Diskuse k článku

RECENZE: World of Warcraft vyostřil boj Hordy a Aliance - druhá část

V pořadí již sedmá expanze online hry na hrdiny World of Warcraft láká na válku mezi znepřátelenými frakcemi, ale i skutečně nádherné nové zóny. Po herní stránce se žádné překvapení nekoná, Battle for Azeroth vychází z toho, co už známe z minulé expanze Legion. V druhé části recenze rozebíráme nový obsah přidaný začátkem září.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R32o98m87a55n 58V65o40c42e70t10k49a 9613941446688

Hráli jsme wow po Kinga úplně moc a pak když přišli Pandy, tak zase vůbec. Teď jedeme znova, ale úplně jinak. Vyšší level postavy farmí a hlavní jedou mapu za mapou a všechny Q co tam jsou. 60lvl jsme si zamknuli a zatím nám to bohatě stačí.

Takže po letech jsme zpátky a užíváme si to v pohodě.

0/0
1.12.2018 23:47

H49o38n72z95a 64R87o49č41e38k 3335539443292

BFA je jedna z nejhorších expanzí co jsem od BC hrál. Ale abych jenom nenadával, tak hudba a umělecké zpracování je naprosto dechberoucí, dungeony mají unikátní mechaniky a raid je taky supr. PVP konečně po dlouhé době má co nabídnout, končně padá z PVP equip, kterej je použitelnej. Nicméně odměňovací systém za PVP je opět RNG, takže se často stává, že za týden strávený v RBG a arenach dostanu naprosto nepoužitelnej kus equipu, kterej jde max na disenchant. Kromě výše zmíněných věcí není ve WoW naprosto žádný obsah, ale jen stupidní grind world questů a reputací. Kouknu na mapu a z těch wq se mi doslova zvedá žaludek, island expedice opět nic než AP grind o zabíjení mobek rychleji než druhá frakce. Azerite system je jeden velkej fail - když už měl člověk trochu pocit, že 1v1 je relativně vybalancovaný, tak přijdou s traitama, který co týden fixujou o hodnoty jako "70% - 150%", nehledě na to že některé traity jsou tak OP, že jsem schopný v areně složit hráče jedním drain lifem. Takže jak rychle class balance začal být znát - v prepatchi, tak podobně rychle odešel s novou expanzí v měřítku, které není normální. Další věc je, že hráč je donucený dělat obsah, který je nezáživný a nudný, protože jinak nemá šanci být competetivní - všechno je svázaný s AP a reputací. Takže závěrem umělecká stránka hry je dobrá, ale zatím se skrývá neskutečně nudný grind v měřítku v jakém ve WoW nikdy nebyl. Navíc nemožnost v PVP si vybírat gear a celkově to tahání za ručičku bez možnosti svobodné volby mě znechutilo dostatečně natolik, abych se na to konečně po 12ti letech vyprdnul.

0/0
7.10.2018 14:21

P71a23v70e38l 40V14a49n82č68á41k 3734185674425

Hraji WOW od roku 2006 a mám nahráno více jak 1,5 roku. Tenhle datadisk je tak 50-60%. Úžasné 3x3 mapy s pěkným příběhem a pak na 120lv najednou prázdnota. Ostrovní expedice jsou pro úchyly, co chtějí všechny pety a mounty jinak je to nudný opakující se grind. World questy nudí po pár dnes a speciální frakce želv s questy pro mimina přivádějí snad každého k šílenství. Dungeony jsou 1-3x fajn, ale na normal nebo heroic tam nebude nikdo chodit jen tak, když brnění všude se válí lepší. A mythic je spíše o tom, koho ukecáte a pak jste jen celou hru ve stresu kdy vás vyhodí nebo nějaký blb začne rýpat. Profese jsou všechny úplně k ničemu mimo mining / herbalism a alchemy. Žádná profese nemá nic navíc jako bonus pro sebe. Raid to samé ... dáte 1-2x a nic víc, když všude jinde dostanete z questů či world bossů jednodušeji ten samý nebo lepší level brnění a mythic se plno lidí ani radši neodváží. Warfront imitace pvp s boty je nudná taškařice, kde pomalu prohrát nejde. Warmode s odměnou +10% bonus k reputaci už všichni z mého okolí vypnuli, protože frustrace kdy si Vás skupinka idiotských dětí podávala jako boxovací pytel a 1 blbý quest se dělal i hodiny formou běh a smrt ... to fakt nikoho nebaví. Klasické pvp je stále roztříštěné na bodovací a nebodovací části a prakticky o víkendech nezatěžuje nehratelné, protože tam jsou hlavně děcka, co něco jako týmová hra nebo čtení chatu nezajímá ... celkově po 1 měsíci není co ve WOW dělat, pokud nechcete potit krev v mythic+ nebo pvp rating nebo onanujete nad worldquesty.

