Diskuse k článku

RECENZE: Warlords of Draenor mohl být nejlepší, je však plný rozporů

Rozšíření Warlords of Draenor fantasy on-line hry na hrdiny World of Warcraft slibovalo návrat ke kořenům. Tvůrci se nebojí nových nápadů, nicméně start hry se příliš nepovedl. V první části recenze hodnotíme stávající obsah, v druhé přidáváme zkušenosti po několika týdnech a číselné hodnocení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M29a13r32t28i57n 22K22a65š93p31a52r 7286289550970

+ Rozhodně prostředí, novej svět vypadá pěkně. Garrison a další menší vychytávky jsou taky bezva.

- Co mě vyloženě nas**lo jsou 2 stance u Mistweavera, kdyby alespoň přepnutí mezi nimi nebylo na gcd.. to je peklo :-)

0/0
8.1.2015 16:45

J65i75ř54í 74Ř82e62h37o79ř 9398378196378

+ followeři a mise, opravdu mě to stále baví, ale faktem je že nechodím moc raidy a tak je to pro mě šance se obléknout a získat další věci

+ poklady po světě, příjemné osvěžení, dobře že se nemůže létat.

- opět zabitý starý obsah, kdy je konečně napadne všechny instance překopat na generování podle úrovně postavy

- zabitá geniální zahrádka z pandy, přičemž garrison se přímo nabízel pro ještě větší rozvinutí zahrádky

- profese nepřináší nic nového, alespoň moje alchymie je téměř k ničemu, flasky nejsou potřeba. Kytky se vrší a jsou bezcenné, ale i ostatních věcí jsou hromady. Navíc mám budovu na enchanty a tak mě ani nic nenutí kupovat věci v aukci.

- celkově budovy jsou dost nuda, ze všeho se mohlo vytřískat více. Navíc horde garrison je hnusný.

- ten raid finder, já bych přivítal kdyby to bylo přípravou na normal. Ale jak je zmíněno je to jednodušší než heroic dungeon. Jde to ještě dále. Je to tam nebezpečné asi tak jako tréningový panák.

+- celá záležitost kolem battle pets se zjednodušila, na poražení draenor masteru jsou třeba pouze 4 peti a pomocí nich lze dolevelovat a upgradovat 365 jiných petů na rare kvalitu 25 level. To vše pomocí 5 bitev denně.

0/0
7.1.2015 17:45

J23a95n 63V47o18n81d10r69á30č32e24k 4812178969598

S recenzí se poměrně ztotožňuji. Cata i Pandy jsem obojí ani nedohrál na max level (83 resp. 87. level) jaká to byla nuda. WoD jsem dohrál na 100 jedním dechem a nejvíc mě baví garrison. Prostě se lognu, pošlu maníky makat, vypnu a jdu dělat něco užitečného.

Vadí mi znehodocení všech profesí formou garrisonu a také mě štve kutání rudy a sbírání kytek. Obecně garrison zabere dost času, takže další postavy na 100 levelovat nebudu, nemá to smysl.

HC dungy mi zas tak lehké se špatnou výbavou nepřipadají, ale jestli autor hrál pouze za huntera, tak se ten trochu zkreslený názor dá pochopit :-)

Naopak souhlasím s triviální obtížností LFR. Chápu, že náhodně složená grupa těžko bude řešit taktiky, ale při této obtížnosti se vlatně ani taktika neřeší. S raidy jsem začal, šel jsem dvakrát a byla to neskutečná nuda. Normal by byl asi lepší, nicméně na to nemám čas.

PVP nehraju, nemůžu soudit.

Mám zaplacený ještě leden, který s chutí dohraju a pak se vrhnu na něco jiného. Jako zábava na tři čtyři měsíce se WoD povedlo. Za mě 88 % :-)

+2/0
7.1.2015 11:26

L55u50k95á34š 85J43a38n32e47č32e25k 4347262543

Hmm rika se ze imitace je formou obdivu. Cili WoW obdivuje SWTOR to tak vypada. Posilani posadky na crafting mise, bolster (posilování itemu) v PvP...

0/0
7.1.2015 8:45

T30o69m89á76š 81M83a56t65ě17j 9555638793472

Blizzard nikdy nebyl velký inovátor. Vždy vyzobávali co funguje, a vyleštili to.

