Čtvrtek 22. října 2020, svátek má Sabina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 22. října 2020 Sabina

Diskuse k článku

RECENZE: Postapokalyptický The Division 2 nastavuje nový žánrový standard

Žánr online kooperativních her byl vždy spojený s všemožnými porodními bolestmi. The Division 2 ukazuje, že to jde i jinak a přináší skvělou kvalitu od prvního dne.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M98i70c10h55a38l 48Ž37á61k 8389960879662

Je to dobry, ale hraju to jen kvuli endgamu. Leveling a itemy mi prijdou hrozny. Co level tak menim kvery za lepsi takze nejaky modifikovani nepouzivam a uz je tech itemu tolik, ze pred levem 30 ani nezkoumam co je jak dobry. jinak je to zabavna strilecka.

0/0
4.4.2019 13:09
Foto

J43i89ř60í 86D44u98š93e48k 8612751921153

Už opravili ten ensmysl z jedničky že nepřátele přežili zásah do hlavy puškou?

0/0
31.3.2019 19:44
Foto

D12a81v62i26d 77J98u12r57i36c10a 9340635632742

No nevím, jsem z těch rozporuplných reakcí trochu vedle. Na D1 mám nahraných cca. 1100 hodin a dvojka zřejmě časově nebude takový úlet, už kvůli zdraví, které jsem si díky hraní D1 dost zkomplikoval :-/. Nicméně je to podle mě jedna z nejlepších looter shooter RPG her, které kdy vznikly (prozatím). K názorům některých si dovolím svůj názor:

- časté padání hry ... zřejmě někdo má problémy, já zatím žádný a nikdo z mých spolubojovníků taky problémy nemá;

- to samé, jako jednička ... ano, základní herní principy jsou podobné, ne-li stejné, ale v D2 jsou dovedeny k dokonalosti a doplněny o další zábavný obsah, který v D1 nebyl;

- není pro single playery ... taky patřím spíše mezi solo hráče, protože už se hře nemám moc času věnovat, ale single obsahu je mnohem více, než v D1; PvE i PvP je mnohem lépe vybalancován, takže DZ (pro začínající hráče dark/temná zóna, kde se odehrává většina PvP soubojů) je hratelnější;

- D1 zprasili cheateři v DarkZóně, tady to nebude jíné ... díky Easy Anticheatu zatím žádné problémy s cheatery nikdo nehlásil. Navíc v D2 není DZ už tak zásadní, jako byla v DZ1. Mám kámoše, co má gearscore 465 (současné maximum) a ještě v DZ nebyl. Ani v rámci příběhu není návštěva DZ povinnost, jen možnost.

- multiplayer kasino ... tady úplně nechápu, dotyčný evidentně hru nehrál - MP kasina jsou založena většinou na mikrotransakcích, které z hráče v průběhu hry tahají nekřesťanské prachy. Toto v D2 neexistuje (a v D1 taky neexistovalo), prostě si koupíš edici a hraješ.

- moc drahé ... neříkám, že 1300 není dost (Standard edice, za Ultimate ještě +1000), , ale která hra v době vydání stojí dnes 500. Pamatuji si, jak v rámci vánoc nebo co to bylo prodával Ubisoft na Uplay D1 za 9 EUR, takže jednou to čeká i D2, začít se dá vždycky :)

P.S.: Nedělám pro Ubi ani Massive, jen mě ta hra vzala :)

0/0
19.3.2019 15:05
Foto

D29a52v66i32d 13J13u81r42i26c89a 9140635692292

Já teda nemám absolutně žádný problém, měl jsem ho jen v betě (klasická Delta, známá už z jedničky :-)) (PC).

0/0
19.3.2019 14:43
Foto

D14a67v33i77d 94P15e36k65a74r44i60k 2979841186169

řekl bych RIP Anthem. Spěchali s vydáním aby to stohli před D2, a stejně mám pocit že to D2 přejede.

