Milujete po ránu sladké? Pak pro vás máme tři snídaňové dobroty, které si připravíte za pár minut, jsou zdravé a skvěle si na nich pochutnáte.

Pohankové lívanečky

Ingredience

Těsto:
250 ml vody
1 vejce
špetka soli
500 g pohankové mouky
1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva
tuk na pečení

Dohotovení:
200 g měkkého tvarohu
2 lžíce agávového sirupu nebo medu
200 g malin

1. Ve vodě rozšleháme vejce a sůl. Přidáme prosátou pohankovou mouku s kypřicím práškem. Dobře promícháme a necháme při pokojové teplotě 30 minut odležet.

2. Pak na lívanečníku potřeném tukem upečeme lívanečky.

3. Tvaroh smícháme se sirupem nebo medem. Maliny rozmačkáme (několik můžeme nechat na ozdobení). Lívance potřeme tvarohem, přelijeme malinami a podáváme.

Témata: Malina, Ovoce, sirup, Tvaroh