Úterý 1. prosince 2020, svátek má Iva
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 1. prosince 2020 Iva

Diskuse k článku

RECENZE: Warlords of Draenor mohl být nejlepší, je však plný rozporů

Rozšíření Warlords of Draenor fantasy on-line hry na hrdiny World of Warcraft slibovalo návrat ke kořenům. Tvůrci se nebojí nových nápadů, nicméně start hry se příliš nepovedl. V první části recenze hodnotíme stávající obsah, v druhé přidáváme zkušenosti po několika týdnech a číselné hodnocení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M14a40r27t66i45n 48K22a20š36p83a46r 7666639680920

+ Rozhodně prostředí, novej svět vypadá pěkně. Garrison a další menší vychytávky jsou taky bezva.

- Co mě vyloženě nas**lo jsou 2 stance u Mistweavera, kdyby alespoň přepnutí mezi nimi nebylo na gcd.. to je peklo :-)

0/0
8.1.2015 16:45
Foto

J22i16ř47í 60Ř20e20h31o88ř 9348388756788

+ followeři a mise, opravdu mě to stále baví, ale faktem je že nechodím moc raidy a tak je to pro mě šance se obléknout a získat další věci

+ poklady po světě, příjemné osvěžení, dobře že se nemůže létat.

- opět zabitý starý obsah, kdy je konečně napadne všechny instance překopat na generování podle úrovně postavy

- zabitá geniální zahrádka z pandy, přičemž garrison se přímo nabízel pro ještě větší rozvinutí zahrádky

- profese nepřináší nic nového, alespoň moje alchymie je téměř k ničemu, flasky nejsou potřeba. Kytky se vrší a jsou bezcenné, ale i ostatních věcí jsou hromady. Navíc mám budovu na enchanty a tak mě ani nic nenutí kupovat věci v aukci.

- celkově budovy jsou dost nuda, ze všeho se mohlo vytřískat více. Navíc horde garrison je hnusný.

- ten raid finder, já bych přivítal kdyby to bylo přípravou na normal. Ale jak je zmíněno je to jednodušší než heroic dungeon. Jde to ještě dále. Je to tam nebezpečné asi tak jako tréningový panák.

+- celá záležitost kolem battle pets se zjednodušila, na poražení draenor masteru jsou třeba pouze 4 peti a pomocí nich lze dolevelovat a upgradovat 365 jiných petů na rare kvalitu 25 level. To vše pomocí 5 bitev denně.

0/0
7.1.2015 17:45
Foto

J56a25n 32V91o29n87d58r65á29č22e25k 4792368919958

S recenzí se poměrně ztotožňuji. Cata i Pandy jsem obojí ani nedohrál na max level (83 resp. 87. level) jaká to byla nuda. WoD jsem dohrál na 100 jedním dechem a nejvíc mě baví garrison. Prostě se lognu, pošlu maníky makat, vypnu a jdu dělat něco užitečného.

Vadí mi znehodocení všech profesí formou garrisonu a také mě štve kutání rudy a sbírání kytek. Obecně garrison zabere dost času, takže další postavy na 100 levelovat nebudu, nemá to smysl.

HC dungy mi zas tak lehké se špatnou výbavou nepřipadají, ale jestli autor hrál pouze za huntera, tak se ten trochu zkreslený názor dá pochopit :-)

Naopak souhlasím s triviální obtížností LFR. Chápu, že náhodně složená grupa těžko bude řešit taktiky, ale při této obtížnosti se vlatně ani taktika neřeší. S raidy jsem začal, šel jsem dvakrát a byla to neskutečná nuda. Normal by byl asi lepší, nicméně na to nemám čas.

PVP nehraju, nemůžu soudit.