+4/0
30.9.2018 1:54

M10a95r98t92i52n 77B38e19n67e67š 3682667724819

Vesměs souhlasim. Kdybych nehrál areny, tak nemam žádnej důvod pokračovat. Spousta aktivit, co je ve hře, by tam být vůbec nemusela a nikdo by si toho nevšiml (např. ty expedice)

0/0
30.9.2018 11:13

M66i59c32h14a31l 20T69o57m38á21n30e90k 9937849806

expedice jsou proste scenaria z pand datadisku, je to navic, ale co je horsi, tak se to vse zrychluje a ted dali i item odmeny za wq, ze prakticky tim odstrelili normal a hc dungy, driv byla apson zajimava daily odmena ted ani ta nema cenu, crafting by usel to same repky ale ty odmeny jsou jen pro totalni 1 hodina tydne casual hrace , protoze kdyz si je odemknes abys je mohl mit tak uz mas na 99% lepsi item na ten slot, tohle by melo cenu kdyby se repka byla account bound aby to pomohlo altum

0/0
30.9.2018 17:59

M96i98c87h96a55l 49T45o39m39á11n65e90k 9617559136

ted mne napadlo, ta hra ted strane pripomina soucasne diablo, rychle vylevlit, nasbirat sracky a dokola chodit jedno a to same u d3 je to gr , tady je to m+

0/0
30.9.2018 18:04

H68o72n40z67a 25K18o18v68á85ř 5562710516661

Teď? Tak je to už x datadisků, ne? :-D S tím rozdílem, že tady si člověk ještě může vybrat mezi m+/raidama a pvp oproti diablu. :-)

0/0
1.10.2018 8:47

P86e72t61r 82S53v38o69b68o80d69a 4277425318293

Souhlas. Vývoj WOW od Vanilly až po současnost je vlastně přerod pravého WOWka v něco víc Diablo-like. Paradoxně, kdyby opravdové Diablo dali do MMORPG světa, tak by to bylo možná zajímavější než prznění WOWka.

0/0
1.10.2018 21:31

M91a13r65t29i18n 12B34e51n57e59š 3362687714879

Souhlasim, ty odměny vesměs za cokoliv jsou nepoužitelný. I za conquest cap v PvP člověk dostane item pomalu o 30 ilvl horší, než už má. Ale na druhou stranu ony ty odměny nemůžou bejt zas moc dobrý, protože pak by člověk kvůli gearu byl nucen dělat aktivity, který nechce (třeba world questy). Takhle se může věnovat, čemu chce, a nemá pocit, že o něco přichází.

0/0
1.10.2018 14:00

M39a11r50t83i96n 77N51o66v48ý 7813478332

"Válečný stav dobře podporuje režim War Mode. Pokud ho zapnete, mohou vás napadnout hráči z nepřátelské frakce,"

Nechápu, Warcraft sice již pár let nehraji, ale pokud vím, tak world PvP byl vždy obrovský aspekt gry a vždy jste mohli zabít hráče z opačné frakce. V posledním datadisku je to už jen volitelná featura?