0/0
19.3.2019 12:34
Foto

J88i35ř33í 79D34u73š95e94k 8522881121673

Jak je to z damaged zbraní? v jedničce to bylo žalostné spíš jak arkáda občas nepřítel vydržel zásobník na těžkou obtížnost i deset headshotů. nechápu jak mohli tak dobře vypadající hru pustit s tak blbou mechanikou. doufám že dvojka má už nějaký realističtější damage zbraní.

0/−3
18.3.2019 9:14
Foto

V68á65c72l21a23v 39S82v53o67b76o56d67a 3581479620770

Silná sniperka dá některé enemy na jednu ránu i do těla, hlava dá i silnějšího bez helmy. Obrnění nepřátelé, pojmenovaní nebo bosové snesou hodně, ale to je prostě princip té hry.

+2/0
18.3.2019 9:24
Foto

J31i71r15i 27K72o35c36m63a79n 5839444559185

A jak by to mělo být? Division není realistická střílečka, ale RPG. V Diablu, Borderlands, Warframe nebo Destiny, nově Anthem, které jsou principiálně stejné taky potvoru nedáte dolů na jednu ránu.

Musíte si vhodně sestavit gear pro zamýšlenou činnost, to značně sníží TTK, nicméně je to pořád RPG v první řadě, ne realistický shooter, jak se někteří lidé mylně domnívají

+4/0
18.3.2019 16:30
Foto

J72i79ř87í 91D46u66š10e11k 8322461671123

Za prvé nese to značku Tom Clancy tam se očekává že bude realistická za druhé tohle není nějak famtazy magie kde se můžeme domnívat jaký efekt má tady jsou konkrétní reálné zbraně tak by to mělo tomu odpovídat. Jak říkám moderní grafika ale mechanika RPG her 20 let zpátky.

0/0
31.3.2019 19:50
Foto

P64e48t22r 78L64u31k85á20š 4285724806825

Tak proc ne, urcite by slo udelat aby enemak lehl po prvni hlave na nekrytou a rekneme po druhe s helmou...to same ale i hrac ;-) Division je vicemene takove FPS diablo a to znamena ze enemaci vydrzi, jestli chcete vetsi realitu...tak...napada me hned tak z prvni Tarkov? ;-)

0/0
18.3.2019 16:55
Foto

J83a94k42u38b 18B41o39h93o36n45ě94k 8965676759227

Ze screenshotů to není úplně jasné a video si v práci nepustím.

Jak moc je to cover shooter? Ten mechanismus tam podle všeho je, ale jak moc se tam clověk musí lepit k zídkám a regenerovat zdraví?

0/0
18.3.2019 8:29
Foto

V80á62c75l97a34v 47S24v17o86b24o83d25a 3611589440880

Furt, jinak konečná. Nepřátelé zkouší obíhat a napadají ze všech stran, takže krytí je nutné. Pokud jich je jen pár a nejsou moc silní, dá se v pohodě pushnout a podat si je, ale když jde o nějaký kontrolní bod nebo mise, už je to nutné využívat.

0/0
18.3.2019 8:56
Foto

V98á97c15l18a51v 33S70v92o90b17o72d75a 3291529250210

jo a regenerace zdraví v boji není, musíte používat "lékárny" a nebo to vystřílet a pak se agent sám vyléčí

0/0
18.3.2019 8:59
Foto

J88a18k15u57b 52B73o55h45o68n86ě55k 8245336259767

Tak aspoň 50% úspěch...

0/0
18.3.2019 9:14
Foto

V45á90c55l94a97v 62S66v69o56b90o81d17a 3271739480860

Tak to krytí je prostě potřeba, protože nepřátel je hodně a bez toho tě vyřídí jak nic. Samozřejmě ho využívat nemusíš, ale není to DOOM, kde nepřátele prostě pokosíš, tady to tak snadno nejde.

0/0
18.3.2019 9:21
Foto

J43a98k72u35b 53B53o86h45o35n52ě68k 8485646779567

Mně jde čistě o to, že mi nepřijde jako zábava být omezený v pohybu tím, že mě mimo krytí hned zabijou. To je obecný problém cover shooterů. Nejsou tak zábavné jako ty, kde má člověk volnost pohybu, a ve výsledku jsou méně náročné na hráče, protože eliminují jeden celý skill set.