Mám zaplacený ještě leden, který s chutí dohraju a pak se vrhnu na něco jiného. Jako zábava na tři čtyři měsíce se WoD povedlo. Za mě 88 % :-)

+2/0
7.1.2015 11:26
Foto

L13u81k17á70š 91J72a98n37e37č49e70k 4347532383

Hmm rika se ze imitace je formou obdivu. Cili WoW obdivuje SWTOR to tak vypada. Posilani posadky na crafting mise, bolster (posilování itemu) v PvP...

0/0
7.1.2015 8:45
Foto

T10o61m10á25š 62M57a41t35ě92j 9235658903242

Blizzard nikdy nebyl velký inovátor. Vždy vyzobávali co funguje, a vyleštili to.

0/0
7.1.2015 10:07
Foto

H67o89n31z72a 32R15o25č60e98k 3295339363622

Tenhle datadisk je pro mě osobně asi největší zklamání. Zlepšování PVP itemů v PVP situacích? Na co? Podle mě to docela markantně ještě víc znevýhodní hráče, který nemaj dostatečnej gear a musej se plácat v bg daleko dýl. Prostě další debalancování už tak nevyváženýho pvp. Místo osobního městečka, bych radši bral v podobnym stylu guild housy, kde by se alespoň shromáždilo víc lidí, takhle už tak lidi, který jsou u wow nonstop zalezlí doma, budou ještě navíc zalezlí i ve hře bez motivace vylízt a trochu něco dělat. Doufam že mi nepodělali moc shadow priesta - toho se děsim s každym datadiskem.

0/−1
7.1.2015 3:48
Foto

A78l84e20x62a46n15d53r 86K63o91s68t11k10a 8422238596534

PS: Garison už vcelku funguje, pro změnu blbnou dungeony a raid MC. prostě je celá parta vykopnuta.

+1/0
22.11.2014 6:46
Foto

M16i19c91h56a46l 79T95o24m77á20n86e47k 9857929196

co bych byl rad aby blizz zacal resit ve wow jsou alti, protoze zvlast u neceho narocneho na farmu jako je garrison apod, uz ted nemam silu levlit bud jedineho alta , jeslti jim vadi ze si kazdy udela vsehcny profese a chce aby se vic davali veci na ah, nebo resili na trade, tak at da vsem postavam stejne profese a konec, ale at sakra to slouci, 

ja bych nejradeji videl model garrison kde si postavim vsehcno a u kazde postavy mam aktivni budovy co mam profese nebo co si vyberu s tim ze herbs, dul, fish hut a pet cosi at je proste zakald pro vsehcny rovnou a hlavne tim ze to mam na mainovi , tak nemusim mit i na altech splnene podminky na lvl nebo budovy v lokacich 

+ doted nechapu a nepochopim jejich styl  smysleni ohledne lootu, viz followers mise, ktere nabizeji itemu na postavu, tohle by melo byt  aspon binds on account, protoze by me zajimalo kolik lidi v dobe kdy takovou misi dotane ma tak strasny gear ze ten item pro nej bude bonus, kdezto na altech uz by to mohlo vyuzit mnohem vic hracu

+2/0
20.11.2014 10:07
Foto

M93i89c34h36a19l 41T24o46m67á87n15e21k 9467619696

jeste dodatek, ktery uz neni takovy problem ale pri startu kde bylo vsude mrte lidi a samo ali a horda na stejnem miste delala q, tak vlastnost barracku , ze muzete mit bodyguarda je uplne zcestna, protoze on nejde vubec ovladat a v dobe kdy skoro kazda class ma i na zakladnich direct skillech slabe aoe, tak bg je prakticky nonstop tuhy, aoe ho sice jen tka nezabije ale on se pak pusti do enemy frakce a ti ho samo sejmou a to velmi rychle a ze se tomu neda zabrnait me stve, to ze se to mele stim se pocita ale nejak s rozumem by to chtelo

ale jinak hra bavi, hccka jsou trozku tezsi nez byla v mop ale urcite jsou vic easy nez byla v TBC ( nejtezi co kdy byla ) a cata v zacatcich, a beru to at uz pug nebo party run

0/0
20.11.2014 10:20
Foto

D68r20a16h21o64m40í66r 61S77t51r96o13u92h97a44l 4945168542884

Záměr je, pokud vím, takový, že každý hráč je naskilovaný jen v určité oblasti a musí spolupracovat s ostatními. Pokud chcete hrát hru, kde nepotřebujete interakci s ostatními lidmi, doporučuju Skyrim.

