Příprava je snadná, rychlá a výsledek je NEUVĚŘITELNĚ dobrý!

Ingredience

Těsto:

400 g cukety

250 ml mléka

100 ml smetany ke šlehání

30 g droždí

3 vejce

3 žloutky

3 lžíce cukru

špetka soli

200 g polohrubé mouky

Dozdobení:

200 g borůvkové marmelády

100 ml javorového sirupu nebo tekutého medu

Postup

1. Cuketu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubo. Ideální jsou mladé cukety, u nichž nemusíme vykrajovat středy se semínky. Nahřejeme si zlehka mléko a šlehačku a promícháme s cuketou. Do misky dále nadrobíme droždí, rozklepneme vajíčka a žloutky, přisypeme cukr, špetku soli a mouku. Vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.

2. Na pánvi (lívanečníku) zahřejeme olej a otvory v lívanečníku plníme těstem. Na nižší teplotu smažíme lívance z obou stran. Každý lívanec ozdobíme borůvkovou marmeládou a přelijeme javorovým sirupem nebo tekutým medem.

 

  8:59,  aktualizováno  24. března 18:25