Nestrávil jsem roky, tím, že jsem se učil dělat headshoty během strafování, abych teď trávil hru tím, že si vybírám ze které strany zídky se vykloním :-)

0/−1
18.3.2019 9:43
Foto

M68i74c39h37a83l 73T57o26m58á31n47e57k 9657699666

tak jestli stihnete uhybat 5 a vice nepratelum co to do vas kropi kalachem ci rotacakem , tak se kryt nemusite , ale co koukam na streamy tak tohle strafovanim nevykryjete

0/0
18.3.2019 9:49
Foto

V37á70c29l98a21v 25S60v89o33b90o14d19a 3691559920280

Tak headshoty používám hodně i tady, ale když je početní převaha nepřátel, tak to prostě nejde jen tak snadno a to krytí se prostě hodí. Když jsi v muzeu kosmonautiky, které má vice pater a zároveň je to prostor, kde po tobě můžou střílet z více pater najednou, tak se prostě krýt budeš tomu věř :) Rozdíl mezi FPS bez krytí a touhle, je taky v tom, že enemy mají dobrý aim, granáty, pojízdné drony s bombama, plamenomety, zápalné láhve, sebevražedné útočníky a další vychytávky a hlavně... se je nebojí použít :)

+1/0
18.3.2019 10:14
Foto

J15a77k44u22b 41B87o45h64o23n84ě81k 8245136159947

Rozdíl je jenom v designu. Damage vs. health. Neexistuje jediný důvod, proč by to nemohli udělat jako adrenalinovou střílečku ze staré školy včetně granátů, plamenometů nebo raketometů, stačilo jenom, aby to tak udělat chtěli :-)

0/−1
18.3.2019 10:24
Foto

V30á74c67l24a96v 28S64v65o40b18o84d16a 3451799630870

Je to prostě jiný typ hry no. Adrenalin to, ale rozhodně je. Já to jedu solo a některé mise celkem makačka a to nejsem ani v půlce, když jsem šel na mise s vyšším levelem než mám, tak respawnů bylo celkem dost, ale já jsem trpělivý a baví mě ta obtížnost :) Mimochodem k omezení pohybu krytím, dá se přebíhat mezi kryty, lézt na vyvýšená místa nebo se během boje i nenápadně přesouvat a měnit tak průběh boje. Enemy klidně ztratí přehled o tom kde jsi když tě při přesunech nevidí a opravdu je to pro solo hráče důležité, protože jinak je to často další respawn :D

+2/0
18.3.2019 10:37
Foto

J70a64k13u42b 79B30o57h35o49n34ě64k 8845356439457

Ano je to jiný tip hry a určitě bych netvrdil, že cover shooter je automaticky jednoduchá hra. Jenom to není ten druh obtížnosti, co bych vyhledával :-)

0/0
18.3.2019 10:45
Foto

P86e28t95r 82L44u11k41á94š 4985504226145

Ale pokud by to tak chteli tak je tu uz DOOM ;)

0/0
18.3.2019 16:58
Foto

J14i56r80i 10K84o59c96m20a58n 5989724259105

Jenže to je přesně věc kterou lidi v jedničce neměli rádi a stěžovali si na to, cover based shooter a ani na legendární obtížnost nebylo se správným buildem problém NPC facetankovat. Ve dvojce to nehrozí, navíc člověk musí být v pohybu protože NPC mají už nějakou tu intelingenci, hlavně true sons a black tusk mají tendenci otflankovat.

