Pátek 30. října 2020, svátek má Tadeáš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 30. října 2020 Tadeáš

Diskuse k článku

RECENZE: World of Warcraft vyostřil boj Hordy a Aliance - druhá část

V pořadí již sedmá expanze online hry na hrdiny World of Warcraft láká na válku mezi znepřátelenými frakcemi, ale i skutečně nádherné nové zóny. Po herní stránce se žádné překvapení nekoná, Battle for Azeroth vychází z toho, co už známe z minulé expanze Legion. V druhé části recenze rozebíráme nový obsah přidaný začátkem září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

R16o21m44a40n 25V28o19c94e45t57k26a 9673361976228

Hráli jsme wow po Kinga úplně moc a pak když přišli Pandy, tak zase vůbec. Teď jedeme znova, ale úplně jinak. Vyšší level postavy farmí a hlavní jedou mapu za mapou a všechny Q co tam jsou. 60lvl jsme si zamknuli a zatím nám to bohatě stačí.

Takže po letech jsme zpátky a užíváme si to v pohodě.

0/0
1.12.2018 23:47
Foto

H11o50n48z12a 80R47o90č55e34k 3555299233672

BFA je jedna z nejhorších expanzí co jsem od BC hrál. Ale abych jenom nenadával, tak hudba a umělecké zpracování je naprosto dechberoucí, dungeony mají unikátní mechaniky a raid je taky supr. PVP konečně po dlouhé době má co nabídnout, končně padá z PVP equip, kterej je použitelnej. Nicméně odměňovací systém za PVP je opět RNG, takže se často stává, že za týden strávený v RBG a arenach dostanu naprosto nepoužitelnej kus equipu, kterej jde max na disenchant. Kromě výše zmíněných věcí není ve WoW naprosto žádný obsah, ale jen stupidní grind world questů a reputací. Kouknu na mapu a z těch wq se mi doslova zvedá žaludek, island expedice opět nic než AP grind o zabíjení mobek rychleji než druhá frakce. Azerite system je jeden velkej fail - když už měl člověk trochu pocit, že 1v1 je relativně vybalancovaný, tak přijdou s traitama, který co týden fixujou o hodnoty jako "70% - 150%", nehledě na to že některé traity jsou tak OP, že jsem schopný v areně složit hráče jedním drain lifem. Takže jak rychle class balance začal být znát - v prepatchi, tak podobně rychle odešel s novou expanzí v měřítku, které není normální. Další věc je, že hráč je donucený dělat obsah, který je nezáživný a nudný, protože jinak nemá šanci být competetivní - všechno je svázaný s AP a reputací. Takže závěrem umělecká stránka hry je dobrá, ale zatím se skrývá neskutečně nudný grind v měřítku v jakém ve WoW nikdy nebyl. Navíc nemožnost v PVP si vybírat gear a celkově to tahání za ručičku bez možnosti svobodné volby mě znechutilo dostatečně natolik, abych se na to konečně po 12ti letech vyprdnul.

0/0
7.10.2018 14:21
Foto

P75a11v53e98l 70V22a77n62č78á83k 3144985604165

Hraji WOW od roku 2006 a mám nahráno více jak 1,5 roku. Tenhle datadisk je tak 50-60%. Úžasné 3x3 mapy s pěkným příběhem a pak na 120lv najednou prázdnota. Ostrovní expedice jsou pro úchyly, co chtějí všechny pety a mounty jinak je to nudný opakující se grind. World questy nudí po pár dnes a speciální frakce želv s questy pro mimina přivádějí snad každého k šílenství. Dungeony jsou 1-3x fajn, ale na normal nebo heroic tam nebude nikdo chodit jen tak, když brnění všude se válí lepší. A mythic je spíše o tom, koho ukecáte a pak jste jen celou hru ve stresu kdy vás vyhodí nebo nějaký blb začne rýpat. Profese jsou všechny úplně k ničemu mimo mining / herbalism a alchemy. Žádná profese nemá nic navíc jako bonus pro sebe. Raid to samé ... dáte 1-2x a nic víc, když všude jinde dostanete z questů či world bossů jednodušeji ten samý nebo lepší level brnění a mythic se plno lidí ani radši neodváží. Warfront imitace pvp s boty je nudná taškařice, kde pomalu prohrát nejde. Warmode s odměnou +10% bonus k reputaci už všichni z mého okolí vypnuli, protože frustrace kdy si Vás skupinka idiotských dětí podávala jako boxovací pytel a 1 blbý quest se dělal i hodiny formou běh a smrt ... to fakt nikoho nebaví. Klasické pvp je stále roztříštěné na bodovací a nebodovací části a prakticky o víkendech nezatěžuje nehratelné, protože tam jsou hlavně děcka, co něco jako týmová hra nebo čtení chatu nezajímá ... celkově po 1 měsíci není co ve WOW dělat, pokud nechcete potit krev v mythic+ nebo pvp rating nebo onanujete nad worldquesty.