0/0
7.1.2015 10:07

H26o64n15z34a 52R67o80č30e82k 3795809673402

Tenhle datadisk je pro mě osobně asi největší zklamání. Zlepšování PVP itemů v PVP situacích? Na co? Podle mě to docela markantně ještě víc znevýhodní hráče, který nemaj dostatečnej gear a musej se plácat v bg daleko dýl. Prostě další debalancování už tak nevyváženýho pvp. Místo osobního městečka, bych radši bral v podobnym stylu guild housy, kde by se alespoň shromáždilo víc lidí, takhle už tak lidi, který jsou u wow nonstop zalezlí doma, budou ještě navíc zalezlí i ve hře bez motivace vylízt a trochu něco dělat. Doufam že mi nepodělali moc shadow priesta - toho se děsim s každym datadiskem.

0/−1
7.1.2015 3:48

A88l20e30x18a85n43d76r 54K94o16s69t60k46a 8172818736664

PS: Garison už vcelku funguje, pro změnu blbnou dungeony a raid MC. prostě je celá parta vykopnuta.

+1/0
22.11.2014 6:46

M49i67c77h86a74l 51T10o16m59á29n91e12k 9617889686

co bych byl rad aby blizz zacal resit ve wow jsou alti, protoze zvlast u neceho narocneho na farmu jako je garrison apod, uz ted nemam silu levlit bud jedineho alta , jeslti jim vadi ze si kazdy udela vsehcny profese a chce aby se vic davali veci na ah, nebo resili na trade, tak at da vsem postavam stejne profese a konec, ale at sakra to slouci, 

ja bych nejradeji videl model garrison kde si postavim vsehcno a u kazde postavy mam aktivni budovy co mam profese nebo co si vyberu s tim ze herbs, dul, fish hut a pet cosi at je proste zakald pro vsehcny rovnou a hlavne tim ze to mam na mainovi , tak nemusim mit i na altech splnene podminky na lvl nebo budovy v lokacich 

+ doted nechapu a nepochopim jejich styl  smysleni ohledne lootu, viz followers mise, ktere nabizeji itemu na postavu, tohle by melo byt  aspon binds on account, protoze by me zajimalo kolik lidi v dobe kdy takovou misi dotane ma tak strasny gear ze ten item pro nej bude bonus, kdezto na altech uz by to mohlo vyuzit mnohem vic hracu

+2/0
20.11.2014 10:07

M93i12c12h88a34l 28T45o43m71á60n81e87k 9607389456

jeste dodatek, ktery uz neni takovy problem ale pri startu kde bylo vsude mrte lidi a samo ali a horda na stejnem miste delala q, tak vlastnost barracku , ze muzete mit bodyguarda je uplne zcestna, protoze on nejde vubec ovladat a v dobe kdy skoro kazda class ma i na zakladnich direct skillech slabe aoe, tak bg je prakticky nonstop tuhy, aoe ho sice jen tka nezabije ale on se pak pusti do enemy frakce a ti ho samo sejmou a to velmi rychle a ze se tomu neda zabrnait me stve, to ze se to mele stim se pocita ale nejak s rozumem by to chtelo

ale jinak hra bavi, hccka jsou trozku tezsi nez byla v mop ale urcite jsou vic easy nez byla v TBC ( nejtezi co kdy byla ) a cata v zacatcich, a beru to at uz pug nebo party run

0/0
20.11.2014 10:20

D29r83a75h96o17m11í90r 31S41t42r43o44u43h69a93l 4755248662974

Záměr je, pokud vím, takový, že každý hráč je naskilovaný jen v určité oblasti a musí spolupracovat s ostatními. Pokud chcete hrát hru, kde nepotřebujete interakci s ostatními lidmi, doporučuju Skyrim.

0/0
20.11.2014 11:59

M57i47c87h70a63l 60T42o59m51á40n79e48k 9347719676

jenze ta moznost ve wow celkem je, ohledne profesi, jen je to neutahnutelne na cas, takze bud to maji nastavit tak aby to neslo ata interakce skutecne byla povina nebo umoznit to farmeni rozumneji, takto akorat nahravaji boterum a podobne pakazi

0/0
20.11.2014 12:38

D62r65a62h68o84m28í14r 94S86t43r95o13u10h37a26l 4475278662624

Stejně nechápu o co Vám jde. Za čtyři roky, co jsem tu hru hrál, udělal jsem si čtyři 70/80/85/90-tky. Nikdy jsem nepociťoval problémy s nedostatkem surovin. Spíš jsem na jejich prodeji vydělával.

Mimochodem právě omezování možnosti dělat všechno je problém. Když můžete změnit profesi, tak se dá trhu snadno přizpůsobit. Proto tam ta možnost je.

Znám ale lidi, co si v alchymii udělali trinkety, pak se to odnaučili, naučili se jewelcraft, udělali si prsteny, pak se to odnaučili, naučili se enchant a všecko chantnuli, pak se to odnaučili a naučili se mining a herbalismus jen kvůli tomu, aby si zvedli staty. Takže asi tak...