Black Tusk (end game nepřátelé) jsou nejen vycvičení vojáci ale hlavně mají výbornou výbavu, explozivní/sniper drony, chodící "psi" s kulomety, doktoři oživující padlé... mají stejné možnosti jako agenti divize, dokonce to škáluje, jak se agenti zlepšují, zlepšují se i možnosti protivníků. Tady je opravdu problém být i v tom coveru, když zepředu tlačí tuzí protivníci, na křídlo se snaží dostat další nepřátele, do toho si vás z vyššího patra hlídá sniper a letí k vám explozivní drony, tak repozicování je dost klíčové. Navíc v misích ani nejde naučit odkud a kdy přijdou nepřátelé jak v jedničce, do dvojky tomu dali dynamiku, sice to není vyloženě random spawn, ale je více možností odkud nepřátelé přijdou... rozhodně to tak nebude fraška končící otevřením dveří

+1/0
18.3.2019 16:41
Foto

J27i42r73i 71K63o79c39m96a72n 5969874499955

Regenerace v boji samozřejmě je, stačí mít vhodné talenty, které začnou regenerovat například armor když je hráč 3 sekundy v coveru, samozřejmě jsou zde i vlastnosti které byly v jedničcce, zdraví a armor za zabití nepřítele. Je ale pravda že heal už není to co býval v jedničce, hlavně použití lékárničky, v tomto případě, výměna plátu pancíře, není instantní a je třeba 2-3s počkat a to ještě tak že postava nemůže v danou dobu dělat něco jiného.

0/0
18.3.2019 16:43
Foto

J29i86r39i 69K14o90c66m26a52n 5779684349795

V jedničce mohl člověk se správným gearem tankovat v podstatě vše, i nejvyšší obtížnosti. Ve dvojce je nepředstavitelné nepoužívat cover, jako jde to v některých fázích hry, ale vesměs je člověk na cover odkázán.

Zdraví je v D2 téměř o ničem, podstatný je armor, ten se radikálně změnil od jedničky, v jedničcce filtroval část příchozí DMG a neničil se, ve Dvojce blokuje všechnu DMG ale ničí se. Jakmile postava nemá armor, jde dolů na pohled NPC :)

0/0
18.3.2019 16:33
Foto

V35l38a32d85i86m55i80r 82H26o68l66y 6327456701812

Ok, někoho baví hraní online, já si dám raději starého, dobrého Wolfensteina.

Nějak jsem multiplayeru nepřišel na chuť.

+4/0
18.3.2019 0:39
Foto

M16a41r58t92i60n 87Z40a19v80ř88e94l 7809576829742

Division 2 se dá hrát od začátku do konce v jednom a bez problémů to funguje, pro některé je to dokonce zábavnější :-)

+6/0
18.3.2019 2:16
Foto

M63a15r47t82i53n 10B74e85n20e41š 3672237124289

No a co endgame content? Ten jde taky hrát solo?

0/0
18.3.2019 10:17
Foto

M71a46r68t30i84n 19Z21a29v74ř73e91l 7939296509952

Ano, endgame je také možné hrát v jednom, se vším všudy.

Výjimka asi bude raid, ale ten zatím ve hře není.

0/0
18.3.2019 12:01
Foto

J90i73r32i 98K51o14c61m84a61n 5269804419545

dá se to hrát solo.

0/0
18.3.2019 7:39
Foto

P47e60t91r 74L37u90k18á52š 4365594716725

Jednicku sem hral v 99% solo bo kamosi tohle nehraji nebo sme se nepotkali casove (prace, rodina a tak), takze sice je tam multi moznost a je to fakt zabava ale neni to vyslovene nutnost, jen proste, moznost a rozvedeni zazitku jeste vic kdyz jste s kamarady.

0/0
18.3.2019 17:01
Foto

V62á44c39l73a90v 58S80v34o88b28o67d45a 3231609230190

Zatím se mi to líbí dost, jen mě z toho bolí zadek :D Poznámka pro autora, byl to opravdu chemický útok nebo biologický? :D Zatím hraji solo a dá si i DZ nebo když potkáte hráče co se připlete cestou a pomůžete si, tak je to brnkačka. Crash hry zatím jen jeden, ale hned bsod :)

0/0
18.3.2019 0:03
Foto

M61a16r14t14i77n 65Z80a23v80ř27e66l 7379416539642

Byl to útok vyloženě bilogickochemickofilozofickospolečenskohistoriologickofilantropickoteologický ;-)

