2) Dobré jídlo
V kotli nad mallorským ohněm se mísí vlivy španělské, italské i arabské kuchyně. Všechno je tu čerstvé, přírodní, zdravé a lahodné. Mallorčané od pradávna razili trend, který je teď v západní Evropě až hystericky populární – vaří tu z lokálních surovin, které mají zrovna svoji sezónu. Základem zdejší kuchyně je zelenina, ovoce, jehněčí, kuřecí a králičí maso, ryby, mořské plody, koření, olivový olej a mořská sůl.
Jako předkrm dostanete většinou tzv. Pa amb oli – pečivo s olivovým olejem, česnekem a rajčaty, sýrem nebo šunkou. Další stálicí na zdejších stolech je španělské Tapas, v podstatě malé porce různých chuťovek, např. plněných oliv, sušené šunky, paštiky, ančovičky, mořské plody…Oblíbené je tzv. Gazpacho – studená zeleninová polévka původem z Andalusie. Hlavní chod se skládá často ze zeleniny a některého z lehčích druhů mas.
Na své si ale přijdou i vegetariáni, kterým určitě bude chutnat Tumbet – dobrota z osmažených lilků, paprik a cuket s rajčatovou omáčkou. Častou přílohou je pak Trempó – salát ze zelených paprik, rajčat, cibule a nezbytného olivového oleje. Pokud si neumíte představit start dne bez sladkého, zkuste Ensaimadas – kynuté pečivo ve tvaru šneka nebo Bunyols – koblížky z bramborového těsta s marmeládou.