3. Omega-3 mastné kyseliny. Chia semínka obsahují třikrát víc nenasycených Omega-3 mastných kyselin než sója! A proč je to tak důležité? Jsou skvělým antioxidantem, pyšní se protizánětlivým i protirevmatickým účinkem, dokonce prý zlepšují paměť a koncentraci a hlavně – mají pozitivní vliv na cévní systém, takže vaše srdce zaplesá.
4. Vláknina. Semínka jsou zdrojem vlákniny, což zajisté potěší vaše zažívání.
5. Vitamíny a tak dále. Je to téměř neuvěřitelné, ale chia semínka se vyznačují i obsahem vitamínů B, E, A a C a dál jsou zdrojem železa, hořčíku, zinku, fosforu a dalších důležitých živin. Dobrou zprávou třeba pro vegetariánky mezi námi je, že chia semínka jsou známá také díky vysokému obsahu bílkovin! A vápníku dokonce obsahují víc než mléko! No toto!
6. Trvanlivost. Velkou výhodou chia semínek je také snadné uchovávání! Díky obsahu Omega-3 nežluknou a mají dlouhou trvanlivost.
Ale pozor! Ani se zdravými věcmi se to nemá přehánět – doporučená denní dávka chia semínek je cca 15 g. Tak na zdraví!