0/0
18.3.2019 2:18
Foto

V24á60c36l87a69v 32S21v70o66b98o17d65a 3291929560600

tak jestli jsou neštovice chemie, tak si to tam nechte no :)

0/0
18.3.2019 8:57
Foto

O76n76d98ř90e29j 55Č67a93p95k62a 6251911733914

Tak ve Washingtonu napáchal víc škod ten dekontaminační sajrajt, takže tak daleko od pravdy nejsou ;-)

0/0
18.3.2019 9:35
Foto

J52a91n 44F63r52i83d86r71i52c86h 6495458469143

Za mě max 70%. Ale nakonec proč ne, najde si to přesně ty samé hráče jako první díl.

0/0
17.3.2019 19:38
Foto

L70u98k61á30š 34N65o89v59o42t62n44ý 6676917418908

Tak pro hardcore fanoušky je to asi vítaný upgrade, který vypadá spíš jako velké DLC než samostatná hra, ale pro mne jaoo občasného hráče není důvod tohle nyní kupovat. Možná za rok, až to bude za pár peněz. Na jedničce mne nejvíc frustrovalo, že po dohrání singlu vlastně nebylo co dělat, protože pokaždé když jsem jenom strčil nos do dark zone, tak jsem přes něj hrozně dostal. Bez kamarádů na podobném lvl ti bylo nehratelný a náhodně se k někomu přidat... Tak toxickou komunitu jako v jedničce jsou v žádné jiné hře nezažil. Možná jenom smůla, ale spolehlivě mne to odradilo

+2/−8
17.3.2019 14:57
Foto

M16i16c29h95a73l 56T24o30m65á49n71e73k 9147349216

toxicka komunita je uplne vsude treba i ve wow, je to v lidech, jsou o dost vice toxicti a vsude , driv byli jen v nejproflaknutejsich hrach

+9/0
17.3.2019 14:59
Foto

M50a83r18t62i33n 96Z11a94v66ř17e12l 7929596819282

Dark Zóna je téma samo pro sebe, tam to v jednom opravdu moc nejde.

Ale jinak hra nabízí solidní open world příběhovou kampaň která se dá úplně bez problémů hrát desítky hodin v jednom, bez matchamkingu.

+4/0
17.3.2019 15:03
Foto

L84u91b54o79m46í80r 30S48l72o57b55o77d95a 9795624913845

Dark zonou jsem proplul solo az na max lvl (99) a slo to uplne v pohode.

Je to o zkusenosti a prehledu o tom, co se tam delo ... DZ byla natolik rozsahla, ze se vzdy nasla oblast, kde slo bez problemu farmit a pokud ne, stacilo switchnout instanci a bylo po problemu.

DZ v TD2 je (aspon) prozatim jeste lepsi, coz se da rici o cele hre.

Rozhodne bych ji nepovazoval za velke DLC.

Cela hra pusobi velmi sveze a zive, ruznych aktivit v open worldu je az zarazejici a to se tyce jak mnozstvi, tak i ruznorodosti ... nemluve o mnostvi QoL vylepseni a to jeste nemluvim o napr. Strongholds, Deck of 52, etc ...

+5/0
17.3.2019 17:52
Foto

M35a31r21t60i59n 38Z18a93v15ř20e61l 7889716639642

True Story R^

+2/0
17.3.2019 18:02
Foto

M48i46s64o 79M28o34z87o39l29i44k 3459159765286

Pre PC verziu treba vytknut konzoloidne menu. Vazne, za tych 60 eur, to mohli urobit poriadne a nie ze myskou najprv oznacim a potom musim davat dvojklik. Velmi mi to kazi zazitok inak zo super hry.

Pre mna, ako novacika, velmi slaby tutorial.Hlavne ten moment, ked som si mal vybrat prvy skill a tam vobec ziadne popisky, ze co ktori robi :D :D

+1/−1
17.3.2019 14:04
Foto

M15a25r14t25i26n 66Z37a69v66ř34e62l 7469846409692

Dvojklik je divný, nicméně má ho třeba i Fortnite na PC.