0/0
20.11.2014 15:33

M31i41c30h35a37l 18T45o47m39á87n81e90k 9127649936

no to tka uplne nejde , uz nejakou dobu co pisete, ale nektere veci jsou boe ci boa a ne bop, takze neni na skodu si udelat u inscripce treba staffku pro castera ktrou postupne muzete mit na psotavach kde bude potreba a hlavne se tako proste co nejlip pripravit na progress a to nemluvim o tom ze na progress raidy, vas jen tka nepustili s farmicima profesema, ted uz to mozna je jedno ale proste na mainovi mam incri a alch a skutecne tezko se s tim pracuje kdyz se musim spolehat na zahradku v garrisonu, ktera je navic zcela nepochopitelne chudci na suroviny nez treba mine, proc, to nevim, 

jinak jsou to takove drobnosti, ktere bcyh tam proste rad ve hre videl, tot vse

0/0
20.11.2014 17:22

M45a32r17t60i11n 44K88a61s69t65o67v72s97k62y 3478404516320

znate lidi co vyuzivali bonusy ze vsech profek najednou ?  nebo jak to myslite ?

0/0
20.11.2014 18:11

D53r11a10h43o31m47í59r 89S95t58r49o14u18h31a18l 4345608522804

No nějteré jewely byly locknuté na postavu, ale ne na profesi, stejně jako enchant. Samozřejmě nemůžete mít bonus za mining, když ho nemáte, ale s předměty tohle dělat šlo. Pokud tedy byly top gear nebo se mu blížily, tak se to vyplatilo.

0/0
7.1.2015 10:34

J43a54n 70N39o85ž45i74č47k78a 1780655889283

nějak jste zapomněl dodat, že na servery probíhali DOS útoky. Ale ten start byl opravdu šílený. Obzvláště ve večerních hodinách.  A o hc nevím, ale máte asi poposunutou představu o obtížnosti :-)

+1/0
20.11.2014 7:22

O53n70d22ř71e59j 77Z16a60c67h 3233510123792

Netýkalo se to jen US?

0/0
20.11.2014 9:01

J69i19ř33í 93Ř54e26h32o26ř 9708428716668

první večer to bylo bez šance. Ale hned v noci jsem vstal a nahodil si tu pevnost, když byl server prázdný. Od té chvíle asi den lagovalo startovní území až k nehratelnosti. A byla šance asi 50 procent na to se do pevnosti portnout. Pešky nebo lítákem to nešlo. Ve špičce tento problém trvá dodnes. Akorát se ta špička stále zkracuje. Předpokládám že v pátek a sobotu večer bude garrison opět problém. A nedoporučuji nikomu se tam odlogovávat. Protože pak není možné se přihlásit do hry. I když pomůžou opakované pokusy a čistka cache. Nejvíc tak naštve stále pokus aktivace garrison heartstone, neúspěšný port a 20 minut cooldown na další pokus :-)

+1/0
20.11.2014 7:19

M55o71j91m61i23r 25S57o78j70k47a 6283124645622

"spicka se stale zkracuje" - nevim nevim.. Vcera jsem mel ten samy problem, cca kolem 6 vecer. Krome toho casto nefunguje dungeon finder (dostane se do paused stavu a me se nepovedlo to nejak rozchodit, krome moznosti opustit frontu a zaradit se znovu na konec, coz je pri prumerne dobe cekani 15min dost opruz). I Instance maji stale problem (a to i ty, ktere jsou soucasti main questline) - "transfer aborted: instance not found".

Celkove to na me zatim pusobi, jakoby blizzard opravdu velmi podcenil napor hracu / precenil svou technickou infrastrukturu.. Coz by ale po 10 letech provozu a 5 datadiscich uz snad mohl mit vychytane..

+1/0
20.11.2014 8:09

O48n80d31ř65e47j 20Z71a71c93h 3713670193682

Záleží na zaplněnosti serveru. Po upgrade jsem se zasekl dvakrát v pevnosti asi na pět minut, s instancemi už jsem problém neměl. Jediné, co u mě zlobí, je hearthstone do garrison, většinou nefunguje. Když tam ovšem doletím, žádný problém.