0/0
20.11.2014 11:59
Foto

M15i85c63h12a71l 15T30o25m81á61n56e54k 9687149456

jenze ta moznost ve wow celkem je, ohledne profesi, jen je to neutahnutelne na cas, takze bud to maji nastavit tak aby to neslo ata interakce skutecne byla povina nebo umoznit to farmeni rozumneji, takto akorat nahravaji boterum a podobne pakazi

0/0
20.11.2014 12:38
Foto

D95r50a79h96o87m97í57r 38S63t67r97o34u12h80a36l 4305528422934

Stejně nechápu o co Vám jde. Za čtyři roky, co jsem tu hru hrál, udělal jsem si čtyři 70/80/85/90-tky. Nikdy jsem nepociťoval problémy s nedostatkem surovin. Spíš jsem na jejich prodeji vydělával.

Mimochodem právě omezování možnosti dělat všechno je problém. Když můžete změnit profesi, tak se dá trhu snadno přizpůsobit. Proto tam ta možnost je.

Znám ale lidi, co si v alchymii udělali trinkety, pak se to odnaučili, naučili se jewelcraft, udělali si prsteny, pak se to odnaučili, naučili se enchant a všecko chantnuli, pak se to odnaučili a naučili se mining a herbalismus jen kvůli tomu, aby si zvedli staty. Takže asi tak...

0/0
20.11.2014 15:33
Foto

M63i66c74h21a71l 25T58o85m77á56n90e86k 9937419866

no to tka uplne nejde , uz nejakou dobu co pisete, ale nektere veci jsou boe ci boa a ne bop, takze neni na skodu si udelat u inscripce treba staffku pro castera ktrou postupne muzete mit na psotavach kde bude potreba a hlavne se tako proste co nejlip pripravit na progress a to nemluvim o tom ze na progress raidy, vas jen tka nepustili s farmicima profesema, ted uz to mozna je jedno ale proste na mainovi mam incri a alch a skutecne tezko se s tim pracuje kdyz se musim spolehat na zahradku v garrisonu, ktera je navic zcela nepochopitelne chudci na suroviny nez treba mine, proc, to nevim, 

jinak jsou to takove drobnosti, ktere bcyh tam proste rad ve hre videl, tot vse

0/0
20.11.2014 17:22
Foto

M77a28r23t54i97n 43K45a80s28t16o30v35s32k37y 3838134286890

znate lidi co vyuzivali bonusy ze vsech profek najednou ?  nebo jak to myslite ?

0/0
20.11.2014 18:11
Foto

D11r16a21h92o68m53í75r 45S65t63r73o96u91h85a62l 4855328502524

No nějteré jewely byly locknuté na postavu, ale ne na profesi, stejně jako enchant. Samozřejmě nemůžete mít bonus za mining, když ho nemáte, ale s předměty tohle dělat šlo. Pokud tedy byly top gear nebo se mu blížily, tak se to vyplatilo.

0/0
7.1.2015 10:34
Foto

J95a50n 16N68o34ž87i43č53k12a 1140865449203

nějak jste zapomněl dodat, že na servery probíhali DOS útoky. Ale ten start byl opravdu šílený. Obzvláště ve večerních hodinách.  A o hc nevím, ale máte asi poposunutou představu o obtížnosti :-)

+1/0
20.11.2014 7:22
Foto

O20n68d87ř20e61j 54Z90a39c50h 3783520443742

Netýkalo se to jen US?

