Pondělí 21. června 2021, svátek má Alois
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 21. června 2021 Alois

Diskuse k článku

RECENZE: WarCraft III: Reforged bude skvělý, teď ho drtí chyby a přešlapy

Je libo remasterovaný kult? Jasně, že je. Tak se podíváme, jak moc péče Reforged dostal. Jestli vám jde jen o to zahrát si hru v lepší grafice, počkejte, až se odstraní technické problémy. Pakliže hledáte pořádnou nálož novinek, což by bylo adekvátní pro takovou klasiku, nechte si zajít chuť

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M33a74r43t35i22n 39N20e30b74e34s92á48ř 2100704574227

Nebude.

0/0
12.2.2020 19:21
Foto

F26i65l37i75p 31T52ř47e92b30a 6763740618496

A já vám budu oponovat, že právě grafické zpracování bylo nejslabší stránkou původního Warcraftu (asi jsem koukal jinou optikou, než pan Kouba). Jistě to mělo své důvody, ale polygony na některých modelech se tehdy daly doslova spočítat pohledem, a myslím, že je dobře, že se Blizzard zaměřil právě na to. Kdyby při tom nedoCENZORovali všechno ostatní, co fungovalo, oddaní hráči by jim jistě odpustili i absenci jiných vylepšení, včetně těch slíbených....

0/−1
12.2.2020 14:18
Foto

T78o57m73á38š 94K86o12z38l16í52k 4792341591578

Ve warcraftu to nejsou Temní elfové, nýbrž Noční elfové.

+1/0
12.2.2020 12:17
Foto

V38o86j84t51e88c17h 13D59o67m35i86n87i61k 7274315185

Zbytečná hra, není potřeba. On už i ten Warcraft III, jakkoli byl tehdy skvělý, po několikátém dohrání nemá význam zase hrát a tohle je úplně to samé a vlastně daleko horší. Chybí nový matroš. I kdyby nebyly jakékoli technické chyby, apod., tak už bych W3 znova nehrál, když je obsahově úplně stejný a u RTS strategie z izometrického pohledu grafické vylepšení fakt tolik význam nemá jako u 3D her.;-)

0/−3
11.2.2020 22:48
Foto

L56u12k43á98š 32N86o98v28á32k 1950955710475

Každý kdo má mozek si už jen utahuje z Blizzardu. To co dělají jsou jen zoufalé pokusy vydělat víc peněz. Už je to 16 let co vydali něco zajímavého a od té doby úplně změnili své cíle.

Vymyslet nic nového nejsou schopný a proto se zmůžou jen na projekty do kterých nemusí sypat moc financí a hlavně aby na tom vydělali.

Blizzard řadím hned vedle EA.

+3/0
11.2.2020 21:27
Foto

P17a63t47r35i65k 44S64p23i34t94z36b89a31r29t 1854536534965

Hodnotil-li bych W3 reforged jako samostatnou hru. Získá to tak 60-65% jako nadprůměrná zábavná hra která je sice zabugovaná.

ALE hodnotil-li bych to jako slíbené předělání kultovní klasiky které neobsahuje NIC, co bylo slíbeno, zato bylo mnohé ukradeno (včetně možnosti hrát původní W3) tak dávám 0%

+1/0
11.2.2020 21:13
Foto

V94i35k55t84o53r 46Š71p94i20č65k75a 5932869729138

Warcraft mne zajímal tak do druhého dílu . Trojku i World jsem zaznamenal , ale rozhodně nepropadl .

Koukal jsem na porovnání nemrtvých v původní a remasterované verzi a musím se přiznat , že redesign některých jednotek bych snad ani nedělal . Mnohdy se mi líbila původní verze ,jen vylepšit textury a zakulatit ...

No takový ten pocit když na vás v Doomu 2016 vyskočí Imp a vy si říkáte co tohle jako je za prdelku ... a už víte že se vám bude stýskat celou hru po původní verzi .

Ale je to nakonec Blizardí majetek tak si s ním mohou ...dělat co chtějí ;)

+3/−1
11.2.2020 16:11
Foto

L37i79b36o68r 64K65l31a58s70n49a 1482956734665

Mě by zajímalo, proč single player udělali tak, že funguje přes multiplayer interface, čímž silně degradovali i původní verzi warcraftu. Custom hru si prostě neuložíte, nezahrajete si s cheaty na relax, atp. O vlastních kampaní nemluvě, ty chybí zcela...

