Ani v parném létě se nemusíte vzdát své oblíbené kávy. Stačí si ji jen připravit v ledové podobě. Vyzkoušejte naše tři recepty na skvělé kávové osvěžení.

Karamelová ledová káva

Ingredience

150 ml uvařené kávy
1 lžička práškového kapučína
1 pomeranč

1 lžíce karamelové omáčky

50 ml šlehačky

50 ml smetanového jogurtu

1 kopečky kávové zmrzliny

čokoládové hobliny na ozdobu

2 čokoládové trubičky

1. Práškové kapučíno rozpustíme v uvařené kávě a necháme v lednici vychladit. Pomeranč důkladně umyjeme pod tekoucí horkou vodou a rozpůlíme. Z jedné poloviny vymačkáme šťávu, druhou rozkrájíme na plátky.

2. Vychlazenou kávu, šťávu z pomeranče a karamelovou omáčku rozmixujeme ve. Šlehačku ušleháme a opatrně do ní vmícháme smetanový jogurt.

3. Do vychlazené sklenice vložíme kopeček kávové zmrzliny a zalijeme ho karamelovou kávou. Navrch opatrně nalijeme šlehačku s jogurtem. Kávu zdobíme čokoládovými hoblinkami (můžeme použít nastrouhanou čokoládu), plátky pomeranče a servírujeme s čokoládovými trubičkami.

Karamelová ledová káva