Avokádo
V posledních letech se toto ovoce stalo doslova hitem. Dělají se z něj saláty, pomazánky, ale také sladké moučníky. A odborníci na výživu ho při hubnutí rozhodně doporučují! Velké množství vlákniny a mononenasycených mastných kyselin totiž způsobuje, že se po něm cítíte sytí a nehoní vás mlsná. Pravidelné pojídání avokáda vám zajistí i další potřebné živiny včetně vitaminů E a K, ale také minerály, jako je hořčík či draslík. Navíc toto ovoce významně zvyšuje vstřebávání některých antioxidantů a vitaminů rozpustných v tucích.
Okurka
Okurka patří mezi jednu z nejméně kalorických potravin, protože ji z více než devadesáti procent tvoří voda. V jedné větší okurce je jen okolo 50 kalorií, zato celkem obstojné množství vitaminů A, C i minerálních látek – draslíku, křemíku a železa. Okurka má navíc glykemický index 0, proto je vhodnou součástí stravy také pro diabetiky. Konzumace okurek pozitivně ovlivňuje metabolismus glykogenu, a tak okurka pomáhá při snižování hladiny glukózy v krvi.