+1/0
29.9.2018 5:57

M84i44c87h12a23l 34T93o88m26á65n30e36k 9637499416

zalezelo naserveru kdeste byl, ted to je jine v tom ze ti co maji zapnute pvp tak ziskavaji bonusy coz driv nebylo

+2/0
29.9.2018 8:35

M45i25c12h56a83e66l 80F38l78e29n42d44r 1528772353635

Nejhorší je asi ta inflace goldů. Za Q dostaneš pár zlatých a v aukci se vše prodává za několik k. Jinak je to moc hezké. A to jsem naposledy hrál WotLK.

0/0
17.9.2018 13:46

M82a81r83i26a88n 62B54e45n11č73a82t 4718731805234

Protože ti tam přidali WOW token.. za 20ecek koupis neco, co prodas za par hodin v aukci za 220k... Ale ono je to vesměs jedno, top tier eq stejně prostě nekoupíš (je bind when eq), takže jediné co nakoupíš jsou enchanty a surky ;-)

Prostě dává smysl koupit WOW token, než farmit nesmylsné částky na from-NPC věci (lítáky, heilroomy atd)

0/0
30.9.2018 19:27

A29n56e45t15a 51K46o35l62o66u14c16h19o81v79á 8892519213895

Jsem ráda, že je konec s tím zeleným peklem Legionu. Nové zóny jsou nádherné. V Legionu jsem na konci už nerozeznala Antorus od Tomb of Sargeras. Všechno nemlich to samý. Teď mě to zase nakoplo, hurá R^

0/0
3.9.2018 13:01

O46n54d78ř33e51j 81K69o65p55e20c83k18ý 6640965167228

Škálování;-D Já samozřejmě chápu proč, ale... je to šílený. Jinak recenze fajn, díky za ni.R^

0/0
30.8.2018 16:15

M86i16c71h82a26l 57Ž28á27k 8219820539712

od Catalysmu to nehraji. Battle of Azeroth zkouknu u známého. Ale současný leveling, komunita, odměňování... Zkrátka očekávání, jaké mám od WoW Classic je mnohem vyšší.

+6/0
29.8.2018 17:42

8643217320711

No ja si u toho odpocinu.. zony jsou paradni (za mne nejlepsi asi Drustvar), questy v pohode.. clovek vi co ma delat, je z toho citit, ze se Blizz snazil to obcas trochu ozvlastnit (bombardovaci mise, nebo se zralokem zabijite potapece atp.).. soundtrack super. Sice se s tim frcam.. tzn. nemam jeste dodelany ani vsechny questy v zonach.. ale to me nevadi, neni kam spechat.. raidovat nejak moc aktivne nechci a dungy je mozny chodit vzdycky. Nicmene uvital bych nejakou vyraznejsi novinku.. porad cekam kdy a jestli vubec Blizz udela plnohodnotny housing. I kdyz to by asi vydalo na "hlavni feature" jinyho datadisku. Hned by mohli udelat par novych profesi.. treba nejaky truhlar (craft profese) + drevorubec (sberacska profese).. no uvidime ceho se dockame. Vzdycky se mi libi jak tu myslenku pretvori do realna Blizz.. vetsinou me prekvapi, jak to maj vychytany.. vymazleny.. takze na housing v jejich podobe bych byl fakt zvedavej. Jinak celkove za mne BfA 90%.

0/0
29.8.2018 8:45

T81o70m43á68š 50M33i93k32u80l79i78č52k82a 6947504210755

K tomu housingu - to už tu bylo ve Warlords of Draenor a dopadlo to hrozně.

0/0
29.8.2018 19:18

8663127440481

No to úplně nemyslím.. Garrisony to nebyl můj šálek kávy. Ja si představuju obytnej můj barák.. kterej si zkrasluju kravinkama.. dávám si tam trofeje atp. ..ne “město” typu Garrisons s vlastním dolem, vsema NPC atp.

+1/0
30.8.2018 14:05

P17a84v88e35l 61V21a67n38č97á10k 3444865224365

On tam pidi housing je:-) Archeologie má nějaké fragmenty, co si pak vystavuje v domečku:-))) Ale víc asi nikdy nebude. Blizzard nutí hráče, aby spolu zase více komunikovali přímo, proto není housing a proto mythic a mythic+ nejde přímo přes instant LFG, ale přes custom group, což je i velká nevýhoda obecně.