+1/0
20.11.2014 9:03

M42i94c73h36a48l 94T10o27m15á49n15e94k 9317889886

ono to je jak kdy, absolutne to nechapu, protoze ja sem si na datac vzal dovolenou a diky tomu zhlceni se snazim hrat pres noc ci brzo rano hlavne a ze by to bylo vzdy ok, i kdyz je server totalka mrtvy se rict neda, takze kdovi jak to tma maji provazane ale nic nemeni na tom ze to zas a zas podcenili, a tohle bylo zatim to nejhorsi jejich vydani hry/datadisku, coz mi hlava nebere ze se nepoucili treba z vydani d3

0/0
20.11.2014 9:59

O63n22d39ř62e56j 35Z24a66c63h 3323600503112

Zřejmě sami nevěřili, že se tolik lidí vrátí :-) (viz skokový nárůst předplatitelů)

+1/0
20.11.2014 10:07

M17i61c29h88a28l 52T88o69m11á15n33e37k 9387239526

tkav tom pripade co dela jejich pr a marketingove oddeleni to by me zajimalo, protoze od wotklu pokazde jsou prekvapeni kolik lidi jejich hru chce od zacatku hrat a maj s tim nejake problemy , pritom tohle byla tutovka, protoze v tom vsichni citi TBC, navic garrison + uz tezce propaguji WoW movie, tak cemu se divi 

kdyby ted vydali Heroes of the storm rovnou a pustili tam vsechny lidi naraz, tak by to bylo to same, a s Overwatch mozna taky, nechapu jak nemuzou vedet ze hraci maji jejich hry sakra v oblibe a kdyz je jeste takto navnadi, tak ....

+1/0
20.11.2014 10:27

M80a14r59t97i15n 76P50o14c82h13m96a38n 6798479482

Toz to ja i myslim, ze oni dobre vedi, kolik lidi o bude hrat. Akorat se jim nechce upgradovat servery za tezky penize, kdyz za pul roku to zase bude hrat jen polovina lidi a jim by ty nadbytecny kapacity byly na prd. To radeji nechaji hru bezet mesic zalagovanou, zaplaceno od predplatitelu stejne maji a hracska zakladna je takova, ze kdyz se jim na to nejaky procenty lidi vykasle kvuli lagum, tak je to ani nebude tolik bolet.

0/0
7.1.2015 8:51

T21o81m41á76š 65M63a47t96ě42j 9115108693212

Ono nemá moc ekonomický smysl stavět servery na zátěž, která je jen 2-3 dny po release, než se to rozmělní do normálního provozu, a tahle situace nastane jednou za rok... 

Staví se to prostě na normální provoz + nějaká rezerva.

0/0
7.1.2015 10:11

R32o69m60a51n 11V86o38c49e79t79k46a 9503181566518

Zach = ali??  uz je mozne vse :-)

0/0
20.11.2014 6:40

D47r23a68h84o71m71í34r 84S88t26r41o20u13h47a94l 4595178442484

No jo no... pro většinu hráčů prakticky jediný důvod, proč hrát za alíky, je PvP. Nemusíte čekat v poměru 1:3 či horším a jdete do instancí prakticky okamžitě.

0/0
20.11.2014 12:04

M14i23r91o73s67l28a95v 46K34r52a91h96u85l27í96k 6887844594

já osobně nechápu tu šílenou popularitu hordy.  Měl jsem tam svoji první postavičku ještě na free servru. Pak jsem zkoušel Ali a zůstal jsem tam pěkně dlouho.

Teď jsme si s kamošem z nudy založili i horďáky. Jediné co mě fakt fascinuje u Hordy je Thunder Bluff (mám rád ten indiánský styl + muziku:) ) + nové modely taurenů jsou fakt boží R^

+2/0
20.11.2014 12:42

M61i56c52h47a97l 88T26o25m96á22n17e68k 9757979546

horda je vic nerd, je temnejsi, ali je proste tkaova vic gay a detska no, hlavne humani a druid + nejhorsi class gnomove, je pravda ze pridanim goblinu to trosku vyrovnali :P

navic do pve meli nebo jestemozna maji horda rasy mensi vyhodu na racialky, kdezto ali zase spis do pvp

0/−1
20.11.2014 18:05

M57i49r17o98s18l55a92v 97K13r16u87p51a 7904881288160

nejvic gay je dle mne paladin belf ;-D

+2/0
22.11.2014 13:32

L61u77k62á28š 58J88a52n65e48č35e69k 4397792303

Protoze hrat "za ty zly" je pro nektery hrozne "kchuul". Stejny problem je skoro vsude, napriklad v SWTOR mezi Republikou a Imperiem

0/0
7.1.2015 8:43

V36i40k83t37o19r 28K52u40č45e51r62a 5479966546981

Super. Začátek byl katastrofa ale ted už jsem spokojeny.

+2/0
20.11.2014 6:35

Najdete na iDNES.cz