Popisky skillů tam k dispozici jsou, než jej člověk odemkne (stačí ukázat na konkrétní variantu skillu a popisek se zobrazí).

+1/0
17.3.2019 15:05
Foto

M68i59s10o 93M90o39z58o24l81i73k 3609479905906

Ako novacik v shooters looters. Hotove peklo. Vobec tam nie je uvedeny popis skillov, kym nemate dost SHD na odomknutie, aspon mne na to nejde kliknut, kludne poslem screen . Take jednoduche oznamenie, ze sa daju hlavne Q opakovat ked date G chyba . Martin skuste sa na to pozriet aj zo stranky zaciatocnika. Je to tazke, lebo vy ste skuseny a nevidite taketo veci. idem este precitat zopar clankov a ponastavovat. 15 hodin citam a 3 hodiny hram :D A proste to blbe spracovanie menu a zle popisky Q je proste zle a mali ste to spomenut v recenzii.

0/0
23.3.2019 1:20
Foto

M25i23s33o 40M75o98z94o57l72i54k 3959369775786

Vobec to neberte ako kritiku, len ako iny pohlad na hru. Ja urcite robim nieco zle ako novacik :)

0/0
23.3.2019 1:58
Foto

B40o27h80u48m56i68l 60L84e44b21e84d87a 9568110318508

Dobrá hra. Pro Solo akci má podle mého názoru dost vysokou obtížnost, zvláště na ovladači pro konzoli, kde moc dobře nefunguje asistent míření, ale na PC s myší to musí být jiné kafe. Dále mi vadí nemožnost ukládaní při poměrně dlouhých misích a nutnost jejich opakování... Jinak mě hra příjemně překvapila a celkem souhlasím s recenzentem a jeho hodnocením.

0/0
17.3.2019 13:32
Foto

O28n46d78ř51e21j 38Č16a18p40k74a 6211851553964

Ukládání v misi moc dobře udělat nejde, když je to stavěné jako primárně MP/coop. Ale checkpointů mi přijde, že je v misích docela dost na to, aby měl člověk motivaci nenechat se odprásknout, ale přitom nemusel opakovat půlku mise, když se mu feťák s brokovnicí náhodou přece jen dostane do zad.

0/0
17.3.2019 14:22
Foto

R64o60b78e83r64t 92A21d90á31m40e40k 5777220541

Já už mám těchhle on-line multiplayer looter shooter kasin plný zuby. Každá velká herní produkční společnost se už zaměřuje primárně jenom na tenhle žánr. Hraje se to všude na streamech pořád dokola do úplný demence, nemá to prakticky žádný příběh, role playing game se tomu nedá říkat už ani ze srandy. Dnes už řadím k looter kasinu ve stylu pokémonů i World of Warcraft, což je pro mě osobně ten největší futrál dnešního herního bussiness modelu. Z opravdu hard-core temné hry na hrdiny se stal slepenec toho nejhoršího junku. Activision, Blizzard, EA, Epic Megagames, Bethesda. Dřív to byla synonyma pro ty největší perly v herním světě, dneska je to jak přes kopírák jeden looter-shooter za druhým a výhled do budoucna veškerý žádný.

+4/−10
17.3.2019 13:27
Foto

M52a93r35t32i87n 77Z89a98v37ř28e87l 7739406259932

Lootbox mechaniky ve WOW jsou velkým zklamáním, s tím souhlasím.

Nicméně jinak je online coop akční s lootem hra dobrý žánr a pokud vám nesedne tahle, doporučuji zkusit třeba zadarmo Path of Exile, která mi přijde hodně kvalitní a hodně fér.

+1/0
17.3.2019 15:07
Foto

R49a97d88e23k 30H36e76j26d65u57k 8546378241472

Podle toho co píšete, tak ani nevíte co je looter-shooter. Na trhu jich moc není. To více je BR her

0/−1
17.3.2019 18:15

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...