Snídaně v 8 hodin
Ovocný salát s jogurtem
Přísady na 1 porci: 600 g ovoce s vysokým obsahem cukru, 150 g nízkotučného přírodního jogurtu, skořice (na špičku nože), 5 sušených datlí Jogurt smíchejte se skořicí, přidejte 5 sušených datlí a sladké ovoce v různých barvách nakrájejte na kostičky.
Ovoce poté smíchejte s jogurtem. Naše oblíbená kombinace: meruňky, hroznové víno, ananas, třešně a banány. Na porci: cca 420 kcal, bílkoviny 6 g, tuk 3 g, sacharidy 58 g
Nápoj v 11 hodin
V tuto dobu už budete mít pravděpodobně trošku hlad. Přidejte ořechy, stačí hrstička. Díky správným druhům ovoce a rostlinným bílkovinám, které obsahují ořechy, se najíte dosyta a zaženete chutě, které by vás svedly na scestí.
Oběd ve 13 hodin
Ovocný talíř s ořechy
Přísady na 1 porci: 600 g ovoce s vysokým množstvím balastních látek (bílkovin), 30 g ořechové směsi.
Ovoce nakrájejte nadrobno a křupejte k tomu ořechovou směs. Naše tipy na ovoce, které vás zasytí a je vhodné k obědu: bobulové ovoce, kiwi, švestky, fíky, jablka, citrusové plody. Na porci: cca 450 kcal, bílkoviny 12 g, tuk 17 g, sacharidy 62 g
Nápoj v 15.30 hodin
Odpoledne by příliš fruktózy (cukru obsaženém v ovoci) bránilo spalování tuků. Řešením může být naše mrkvovo-citronová šťáva. Smíchejte šťávu z 1 citronu s 200 ml mrkvové šťávy. Navrch můžete dát lístek máty.
Večeře v 18.30 hodin
Špízy s borůvkovo-tvarohovým dipem
Přísady na 1 porci: 600 g ovoce s nízkým obsahem cukru (z toho 200 g borůvek) , 200 g nízkotučného tvarohu, 2lžíce vody.
K večeři si vyberte z těchto druhů: bobulové ovoce, papája, zelené druhy melounu, grapefruit nebo karambola. Ovoce nakrájejte a kousky umístěte na špejli jako špízy. Jedno ovoce rozmačkejte a smíchejte s tvarohem a vodou. Špízy pak namáčejte v dipu. Na porci: 350 kcal, bílkoviny 34 g, tuk 3 g, sacharidy 23 g
Tvaroh příliš nezvyšuje hladinu inzulinu, současně vás ale skvěle zasytí. Spalování tuků tak může po úspěšném ovocném dni probíhat i v noci a v následujících dnech. Oproti snídani je u večeře vhodné, abyste si vybrala ovoce s menším obsahem cukru.