+5/0
11.2.2020 11:59
Foto

O51n43d14ř97e10j 68S81e25k87e76r93a 1817676496389

Stejnou kůru prodělal single player SCII - tedy ne hned, až cca po dvou letech. Cheaty používají v SP hodně často lidé, které zajímá hlavně příběh a ne pilování strategie, aby se mi po několika pokusech podařilo dokončit misi. Další skupinou jsou lidé, kteří si chtějí druhý průchod hrou užít bez nervů a vychutnat si věci, které při "poctivém" průchodu minou, což je i můj případ... Hloupé rozhodnutí.:-(

+1/0
11.2.2020 20:10
Foto

P67e49t50r 89H27o35c18h30m76a58n 2200326325271

Od toho je tam obtížnost casual. Tu dohraje i osmileté dítě.

0/0
11.2.2020 20:50
Foto

O14n27d77ř17e39j 88S17e15k54e47r76a 1397706386919

Nejde o "dohrát", ale o "užít si hraní".

+2/0
11.2.2020 21:03
Foto

P63e65t64r 62H75o54c60h70m12a90n 2980126155451

A s cheatama na nesmrtelnost si užiješ hraní? Nehledě na to, že ten casual je tak lehký, že se to dá dohrát i s jednotkama ze začátku mise.

0/0
12.2.2020 2:27
Foto

I57v59a77n 63K88o79r56e26c 7337562275161

Je mi z toho smutně. Ať se podívám na wow, nebo na W3 reforged, tak je mi smutno... Nemám v poslední době nejmenší chuť to hrát a to jsem si opravdu myslel, že tento svět budu milovat a hrát na vždy..... :-(

+4/−1
11.2.2020 9:57
Foto

V49l45a33s21t20i95m28i23l 71K13r71a54i91s56l 4744343235506

pamatuju se - je to téměř na den rok zpátky - co odcházel Mike Morhaime z Blizzu, tehdy jsem mu přál jen to nejlepší. mohlo mě trknout, že to nebude jen tak, ale že po koupi Blizzu Activisionem už prostě starý dobrý (co dobrý, nejlepší!) Blizz nebude nikdy co býval. z továrny na snové hry se stala továrna na peníze. RIP Blizz.

+3/−1
11.2.2020 8:58
Foto

P73e36t40r 59H93o75c73h47m71a36n 2860276175151

To už platí minimálně deset let.

+2/0
11.2.2020 10:08
Foto

Z83d22e64n80ě24k 84K67r51a84u97s 9956220352650

jj asi tak activision blizazrd vznikl nekdy v prosincu 2007, tohle je jen hloupa vymluva ze za vsechno muze activision

0/0
11.2.2020 23:31
Foto

R92i60c43h54a29r83d 71L23u92d69v97i97k 8696324913818

Tak tak. Pravděpodobně už nechtěl/nemohl řešit/čelit tlaku ze strany Activisionu na monetizaci a bůhví co ještě. Blizzard si tak může jít sednout na lavičku k EA a Bethesdě, jakkoliv je to smutné.

Nakonec z toho pašák Ubisoft vyjde ještě nejlíp, sice občas nějakej release nevyjde, ale skandály nesekají jeden za druhým.

+1/0
11.2.2020 10:14
Foto

J21a18k94u80b 53B84o48h47o95n42ě67k 8515286939237

Ohradil bych se proti tvrzení, že Warcraft je vykrádačka Warhammeru. Ten průnik obou světů je minimální a jejich společné body jsou v podstatě společné pro většinu fantasy. Specificka i atmosféra obou světů se nedá srovnávat, nejvíc se k sobě asi přiblížili tím, že Blizzard původně zvažoval použít svět Warhammeru.

A to říkám jako fanoušek Warhammeru, kterého by škodolibě potěšilo, kdyby si mohl trochu kopnout do tohohle "konkurenčního" světa;-)

+7/−2
11.2.2020 8:42
Foto

M79a29r51t87i31n 94S79o27u68č71e29k 6808403473661

Asi tak, když už tak Starcraft vykrádá Warhammer.

0/0
11.2.2020 9:20
Foto

D23r84a12h51o36m67í82r 70S67t60r42o21u87h89a68l 4185318602124

Nesouhlasím. Warcraft je prostě vykrádačka Tolkiena a Starcraft vykrádá Heinleina. Nebavím se o příběhu, ale o specifikacích ras a atmosféře.

+2/−2
11.2.2020 9:47
Foto

V37i63k50t63o27r 94Š43p91i73č64k96a 5582739479878

Warhammer byl jak předobrazem Orcs&Humans tak pozdějšího StarCraftu....Lore si prostě vzali a odrazili se od konkurence . Samozřejmě inspirace Tölkienem byla na počátku všeho ...