+4/0
30.9.2018 1:54
Foto

M63a27r10t13i58n 14B40e95n34e13š 3352827674599

Vesměs souhlasim. Kdybych nehrál areny, tak nemam žádnej důvod pokračovat. Spousta aktivit, co je ve hře, by tam být vůbec nemusela a nikdo by si toho nevšiml (např. ty expedice)

0/0
30.9.2018 11:13
Foto

M85i88c21h12a59l 42T92o91m57á55n55e57k 9457439266

expedice jsou proste scenaria z pand datadisku, je to navic, ale co je horsi, tak se to vse zrychluje a ted dali i item odmeny za wq, ze prakticky tim odstrelili normal a hc dungy, driv byla apson zajimava daily odmena ted ani ta nema cenu, crafting by usel to same repky ale ty odmeny jsou jen pro totalni 1 hodina tydne casual hrace , protoze kdyz si je odemknes abys je mohl mit tak uz mas na 99% lepsi item na ten slot, tohle by melo cenu kdyby se repka byla account bound aby to pomohlo altum

0/0
30.9.2018 17:59
Foto

M45i48c50h73a83l 73T55o31m95á24n81e71k 9517969276

ted mne napadlo, ta hra ted strane pripomina soucasne diablo, rychle vylevlit, nasbirat sracky a dokola chodit jedno a to same u d3 je to gr , tady je to m+

0/0
30.9.2018 18:04
Foto

H26o13n61z91a 72K67o81v53á66ř 5662240156701

Teď? Tak je to už x datadisků, ne? :-D S tím rozdílem, že tady si člověk ještě může vybrat mezi m+/raidama a pvp oproti diablu. :-)

0/0
1.10.2018 8:47
Foto

P54e54t23r 70S24v59o84b61o61d98a 4927145638913

Souhlas. Vývoj WOW od Vanilly až po současnost je vlastně přerod pravého WOWka v něco víc Diablo-like. Paradoxně, kdyby opravdové Diablo dali do MMORPG světa, tak by to bylo možná zajímavější než prznění WOWka.

0/0
1.10.2018 21:31
Foto

M95a29r87t89i94n 73B41e52n92e65š 3712747444919

Souhlasim, ty odměny vesměs za cokoliv jsou nepoužitelný. I za conquest cap v PvP člověk dostane item pomalu o 30 ilvl horší, než už má. Ale na druhou stranu ony ty odměny nemůžou bejt zas moc dobrý, protože pak by člověk kvůli gearu byl nucen dělat aktivity, který nechce (třeba world questy). Takhle se může věnovat, čemu chce, a nemá pocit, že o něco přichází.

0/0
1.10.2018 14:00
Foto

M81a82r58t77i12n 11N75o82v52ý 7673228652

"Válečný stav dobře podporuje režim War Mode. Pokud ho zapnete, mohou vás napadnout hráči z nepřátelské frakce,"

Nechápu, Warcraft sice již pár let nehraji, ale pokud vím, tak world PvP byl vždy obrovský aspekt gry a vždy jste mohli zabít hráče z opačné frakce. V posledním datadisku je to už jen volitelná featura?

+1/0
29.9.2018 5:57
Foto

M44i65c26h19a57l 38T79o70m61á65n75e70k 9507729286

zalezelo naserveru kdeste byl, ted to je jine v tom ze ti co maji zapnute pvp tak ziskavaji bonusy coz driv nebylo

+2/0
29.9.2018 8:35
Foto

M60i88c50h95a78e67l 13F78l12e30n89d13r 1868192533615

Nejhorší je asi ta inflace goldů. Za Q dostaneš pár zlatých a v aukci se vše prodává za několik k. Jinak je to moc hezké. A to jsem naposledy hrál WotLK.

0/0
17.9.2018 13:46
Foto

M74a34r60i18a24n 42B45e37n90č13a82t 4358151215184

Protože ti tam přidali WOW token.. za 20ecek koupis neco, co prodas za par hodin v aukci za 220k... Ale ono je to vesměs jedno, top tier eq stejně prostě nekoupíš (je bind when eq), takže jediné co nakoupíš jsou enchanty a surky ;-)

Prostě dává smysl koupit WOW token, než farmit nesmylsné částky na from-NPC věci (lítáky, heilroomy atd)

0/0
30.9.2018 19:27
Foto

A15n82e49t86a 42K55o88l54o61u65c62h95o28v54á 8502709273105

Jsem ráda, že je konec s tím zeleným peklem Legionu. Nové zóny jsou nádherné. V Legionu jsem na konci už nerozeznala Antorus od Tomb of Sargeras. Všechno nemlich to samý. Teď mě to zase nakoplo, hurá R^

0/0
3.9.2018 13:01
Foto

O90n51d20ř41e57j 85K24o61p58e92c94k41ý 6970665937248

Škálování;-D Já samozřejmě chápu proč, ale... je to šílený. Jinak recenze fajn, díky za ni.R^

0/0
30.8.2018 16:15
Foto

M16i62c10h76a96l 71Ž29á71k 8939550289232

od Catalysmu to nehraji. Battle of Azeroth zkouknu u známého. Ale současný leveling, komunita, odměňování... Zkrátka očekávání, jaké mám od WoW Classic je mnohem vyšší.

