Hroznové víno je právem považováno za superpotravinu. Vysoký podíl vody a balastních látek urychluje trávení a pomáhá tělu správně hospodařit s tekutinami.
Kromě toho jsou hrozny hotovou zásobárnou vitamínů a minerálních látek, jako je draslík, hořčík, selen, železo, jód, a obsahují látky, které urychlují metabolismus. A ještě jedna dost podstatná věc: hroznové víno zmírňuje naši touhu po sladkostech.
Sklenice hroznové šťávy denně
Konzumujte denně hrst hroznového vína ke snídani, např. na chlebu, ve snídaňovém müsli nebo si je přimíchejte do tvarohu. K tomu vypijte před polednem vždy sklenici šťávy z červených hroznů. Tmavé hroznové víno obsahuje antioxidant resveratrol, který dokáže přeměňovat „bílý“ tuk v oblasti břicha na metabolicky aktivní hnědý tuk.
Kombinujte hrozny a hroznovou šťávu s lehkým jídlem, velkým množstvím zeleniny a k tomu pijte denně 1,5 až 2 litry vody. Tak můžete za několik týdnů vážit i o šest kilo méně a radovat se z plochého břicha.
Fakta o hroznovém vínu
Co musíte dodržovat, aby hrozny zafungovaly?
|