0/0
20.11.2014 9:01
Foto

J16i22ř61í 80Ř56e91h28o49ř 9538918186298

první večer to bylo bez šance. Ale hned v noci jsem vstal a nahodil si tu pevnost, když byl server prázdný. Od té chvíle asi den lagovalo startovní území až k nehratelnosti. A byla šance asi 50 procent na to se do pevnosti portnout. Pešky nebo lítákem to nešlo. Ve špičce tento problém trvá dodnes. Akorát se ta špička stále zkracuje. Předpokládám že v pátek a sobotu večer bude garrison opět problém. A nedoporučuji nikomu se tam odlogovávat. Protože pak není možné se přihlásit do hry. I když pomůžou opakované pokusy a čistka cache. Nejvíc tak naštve stále pokus aktivace garrison heartstone, neúspěšný port a 20 minut cooldown na další pokus :-)

+1/0
20.11.2014 7:19
Foto

M58o17j46m13i33r 48S24o56j15k71a 6143514185832

"spicka se stale zkracuje" - nevim nevim.. Vcera jsem mel ten samy problem, cca kolem 6 vecer. Krome toho casto nefunguje dungeon finder (dostane se do paused stavu a me se nepovedlo to nejak rozchodit, krome moznosti opustit frontu a zaradit se znovu na konec, coz je pri prumerne dobe cekani 15min dost opruz). I Instance maji stale problem (a to i ty, ktere jsou soucasti main questline) - "transfer aborted: instance not found".

Celkove to na me zatim pusobi, jakoby blizzard opravdu velmi podcenil napor hracu / precenil svou technickou infrastrukturu.. Coz by ale po 10 letech provozu a 5 datadiscich uz snad mohl mit vychytane..

+1/0
20.11.2014 8:09
Foto

O28n62d18ř84e40j 47Z80a24c35h 3883610723632

Záleží na zaplněnosti serveru. Po upgrade jsem se zasekl dvakrát v pevnosti asi na pět minut, s instancemi už jsem problém neměl. Jediné, co u mě zlobí, je hearthstone do garrison, většinou nefunguje. Když tam ovšem doletím, žádný problém.

+1/0
20.11.2014 9:03
Foto

M18i90c75h44a61l 74T58o79m97á98n21e10k 9357599356

ono to je jak kdy, absolutne to nechapu, protoze ja sem si na datac vzal dovolenou a diky tomu zhlceni se snazim hrat pres noc ci brzo rano hlavne a ze by to bylo vzdy ok, i kdyz je server totalka mrtvy se rict neda, takze kdovi jak to tma maji provazane ale nic nemeni na tom ze to zas a zas podcenili, a tohle bylo zatim to nejhorsi jejich vydani hry/datadisku, coz mi hlava nebere ze se nepoucili treba z vydani d3

0/0
20.11.2014 9:59
Foto

O55n57d15ř24e77j 32Z52a13c92h 3483290133762

Zřejmě sami nevěřili, že se tolik lidí vrátí :-) (viz skokový nárůst předplatitelů)

+1/0
20.11.2014 10:07
Foto

M49i33c28h50a25l 63T83o19m33á57n78e62k 9567209646

tkav tom pripade co dela jejich pr a marketingove oddeleni to by me zajimalo, protoze od wotklu pokazde jsou prekvapeni kolik lidi jejich hru chce od zacatku hrat a maj s tim nejake problemy , pritom tohle byla tutovka, protoze v tom vsichni citi TBC, navic garrison + uz tezce propaguji WoW movie, tak cemu se divi 

kdyby ted vydali Heroes of the storm rovnou a pustili tam vsechny lidi naraz, tak by to bylo to same, a s Overwatch mozna taky, nechapu jak nemuzou vedet ze hraci maji jejich hry sakra v oblibe a kdyz je jeste takto navnadi, tak ....