O to víc dnes zamrzí že se Blizzard chová jako Nintendo a přitom sami kopírovali :/

0/0
11.2.2020 16:04
Foto

T33o59m31á92š 79K57o42z61l38í13k 4292521521588

Tak v kombinaci v vizuálem je to možné za takovou vykrádačku považovat.

0/0
12.2.2020 12:19
Foto

F84i11l61i30p 97T36ř78e32b25a 6923300758656

Vykrádačka asi není to správné slovo...

Warcraft se původně měl odehrávat ve světě Warhammeru, ale kvůli neshodám ohledně licence a kreativní (ne)svobody z toho sešlo, a Blizzard si vytvořil vlastní IP (pochopitelně s určitou dávkou inspirace...).

0/0
12.2.2020 14:07
Foto

P54e97t94e53r 34M11l37i88c74h 8264142943115

Nejdu to cist. Autor stravil 2/3 clanku tim, ze stale opakuje, jak je cely svet spatny a nespravedlivy a tim mne zcela odradil od cteni samotne recenze.

Zkratka ocekaval neco jineho. 4 slova a mohl psat recenzi :) A tez, ze na tom meli zapracovat, ze snad bude mit vsechno, co slibil Blizza nekde... Misto toho jsem precetl asi 2-3 stranky nesmyslu. Chjo. To jako programator uplne nesnasim. Na to neni cas. Primo k veci nebo bez otravovat se svym problemem jineho programatora, kdyz po mne nekdo neco chce.

+1/−11
11.2.2020 8:20
Foto

L54u93k45á74š 73K30r41u58p59a 1166820154861

No dobře tak když to nečteš tak proč tu o tom píšeš? Podle mě je to pohodově napsané tak jak to autor cítí. Není to investigativní žurnalistika ale pohled/názor recenzenta se kterým někdo může souhlasit, jiný ne a napsat svůj komentář.

Btw... souhlasím s tím, že do hodnocení remasteru se nemá promítat původní hra - protože ta už je dávno odrecenzovaná, známá a není to to za co hráč znovu platí. Platí za inkrement a ten má být hodnocen samostatně. Vzhledem k ceně je mé hodnocení tohoto inkrementu někde mezi 10-20% za nové modely postav. Zbytek o ničem.

0/0
11.2.2020 9:56
Foto

M35a31r76t92i39n 93B43a33n81á20k 9334334293492

Tazko nehodnotit povodny obsah, ked ta hra nie je urcena len pre hracov, co ten povodny obsah hrali. To by mal ako fakt recenzent povedat hracom, ktory v dobe vydani povodnej hry ani neboli na svete, ze "o povodnej hre vam nic nepoviem, lebo ved tu uz predsa poznate, podme sa pozriet len na to, co sa zmenilo"?

0/0
11.2.2020 16:29
Foto

J95a73n 38L65u41k10š 6914309234895

Nechápu, jak může mít tenhle brak více než 20%

+2/−3
11.2.2020 6:32
Foto

P62e64t50r 64H54o82c94h39m51a39n 2730696145841

Protože to recenzuje rozumný dospělý člověk, a ne uřvaný děcko.

+4/−4
11.2.2020 7:23
Foto

T33o29m62á68š 29C71h67r81a44s35t96n35ý 2761944581803

Blizzard/Activision ukazal a slibil neco co nedodal. Takze ne, nezaslouzi si to pozitivni hodnoceni.

+3/0
11.2.2020 7:55
Foto

D66r84a35h12o63m73í62r 43S40t61r95o43u70h64a98l 4405288542704

Tak při hodnocení se musí zohledňovat nějaké ty parametry, které mají určitou váhu, aby šly hry srovnávat. Úkolem redaktora není adorovat ani trestat, ale hodnotit.

+1/−3
11.2.2020 9:51
Foto

J11a58n 62L55u53k84š 6774409314125

To, co Blizz slíbil, tak nedodal. Jednoduché

+1/0
11.2.2020 8:03
Foto

L85u63k32á70š 69K94u48r71u78c18z 8376693805111

Ty uřvaný děcka, Blizzard živý,protože stále dotují Wowko. Až přestanou, Blizzard může nadobro zavřít krám. Leda že budou dělat hry na mobil žít s mikrotransakcí.

