Středa 21. října 2020, svátek má Brigita
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 21. října 2020 Brigita

Diskuse k článku

RECENZE: Warhammer 40 000: Dawn of War 3 je velkým šlápnutím vedle

Pokud se mohli vývojáři z Relic Entertainment něčím chlubit, tak tím, že jejich realtimové strategie patří k naprosté špičce žánru a při jejich koupi nešlápnete vedle. Je proto hodně smutné, že nový Dawn of War ze světa Warhammeru 40k, na který fandové čekali déle než pět let, tuto pověst dost kazí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M85i15r57o86s80l57a76v 62S66t81a12s88t56n96y 7514143856471

Starcraft kdysi solidně vykradl Warhammer 40k a v téhle recenzi je to Warhammeru 40k vlastně dáno k tíži ;-D

0/0
4.5.2017 8:27
Foto

D31a77v15i30d 49F98a53k79t95o20r 2811325966958

Pro mě jako fanouška a znalce warhammer 40 000 lore je tato hra naprostá urážka a kopanec do xichtu. Autor této recenze toho o světě w40k očividně moc neví, jinak by to fandům nikdy nedoporučil, prvně se sluší říct, že w40k je mnohem starší než nějaký starcraft (blizzard se těžce ehm inspiroval warhammerem) a je to skutečně jedna z nejpromakanějších scifi, které obsahuje tolik různých frakcí a jednotek, že autoři rozhodně nebyli vázáni ničím jiným než svou leností. Druhak musím říct, že tato hra bourá spoustu pravidel lore a to nemluvím jen o obludné grafické stylizaci, takže poslední komu bych doporučil nákup je právě někdo kdo o w40k něco ví. Lepší zůstat u předchozích dílů, kde existuje spousta fan modů atd.

+2/−1
30.4.2017 18:20
Foto

G87a27b19r35i79e57l 44H87o93r22t43e14n 9231129893714

Jen k té inspiraci - Blizzard i GW se těžce inspirovali u J.R.R.Tolkiena a kdo pak v detailech opisoval od koho je nepodstatné. S názorem na hru ale absolutně souhlasím.

0/−1
30.4.2017 18:23
Foto

D84a43v34i17d 52F28a13k64t65o57r 2421105616668

no on je rozdíl mezi inspirací a prostou zlodějnou... a já píšu o w40k, to je scifi a s Tolkienem to nemá nic společného. W40k se spíš inspiroval u duny a aliena a pak přidal milion vlastních nápadů. Blizzard na druhou stranu prostě GW pěkně vybrakoval... a to se původně snažili získat i licenci na warhammmer 40k což se jim naštěstí nepodařilo.

+1/0
30.4.2017 18:41
Foto

G79a44b84r15i10e39l 87H25o33r37t12e42n 9831919863444

W40k vzniklo na základě WFB, kdy jeho tvůrci naprosto jasně konstatovali, že byl Tolkien jejich hlavním zdrojem inspirace. Stejně jako se jím inspiroval ve své době Blizzard s Warcraftem. Starcraft pak nebyl Warcraft po mnoha letech, ale příběh lidí po mnoha letech - Protoss jako elfy bych ještě unesl, ale zergy jako orky? Ani omylem, zergové jsou jednoznačně duševní potomci vetřelců (a Ripleyové).:-)

+3/−2
30.4.2017 19:37
Foto

J85a51k89u33b 34H47á96j89e53k 8690247536699

Warhammer se inspiroval u Tolkiena především rasami a pár drobnostmi, ale jako první přišel s universem typu steampunk fantasy. Nemluvím tu o WH 40.000 ale o "klasickém" Warhammeru Games Workshop. Čtyřicítka pak vznikla jako sci-fi alternace. Osobně ji mám hrozně rád, je dost specifická, temná, fanatická, s krásnou stylizací. Blizzard hodně obšlahával u tvorby Warcraftu právě původní Warhammer. Starcraft už je spíše derivace Warcraftu a má dobrou příběhovou linii (ve hře, jinak je svět WH 40.000 milionkrát popsanější a rozsáhlejší).

