Ty vám budou chutnat, to zaručujeme!

Potřebujete:

250 ml mléka

25?g krupicového cukru

300?g hladké mouky

10?g droždí

1 lžíci strouhaného kokosu

250?ml kokosového mléka

2 lžíce rumu

1 vejce

špetku soli

olej na smažení

hrst čerstvých jahod

dva fíky

hrst višní

jablíčko

mascarpone

 

Postup:

1. Mléko lehce ohřejte v kastrůlku. Vmíchejte do něj lžičku cukru, 3 lžíce mouky a rozdrobené droždí a nechte asi 5 minut lehce nakynout.

2. Zbylou mouku promíchejte s kokosem. Kokosové mléko smíchejte s rumem, vajíčkem a solí. Tekutinu postupně vmíchejte do mouky, až vznikne hladké těsto. Přimíchejte kvásek a nechte 30 minut v teple kynout.

3. V lívanečníku vymazaném olejem postupně smažte lívance a uchovávejte je v teple. Potíráme mascarpone nebo ovocným džemem, ozdobíme ovocem.