0/0
30.9.2018 2:02

J92o62s47e71f 63J22u48h12á45s77z 1759442268

Ja jsem se zkusil k WoW vratit behem nebo pred Legionem, bohuzel jsem se prestehoval z EU do US regionu a musel jsem vse zacit od zacatku. Zakladni zony me bavily a u prvniho datadisku jsem vytuhnul a prestal to hrat. Mam zase chut to zkusit nakopnout, ale clovek si rika, ze WoW ma tolik obsahu, ze uz bych nemel nikdy cas na zadnou jinou hru a tak vzdycky nakonec sahnu po necem s kratkodobejsi trvanlivosti, kde vim, ze to za mesic dva dohraju a muzu jit dal...

+2/0
27.8.2018 11:20

H42o41n94z97a 18K86o32v73á85ř 5532420886211

Měl jste vyzkoušet evropské servery (dá se to s trochou práce přesměrovat), pokud jste na východním pobřeží. :) Před nějakou dobou jsem narazil na fórech, že dost lidí právě takhle hraje třeba s lidma z UK poté, co se přestěhovali do USA a že prý ten ping se dá přežít.

0/0
27.8.2018 11:39

J35o93s81e79f 44J64u70h67á56s57z 1389942488

No ja ziju na Novem Zelandu, takze jsem mel odezvu nad 100ms i na serverech v USA, Evropu jsem nezkousel, ale nedelam si iluze, ze by to bylo hratelnejsi nez treba zapadni pobrezi...

+1/0
27.8.2018 14:17

H32o10n14z48a 21K59o27v94á35ř 5952130126351

To máte nejspíš pravdu, to už je nejspíš moc daleko. Já bych čekal, že to bude max hratelné z toho východu USA, ale Nový Zéland to je už jinačí dálka :-)

+3/0
27.8.2018 14:32

J10a88n 61P17e18s14l 7821510864531

Škoda, že se někde nedá dohrát příběh postupně celý. Od Vanilla až po tohle. To by mě jako již mnoho let odhlášeného hráče dokázalo přivést zpět :-)

0/0
27.8.2018 9:01

I29v65a43n 20K73o57r84e82c 7667122695631

Existujou wow kroniky - Od stvoření světa až téměř po současné dění, naprosto doporučuji.

0/0
27.8.2018 15:59

T31o68m46á42š 82M70i26k98u96l78i76č18k63a 6807164490485

Mě zatím Legion bavil víc. Možná je to tím,že jsem si jako první postavu na max lvl doexpil druida,který je nejhorší dps a tank v tomto patchi. Snad se to změní.

Co se týče dungeonů, baví mě snad jen Waycrest Manor, jinak nic moc. Všude hrozně moc thrashe na můj vkus. A chybí mi legendárky, Heart of Azeroth mě opravdu nebere.

PvP nehodnotím, protože ho nehraji.

0/0
27.8.2018 8:57

M21a95r45t55i84n 82J77a48r53o46š 8492235468986

V tech dungeonech jsem mel stejny pocit, ten trash je tam pekne otravny. Me se libila zakladna v Draenoru i Order hall, ktery to trochu separoval a nebylo tolik hracu u misi jak tady na lodi.

0/0
27.8.2018 9:09

T65o45m66á91š 69M75i31k21u35l86i56č49k87a 6347554910515

Draenor je za mě nejhorší expanze vůbec. Mnohem víc se mi líbil Class Hall v Legionu, to bylo super.

Další věc co mi vadí, je nutnost trávit hodiny v contentu Legionu, aby nový hráč odemknul Allied races. To je neskutečná kravina.