+1/0
20.11.2014 10:27
Foto

M53a26r18t95i84n 15P65o54c90h62m61a62n 6828419492

Toz to ja i myslim, ze oni dobre vedi, kolik lidi o bude hrat. Akorat se jim nechce upgradovat servery za tezky penize, kdyz za pul roku to zase bude hrat jen polovina lidi a jim by ty nadbytecny kapacity byly na prd. To radeji nechaji hru bezet mesic zalagovanou, zaplaceno od predplatitelu stejne maji a hracska zakladna je takova, ze kdyz se jim na to nejaky procenty lidi vykasle kvuli lagum, tak je to ani nebude tolik bolet.

0/0
7.1.2015 8:51
Foto

T87o14m69á43š 12M74a56t17ě16j 9855398313782

Ono nemá moc ekonomický smysl stavět servery na zátěž, která je jen 2-3 dny po release, než se to rozmělní do normálního provozu, a tahle situace nastane jednou za rok... 

Staví se to prostě na normální provoz + nějaká rezerva.

0/0
7.1.2015 10:11
Foto

R18o80m95a37n 17V87o29c83e24t71k34a 9243911226638

Zach = ali??  uz je mozne vse :-)

0/0
20.11.2014 6:40
Foto

D95r97a54h87o33m28í90r 33S70t92r58o11u70h84a68l 4175808452324

No jo no... pro většinu hráčů prakticky jediný důvod, proč hrát za alíky, je PvP. Nemusíte čekat v poměru 1:3 či horším a jdete do instancí prakticky okamžitě.

0/0
20.11.2014 12:04
Foto

M52i26r16o53s55l95a11v 27K19r94a87h47u73l66í67k 6877324704

já osobně nechápu tu šílenou popularitu hordy.  Měl jsem tam svoji první postavičku ještě na free servru. Pak jsem zkoušel Ali a zůstal jsem tam pěkně dlouho.

Teď jsme si s kamošem z nudy založili i horďáky. Jediné co mě fakt fascinuje u Hordy je Thunder Bluff (mám rád ten indiánský styl + muziku:) ) + nové modely taurenů jsou fakt boží R^

+2/0
20.11.2014 12:42
Foto

M66i96c63h25a67l 41T41o19m43á40n59e95k 9807109526

horda je vic nerd, je temnejsi, ali je proste tkaova vic gay a detska no, hlavne humani a druid + nejhorsi class gnomove, je pravda ze pridanim goblinu to trosku vyrovnali :P

navic do pve meli nebo jestemozna maji horda rasy mensi vyhodu na racialky, kdezto ali zase spis do pvp

0/−1
20.11.2014 18:05
Foto

M98i63r62o34s23l85a80v 52K82r68u80p54a 7864141548730

nejvic gay je dle mne paladin belf ;-D

+2/0
22.11.2014 13:32
Foto

L82u50k96á84š 56J83a78n58e48č65e32k 4357432303

Protoze hrat "za ty zly" je pro nektery hrozne "kchuul". Stejny problem je skoro vsude, napriklad v SWTOR mezi Republikou a Imperiem

0/0
7.1.2015 8:43
Foto

V54i78k30t15o41r 57K33u56č72e74r85a 5959216266141

Super. Začátek byl katastrofa ale ted už jsem spokojeny.

+2/0
20.11.2014 6:35

TEST televizorů: Nevyznáte se v široké nabídce? Pomůže vám náš velký přehled

Premium Od 3 190 do 62 990 korun. Všechny zobrazovací technologie, všechny televizní operační systémy a jedenáct vybraných...

Jak vydržet v ledové vodě? Finta je jednoduchá, popisují otužilci

Premium Klepat se zimou tak, že si nedokážete zavázat ani tkaničky u bot, a přitom se tomu smát? I to dokáže koupání v ledové...

Manažer postavil srub uprostřed chráněné oblasti. Tvrdí, že to je posed

Premium Nejprve tvrdil lidem, že je to seník. Když se o jeho stavbu začaly zajímat úřady, prezentoval ji jako posed. Ve...