Lívance jsou snídaňová klasika, tak je jednou zkuste bez lepku.

Porce: 4

Příprava: 30 minut

Ingredince:

100 g rýžové mouky

100 g pohankové mouky

2 lžičky prášku do pečiva bez lepku a fosfátů

1 lžička mleté skořice

špetka soli

1 velký banán

250 ml mandlového mléka

1 vejce

1 lžíce javorového sirupu

1 lžička vanilkového extraktu

slunečnicový olej

K servírování:

1 granátového jablka

javorový sirup

Postup:

- Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience: obě mouky, prášek do pečiva, skořici a sůl.

- Banán rozmačkejte vidličkou, přilijte k němu mandlové mléko, vejce, javorový sirup a vanilkový extrakt. Vše dobře promíchejte.

- Tekuté ingredience zapracujte k suchým a vymíchejte těsto.

- Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Pomocí naběračky tvořte na pánvi lívance a opečte je z obou stran dozlatova.

- Polovinu granátového jablka dejte do dlaně kůrou nahoru a lžící z ní vyklepejte všechna semínka.

- Hotové lívance naskládejte na sebe, zasypejte semínky z granátového jablka a polijte javorovým sirupem.

Tenhle báječný recept je z kuchyně manželů Mariky a Jirky Kučových, kteří vydali kuchařku plnou báječných receptů „Manželé v kuchyni“ a určitě navštivte i jejich web www.kitchenstory.cz

  7:53,  aktualizováno  24. března 2019 17:21