Co se týká hry... Beru to jako PC hru, proto až tolik neřeším, jako moc se drží autoři universa. Chápu, že to musí prodat masám. Osobně jsem rád, že se od stylu dvojky tak napůl vrátili k jedničce. Ta byla skvělá. Nevím, jak moc autor recenze ty hry zná, nebo hrál. U jedničky i dvojky ale vždy postupně vyšla spousta datadisků. I v jedničce šlo na začátku hrát pouze za několik stran (4) a až datadisky se to dostalo na 9. U dvojky na začátku taky omezeně. Takže toho bych se nebál, určitě se něčeho dočkáme.

S tou hratelností je to asi takové dost o osobních preferencích. Jinak ani v jedničce se nekonalo klasické stavění základny ve stylu strategií z přelomu devadesátek, takže trojka je v tomhle opět spíš návrat k jedničce. Mě to třeba vyhovuje. Jsem taky rád, že jsou boje více masové. To je jedna z hlavních a klíčových deviz celého světa Warhammeru. Proto i když dvojka herně nebyla úplně zlá, moderní styl "vem pár panáků a projdi mapu" mi zde nevyhovuje. Nejradši bych byl, kdyby se to herně posunulo ještě víc k jedničce. Mikromanagement nevadí. Není podle mě nutné v bitvách použít vše od každé jednotky, stačí se soustředit na elitní. Ale kdo chce a zvládá to, má taktické možnosti i u standardních jednotek. proč ne?

Nejsem úplně fanda přeskakování hraní za rasy v kampani, ale beru kampaň spíše jako bonus a učení se hrát za ty strany. Stejně jde nakonec jen o multiplayer. Ani Starcraft nebyl hned perfektní a hodně tam patchovali.

+1/0
30.4.2017 22:53
Foto

J31i25r44i 35K37o42c98m29a18n 5129594839685

Ono to bylo ale přesně naopak. Blizzard měl v podstatě hotovou hru a GW se cuklo s právy, takže blizzard akorát změnil vizuál a jména. Principy zůstaly stejné.

0/0
3.5.2017 7:18
Foto

T20o96m14á19š 43D20u77š30e71j90o20v38s41k41ý 3467943617390

(šéf)

Hele chlapi, takhle teda ne...

1. Zjednodušte to, tohle vám milionová squadra jelit hrát nebude.

2. Na single player se vykašlete. Hlavní je mulťák. Tam se dá vyrazit i nějakej ten peníz z mikrotransakcí.

3. Na můj vkus, jste tam toho dali zbytečně moc. Co budeme prodávat za měsíc?

(vývojáři)

Ale my už to měli skoro hotový. Když to teď rozeberme, nebude to fungovat jak má!

(šéf)

Koho to zajímá. Je to značka, kterou si každý koupí. Navíc za reklamu a podmazání recenzí jsme už dali 100 mil dolarů. Tak nekecejte a makejte!

(vývojáři)

Chjo...

+6/0
30.4.2017 12:58
Foto

A25l43e55x12a22n67d16r 56V59e86j25v77a48r39a 9483651377107

Skvělá recenze! Nechápu jak tomu jiné herní weby mohou dát 90%.

+3/0
30.4.2017 11:53
Foto

M84a43r35t13i74n 48H58u33d33e96c94e10k 3613339559713

Jak to ctu, tak by mel nekdo dostat pekne pres pysk. Nemyslim tim pana redaktora, ale management Dawn of War. Ja si presne predstavuji co byla puvidni myskenka a nebylo by to spatne ba naopak by to bylo fajn, ale takovyto paskvil? To to meli radeji zrusit

+1/0
30.4.2017 11:52
Foto

G44a50b22r17i84e46l 12H86o59r89t15e93n 9511809883754

Čím dál víc je znát, že odchází generace herních vývojářů, kteří dokázali s málem fantastické věci - a do popředí se dostává generace, která bez ohledu na rozpočet a obrovské možnosti dokáže zprasit i skvělé nápady. Čest výjimkám...:-/

+3/0
30.4.2017 12:15
Foto

P13a46t20r27i14k 21S68p17i52t87z44b18a60r58t 1354906314765

Já jsem to tušil a bál jsem se toho že nový Warhammer bude napůl hotová hra která sice bude mít nějaký základ ale teprve DLCčka a datadisky z toho udělaj pořádnou hru

0/0
30.4.2017 0:57
Foto

Z93u97z52a29n24a 47S40t47r53n83a42d64o81v52á 3187295960244

Tak jako všechny hry v poslední době. Okleštěnou hru koupíte za cenu plné a za další DLC zaplatíte balík. Rv

+3/0
30.4.2017 9:28

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...