0/0
27.8.2018 9:53

M45a43r41t89i73n 28J75a83r63o64š 8432275788596

V Legionu jsem si rikal, jak byl v pohode Draenor a ted se ohlizim za Legionem. Stavajici datac uz je muj posledni, skoro muzu rict, ze nedoexpim ani druhou postavu, bo uz me jsou ty lokace a questy proti srsti. Uvidim, co se tam noveho jeste ukaze, zatim je to u me nejhorsi a nejnudnejsi datadisk. Pvp me neba

0/0
27.8.2018 8:24

M28a23r23t79i72n 12B10e70n57e98š 3452937524929

Warmode nemá v podstatě žádný downside pokud hrajete na dobrém realmu, protože ty jsou z 90% tvořeny vždy jen jednou frakcí (např. Silvermoon je čistě alianční v poměru 20 ku jedné. A třeba Draenor zas čistě hordský). Ve světě tak jen velmi zřídka potkáte hráče opačné frakce.

0/0
26.8.2018 12:28

H60o94n14z78a 14K18o91v27á90ř 5182150216871

Nicméně to není pravda, protože s warmodem seš v nějakém virtuálním serveru, kde samozřejmě potkáváš všechny možné servery a ne jenom tvůj.

0/0
26.8.2018 15:54

M92a55r37t71i16n 21B81e37n78e37š 3652707394899

Tak to jsem nevěděl, to je zajímavé...

0/0
26.8.2018 19:36

H13o69n76z48a 69K21o49v66á82ř 5542150386671

Možná ten sharding nějak z ohledňuje ten server z kterého si, ale těžko říct. Minimálně na foru si aliance dost na to stěžuje.

0/0
27.8.2018 9:26

8603107320141

Je to delany tak, ze X serveru je vzdy v jedne "skupine". Blizz umyslne micha servery s nevhodnym pomerem Aliance vs. Horda dohromady.. a hazi je v tech zonach na jedno misto. Musi to byt zajimava masinerie za tim.. myslim servery a kod samotny, protoze tohle delat tak, aby clovek nic nepoznal asi nebude zadna sranda.. nicmene tahle funkce je tam uz nejakou dobu..

+1/0
29.8.2018 8:50

A73l61e24x16a24n29d36r 38C81h70y64t81i67l 2484172735281

To je blbost. PVP se totiž míchá s ostatními servery.

0/0
26.8.2018 16:03

M88i56c24h69a45e10l 47F36l71e81n66d76r 1528312363565

Naposled me bavilo WotLK. Cataclysm to dost pokazil - vsichni kvaziliony khp, brutalni dmg, apod... :(

+2/0
25.8.2018 20:14

A32l90e19x24a83n87d49r 49C19h86y49t84i84l 2254162965631

Cata bylo po vydání bomba, asi tak měsíc. Normal dungy byly challenge jako hovado. Muselo se sapovat a sheepovat moby, jinak se wipovalo. Po nerfu to už bylo naprd, to souhlasím.

+4/−1
26.8.2018 9:01

A49l71e53x18a44n38d61r 75C78h51y47t68i60l 2394492375351

Ve zkratce, všechno, co se za poslední léta změnilo se zase vrátilo zpátky, zůstaly jen vybrané změny. Vrátily se talenty, ability, koncepty, zůstal systém daily.

Zásadní změna je to, že už nejsou PVP servery. Prostě si PVP zapnete/vypnete ve Stormwindu/Orgrimmaru.

Pozitivní jsou konflikty mezi hráči ve WorldPVP. Scale u low lvl vs max. lvl je taková prevence proti oneshotovaní low level hráčů, což straně silnější kromě nějakého pocitového uspokojení nic nepřinášelo (a to jen některým narušeným jedincům:D). Naopak, lowko má teď solidní šanci tu 120ku zabít:)

Není ojedinělou situací, kdy jako alík questíte a napadne Vás horďák, v tu ránu se objeví další alík a další horďák a další a další, až z toho je třeba 5/5 menší bg. Fakt super. Tenhle datadisk mi ohledně wPVP přijde asi nejlepší, co jsem hrál.

Ohledně videí...jako mimoherní video https://www.youtube.com/watch?v=Fo7XPvwRgG8 nebo ingame video https://www.youtube.com/watch?v=ci4-cR5IBXc&t=2s nebo https://www.youtube.com/watch?v=FpnFSqaWsMw (muzzle your dog, your Majesty:D) jsou absolutně super a úplně bych tak neříkal, že to nebylo lepší než smrt Ysery. Spíš to bude otázka osobních preferencí.

