Tyhle vám budou zaručeně chutnat!

INGREDIENCE

Na lívance:

150 g hladké mouky

3 lžičky kypřicího prášku do pečiva

50 g krupicového cukru

2 vejce

230 g sýru ricotta

250 ml plnotučného mléka

slunečnicový olej na smažení

borůvky na ozdobu

Na krém:

250 g měkkého tvarohu

200 g 40% smetany ke šlehání

4 lžíce moučkového cukru

80 g borůvek nebo borůvkové marmelády

POSTUP

1. Mouku prosijeme s kypřicím práškem a smícháme s cukrem. Bílky oddělíme od žloutků a ty prošleháme s ricottou i mlékem a vše zapracujeme do sypkých surovin. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a gumovou stěrkou opatrně promícháme s těstem. Lívanečky smažíme na nízkou teplotu, z každé strany asi 3 minuty.

2. Měkký tvaroh vyšleháme se smetanou a prosátým moučkovým cukrem do hladkého a pevného krému. Nakonec promícháme s lehce rozmačkanými borůvkami a podáváme s teplými, pocukrovanými lívanci. Ozdobit můžeme čerstvými borůvkami.

  7:11,  aktualizováno  24. března 2019 16:19