Ovesné vločky patří mezi nejzdravější potraviny vůbec. Jsou dokonalým zdroje vlákniny, tělo na dlouhou dobu zasytí a dodají mu potřebnou energii. Mají však mnoho dalších výhod, proč je denně zařadit do svého jídelníčku?

1. Pomáhají při hubnutí

Ovesné vločky jsou skvělým zdrojem vlákniny, zajistí komplexní sacharidy a určitý podíl vhodných tuků. Jejich výhodou je, že tělo zasytí na delší dobu, takže nebudete mlsat a navíc mu dodají energii.

2. Prospívají pokožce

Oves přidává mnoho firem do kosmetiky a to kvůli jeho blahodárným účinkům. Podle dermatologů totiž zmírňuje svědění a podráždění pokožky. Pokud vás tyto problémy trápí, doporučuje se ovesná koupel, která zvláční pokožku a zbaví vás svědění.

3. Zlepšují trávení

Pokud máte potíže s trávením, tak právě pro vás je ideální dopřát si třeba k snídani ovesnou kaši, nebo si vločky dát do jogurtu. Mají totiž vysoký obsah rozpustné i nerozpustné vlákniny, která má blahodárné účinky právě na naše střeva.

4. Zlepšují náladu

Možná vás to překvapí, ale kromě lepšího trávení, vám pravidelná konzumace ovesných vloček může pomoci i s vaší psychikou. Díky obsahu lecitinu působí totiž vločky příznivě na nervy, dokonce i u depresivních stavů.

Není nic jednoduššího, než začít snídat vločky pravidelně. Vyzkoušejte recept na ovesnou kaši.

  8:00
Témata: potravina