Poslední pozitivum, alespoň pro mě je rychlost levelování. Pro mě začíná zábava až na nejvyšším levelu a expení vždycky protrpím. Za hodinu max. hodinu a půl level up. To je asi nejrychlejší expení, jaké jsem zažil.

Celkově je ten datadisk velice PVP pozitivní. A jako rogue, kterej je teď trochu silnější, si vůbec nemůžu stěžovat :D (nerf Assa byl nutný, teď jsem zvědav, co udělají se sub a outlawem:D)

0/0
25.8.2018 9:10

M44i56c97h58a43l 10T16o73m59á58n59e62k 9517569756

fakt? ja od te doby co sem delal daily q na horde ostrove a resskillovalo mne tma asi 20 hordaku podle toho kdo mne potkal a alik tma byl tka jeden, sem war mode vypl, rad bych chtel to vase postupne pridavani na pvp zazit ale zatim to je skoro vzdy cikanska ferovka at na tu ci tu stranu

0/0
26.8.2018 7:03

A69l22e13x59a82n48d87r 62C57h48y14t45i12l 2804572575101

Je fakt, že to hlásil i jeden od nás z gildy když jsme expili. Hrozně se rozčiloval, když jsem mu řekl, ať si ten warmode vypne:D Jsme totiž v pvp gildě:D

A teď expím SP, a musím trochu poupravit informaci, že jakmile má 120ka víc jak 100k hp, už se zabít víceméně nedá. Moc hp :D

0/0
26.8.2018 8:59

H56o59n80z58a 98K15o15v70á46ř 5432830796111

Low lvl už nemá takovou šanci zabít high lvl, pač to byl prý bug a je to fixlé. Škoda, to se mi zrovna líbilo..

+1/0
26.8.2018 10:42

A23l37e94x70a98n48d35r 89C54h85y56t93i50l 2204382645131

Tak to je škoda!

+1/0
26.8.2018 16:02

H91y12n10e59k 16Š90l74a26h70ů17n96e87k 4459143136829

Kdysi jsem u WoW trávil šílené množství času, proto jsem rád, že při pohledu na parádní screenshoty to se mnou ani nehne :-)

+21/0
25.8.2018 0:20

P34e75t49r 41K80u19c31e19r11a 5721341644582

Haha... to same si rikam ohledne Lineage 2. Takova vylecena zavislost;-D

+3/0
25.8.2018 0:32

A93d76a16m 43Z51e81m78á51n17e45k 4308535387405

Přesně souhlasím. Fotky jsou super krasne ale vůbec mě to neláká to hrát

+1/0
25.8.2018 8:18

T19o81m52á21š 93R85e62k24t71o20r 1918784497149

Njn hrál jsem to 7 let. Ale časem to prostě omrzí (furt na jedno brdo) a v momentě kdy přestanou hrát kamarádi nemáte důvod to pouštět. Navíc to vyžadovalo rpavidelné platby i když by to člověk zapl třeba jen na půlhoďku 2x za týden...

+4/0
25.8.2018 9:15

P28a50v61e22l 23M30e81d12e62k 1310132141265

Na tohle prijit mi trvalo od vydani rok pul. Dosahl jsem vseho ceho v te dobe in-game slo. Hezke vzpominky. Dal to bylo ale jen o stale vetsich cislech. Paradoxne jsem sel hrat LotRo a tam jsem se zabavil na mnoho let.

0/0
25.8.2018 22:36

M39i29r86o52s78l91a17v 91Š89e80v53č63í18k 5239908709403

Mě osobně baví PVP. Tady mi vadí neustálý hunt Gearu. Nad BFA hodně přemýšlím... :)

0/0
26.8.2018 8:46

H88o10n11z13a 27K78o91v26á27ř 5182290176291

Já jsem právě v BFA zjisti, že jsem už z toho pve nějaký unavený, tak pařím jen pvp a pohoda. Gear se dá naštěstí sehnat i bez dungů, jen to chvíli trvá no. :)

0/0
26.8.2018 14:37

Najdete na iDNES.cz