Tak dobré, že už jiné chtít nebudete!

INGREDIENCE

200 g polohrubé mouky

100 g mletých mandlí (můžete použít odpad z výroby mandlového mléka)

1 lžička jedlé sody

100 g cukru

4 vejce

350 ml mandlového mléka

olej na smažení

arašídové máslo

javorový sirup

hrst borůvek

4 fíky

POSTUP

1. Mouku, mandle, sodu a cukr smícháme v míse. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme v mléce a vmícháme do moučné směsi. Bílky vyšleháme do sněhu. Ten opatrně zapracujeme do těsta.

2. Lívanečník vymažeme olejem a zahřejeme. Pak do něj postupně vléváme těsto a lívance smažíme z obou stran dozlatova. Teplé lívance servírujeme s javorovým sirupem. Můžeme je lehce potřít arašídovým máslem, polijeme javorovým sirupe a posypeme borůvkami, nakonec přidáme rozpůlené fíky.

DOBROU CHUŤ!