+6/0
29.8.2018 17:42
Foto

8903857300851

No ja si u toho odpocinu.. zony jsou paradni (za mne nejlepsi asi Drustvar), questy v pohode.. clovek vi co ma delat, je z toho citit, ze se Blizz snazil to obcas trochu ozvlastnit (bombardovaci mise, nebo se zralokem zabijite potapece atp.).. soundtrack super. Sice se s tim frcam.. tzn. nemam jeste dodelany ani vsechny questy v zonach.. ale to me nevadi, neni kam spechat.. raidovat nejak moc aktivne nechci a dungy je mozny chodit vzdycky. Nicmene uvital bych nejakou vyraznejsi novinku.. porad cekam kdy a jestli vubec Blizz udela plnohodnotny housing. I kdyz to by asi vydalo na "hlavni feature" jinyho datadisku. Hned by mohli udelat par novych profesi.. treba nejaky truhlar (craft profese) + drevorubec (sberacska profese).. no uvidime ceho se dockame. Vzdycky se mi libi jak tu myslenku pretvori do realna Blizz.. vetsinou me prekvapi, jak to maj vychytany.. vymazleny.. takze na housing v jejich podobe bych byl fakt zvedavej. Jinak celkove za mne BfA 90%.

0/0
29.8.2018 8:45
Foto

T81o43m63á10š 75M56i96k35u34l82i62č92k22a 6637974670805

K tomu housingu - to už tu bylo ve Warlords of Draenor a dopadlo to hrozně.

0/0
29.8.2018 19:18
Foto

8213907490931

No to úplně nemyslím.. Garrisony to nebyl můj šálek kávy. Ja si představuju obytnej můj barák.. kterej si zkrasluju kravinkama.. dávám si tam trofeje atp. ..ne “město” typu Garrisons s vlastním dolem, vsema NPC atp.

+1/0
30.8.2018 14:05
Foto

P29a37v70e79l 26V85a39n71č32á74k 3374165234965

On tam pidi housing je:-) Archeologie má nějaké fragmenty, co si pak vystavuje v domečku:-))) Ale víc asi nikdy nebude. Blizzard nutí hráče, aby spolu zase více komunikovali přímo, proto není housing a proto mythic a mythic+ nejde přímo přes instant LFG, ale přes custom group, což je i velká nevýhoda obecně.

0/0
30.9.2018 2:02
Foto

J44o65s27e67f 19J36u74h92á43s78z 1169172948

Ja jsem se zkusil k WoW vratit behem nebo pred Legionem, bohuzel jsem se prestehoval z EU do US regionu a musel jsem vse zacit od zacatku. Zakladni zony me bavily a u prvniho datadisku jsem vytuhnul a prestal to hrat. Mam zase chut to zkusit nakopnout, ale clovek si rika, ze WoW ma tolik obsahu, ze uz bych nemel nikdy cas na zadnou jinou hru a tak vzdycky nakonec sahnu po necem s kratkodobejsi trvanlivosti, kde vim, ze to za mesic dva dohraju a muzu jit dal...

+2/0
27.8.2018 11:20
Foto

H86o46n11z98a 45K36o65v54á71ř 5822830886271

Měl jste vyzkoušet evropské servery (dá se to s trochou práce přesměrovat), pokud jste na východním pobřeží. :) Před nějakou dobou jsem narazil na fórech, že dost lidí právě takhle hraje třeba s lidma z UK poté, co se přestěhovali do USA a že prý ten ping se dá přežít.

0/0
27.8.2018 11:39
Foto

J34o12s58e54f 56J79u25h29á42s50z 1239122648

No ja ziju na Novem Zelandu, takze jsem mel odezvu nad 100ms i na serverech v USA, Evropu jsem nezkousel, ale nedelam si iluze, ze by to bylo hratelnejsi nez treba zapadni pobrezi...

+1/0
27.8.2018 14:17
Foto

H74o10n84z58a 64K71o30v98á91ř 5702330396111

To máte nejspíš pravdu, to už je nejspíš moc daleko. Já bych čekal, že to bude max hratelné z toho východu USA, ale Nový Zéland to je už jinačí dálka :-)

+3/0
27.8.2018 14:32
Foto

J49a68n 34P60e81s38l 7491830344251

Škoda, že se někde nedá dohrát příběh postupně celý. Od Vanilla až po tohle. To by mě jako již mnoho let odhlášeného hráče dokázalo přivést zpět :-)

0/0
27.8.2018 9:01

Máme podvyživené děti? Trend „zdravého“ stravování je tragický, říká odborník

Premium Špenát je hnusný, rajčata taky. Do školní jídelny nechodíme, tam nám nechutná. Jíme jen špagety a pizzu. A tak dál....

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Generace nevzdělaných dětí. Jen málokdo dělá při distanční výuce pokroky

Premium Je osm hodin ráno, učitel zakládá virtuální místnost, do které se postupně připojí žáci. Jednomu nejde mikrofon,...