+2/0
11.2.2020 8:43
Foto

D43r46a64h27o70m71í63r 93S24t97r25o20u12h84a93l 4835188122614

Hlavně by se ty děcka měla naučit interpunkci, shodu podmětu s přísudkem a vůbec přemýšlet nad smyslem věty.

+3/−6
11.2.2020 9:54
Foto

D83r77a16h52o57m91í33r 77S38t42r90o47u39h88a67l 4175818162694

Hehe, místo toho, aby se Kurucz zastyděl, tak mínuskuje všechny moje komentáře ;-D

0/−2
11.2.2020 12:59
Foto

R12a60d30e84k 29J84a16h51o33d75a 3173832924383

Proč by nemínuskoval. On mluví k tématu, ty ne.

+1/0
11.2.2020 14:19
Foto

L54u69k97á58š 51K80u18r67u20c79z 8266183555661

Ano mohl bych se stydět ,že jsem si to po sobě nepřečetl,ale to ze mě nedělá totálního de..la.Při psaní na mobilu,udělá chybičku každý.Vy by jste se měl stydět za výrok,že Warcraft je vykrádačka Tolkiena.

0/0
11.2.2020 15:06
Foto

J28a77n 17Š65l50é27g64l 8312930198983

Nabídnu vám k prodeji výrobek co má jenom 20% avizovaných vlastností... budete uřvaný děcko nebo člověk co má právo dostat co bylo avizováno?

+1/0
11.2.2020 16:33
Foto

O70n51d32ř30e26j 17M57a71c61h 1332467430419

Otázka do davu - když se hodnotí remaster hry, měly by prvky, které jsou obsažené již v originální verzi, mít vliv na výsledné ohodnocení?

Warcraft 3 Reforged za 60% bych souhlasil, protože to drží nad vodou jádro původní hry. Samotný remaster hry? Za 10%, protože téměř v ničem původní hru nevylepšil.

+19/0
11.2.2020 1:16
Foto

M73a31r75t73i16n 60B85e70r43a34n 6439655646371

No, kromě grafický stránky jí spíš zhoršil, což je šílené...

+2/0
11.2.2020 8:17
Foto

J67a84k82u87b 51B29o50h85o39n90ě13k 8885846169197

Hra dostala tři plusové komentáře, z nichž hratelnost a příběh fakt nejsou zásluha téhle hry, takže se zdá, že 4K grafika dneska stačí na 60% :-)

Ale vážně, hra by si podle mě asi zasloužila něco jako dvojité hodnocení. Pro staré a pro nové hráče. Teď je tady celá generace, co Warcraft 3 hrát nemohla (a i když já osobně si myslím, že zase tak o moc nepřišli, tak jsem očividně ve velké menšině) a nevím jestli by bylo fér těmhle lidem dávat nízkým hodnocením signál, že je ta hra špatná. U remasterů starých věcí je to prostě složité...

+4/0
11.2.2020 8:37
Foto

D83r24a94h57o89m57í92r 55S12t96r57o75u67h96a30l 4555568202564

Původní Warcraft 3 se dá hrát pořád. Dnes neexistuje žádná generace hráčů, která jej hrát nemůže.

+1/0
11.2.2020 9:57
Foto

J70a10k28u98b 13B76o75h45o63n90ě89k 8275186659297

OK, použití slova "nemohla" bylo asi trochu silné, ale sám si dobře uvědomuju, jak je grafická prezentace důležitá a jak těžko se bez nostalgických brýlí hrají skoro 20 let staré hry. Hlavně když jedou jenom v rozlišeních, které jsou na dnešních monitorech dost omezující

+1/0
11.2.2020 10:23
Foto

O57n93d52ř62e74j 52M60a75c97h 1732557710609

To je ale právě problém, nemůže. Blizzard spojil launchery, original a remaster dohromady. Jediné, co vám těch 30 babek přidá, je možnost zaškrtnout Reforged ve hře, aby to vypadalo líp.

K tomu přidejme, že Reforged zbabral i mnoho toho, co už fungovalo (Custom mapy, matchmaking), tak si původní Warcraft 3 nezahrajete (leda možná po pirátsku).

+1/0
11.2.2020 12:42
Foto

D37r46a45h11o90m37í40r 50S86t92r49o10u78h10a32l 4545828972534

Mám originální instalačky, heč.

0/0
11.2.2020 12:58
Foto

O97n90d60ř66e64j 65M91a48c15h 1802707150609

Ne nemůžete, alespoň ne po plně funkční stránce. Teoreticky můžete odpojit internet a udržovat verzi hry na 1.27. Všechny novější patche už vyžadují připojení na battle.net. Zároveň, když se pokusíte připojit do multiplayeru, hra detekuje, že je stará a bude žádat update. Možná na znovu zahrání kampaně dobrý, ale to je tak všechno.

