko s rozmixovaným ledem a ochucená omáčka. Frostino jahoda vás osvěží vychlazeným jahodovým pyré s jahodovou omáčkou, ale kávu v něm nehledejte. Všechna Frostina jsou dozdobena vysokou čepicí šlehačky s různou posypkou. Největším problémem tak asi bude, jak tu dobrotu vypít. Usrkávat brčkem ode dna? Šlehačka jako první? Nebo dáte přednost zamíchání? Frostino je plné překvapení, stejně jako léto. Užijte si ho do poslední kapky.

Cold brew – opravdu studená káva!

Externí obrázek


Když se připravuje Cold brew, neprochází káva kávovarem ani se nezalévá horkou vodou. Cold brew je totiž káva máčená, připravována za studena. Místo rozpouštění v horké vodě hraje hlavní roli dlouhá doba louhování. Jak probíhá příprava Cold brew v Costa Coffee? Středně namletou 100% kolumbijskou kávu v papírovém filtru vloží do velké nádoby s vodou a nechají louhovat celých dvacet hodin. Poté ji přefiltrují a silný koncentrát vychladí. Myslíte si, že nepoznáte rozdíl v chuti oproti klasicky připravené kávě? Určitě poznáte. Cold brew má nižší kyselost a vyšší obsah kofeinu, což se projevuje na jemnější a sladší chuti. Je libo příchuť jahody, marakuji nebo „ryzí“ chuť kávy? Pro milovníky čisté chuti je připraveno Cold brew pouze s ledem, na přání jej můžete dostat i s mlékem. Pokud fandíte ochuceným kávovým nápojům, pak si jistě pochutnáte na jahodovém Cold brew. Baristé kávu smísí v shakeru s jahodovým pyré a ledem, přelijí ji přes led a podávají ozdobenou kousky sušených jahod. Chuťově zajímavé je také marakujové Cold brew. Připravuje se stejně jako jahodová varianta, ale s marakujovým pyré a plátkem citrónu.

  9:00