Ale tohle mám z doslechu. Pokud můžete, zkuste to dneska a dejte vědět, ať to máme potvrzené :)

0/0
11.2.2020 14:24
Foto

M24a11r92t12i24n 91B53a61n93á67k 9294574173602

Neni treba ani odpajat internet. Blizzard sa este nastastie nedopracoval na system updatov, ktory zaviedol Windows 10 a pred nainstalovanim patchu sa pekne spyta, ci ho naozaj chces. Ja si drzim poslednu verziu W3 (1.31.1) pred tym, ako prisiel ten sialeny 28GB update (ako fakt, zvacsit hru z 2 na 28GB, to je teda nieco)... A samozrejme mam aj povodne placky, u ktorych kebych chcel, tak ich nainstalujem kludne aj na Windows 98. Pochopitelne hra cez Battle.net nepojde, ale singleplayer ti nikto, ani Blizzard vziat nemoze. A navyse na tych starsich verziach si na rozdiel od tej modernej v pohode zahrajes aj cez LAN...

0/0
11.2.2020 16:27
Foto

O70n81d36ř24e89j 27M92a82c42h 1592367350839

Uff aspoň kampaň...pro mě ale vždycky War3 byl o custom mapách,a ty jsou nenávratně fuč.

0/0
11.2.2020 21:07
Foto

M92a92r82t88i66n 63B49a73n48á85k 9214224503562

Pockat, custom mapy normalne funguju. Co nejde, su custom kampane, ale tu sa zasa vraciame k tomu, ze na starej verzii stale idu a navzdy aj pojdu. Takze pokial ma niekto povodne placky, tak si ich moze drzat a hrat, co mu len hrdlo raci.

Toto prosim nebrat ako ospravedlnenie absencie tychto veci v Reforge! Skor ako zamyslenie nad tym, ze len preto, ze to Blizzard odstranil v tejto poslednej verzii hry este neznamena, ze moznosti hrat povedzme tie custom kampane alebo celu hru pod Windows 98 zrazu zmizli z povrchu zemskeho.

0/0
12.2.2020 12:21
Foto

T52o62m27á77š 82K89o80z73l55í32k 4852911431268

Placky mám, ale bohužel už nemám kam je strkat :D ... ani na jeddnom PC doma už nejsou mechaniky ... dobře není problém nějakou opatřit, ale je to další komplikace. Štve mne, že zmrvili ty classic instalátory na bnettu, že instalujou tu novou verzi (reforged) namísto klasické, mrchy...

0/0
12.2.2020 12:35
Foto

M43a88r40t86i73n 83B53a31n36á94k 9734954263152

Uplne tomu rozumiem. Tiez doma v main rigu uz nemam mechaniku poslednych par rokov. Skrz toto si sice drzim aj starsi notas, kde mozem v pripade potreby (hlavne pre svoj retro PC) stale nieco vypalit, pripadne spravit ISO image, ale ta namietka o neexistencii mechainy je absolutne opodstatnena. A chybajuci klient, ktory by nainstaloval pre-Reforged verziu je tiez relevantna pripomienka. Navyse niektori ludia by si urcite radi zahrali W3 aj s ceskym dabingom a to uz tiez nie je mozne (zasa by pomohli len povodne ceske placky). Ja sa len snazim ukazat ludom, ako sa mozu dostat legalne k starsej verzii hry bez okresanych funkcii, aj ked je to samozrjeme furt len woraround, tato moznost by mala samozrejme existovat od samotneho Blizzardu.

0/0
12.2.2020 14:35

Feri odešel s kryptoměnou za 3 miliony. Za peníze z mandátu, tvrdí

Premium Bývalý poslanec Dominik Feri stihl od začátku letošního roku do konce květnu nakoupit kryptoměnu v hodnotě přes 3...

Sledujeme začátek rituální sebevraždy lidstva, říká Čech s IQ 206

Premium Je jedním z nejchytřejších Čechů, ale jako robot nepůsobí. Při osobním setkání je Karel Kostka, vzděláním učitel,...

Z dětství jsem si nesla zranění, rodinu chceme, říká Gregor Brzobohatá

Premium Vítězka Miss World, topmodelka, zakladatelka nadace a influencerka Taťána Gregor Brzobohatá přijala další výzvu: právě...