Čtvrtek 22. října 2020, svátek má Sabina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 22. října 2020 Sabina

Diskuse k článku

RECENZE: Sekiro je nekompromisní samurajský trenažér

Legendární tvůrci z japonského studia From Software tentokrát namíchali koktejl, který potrápí i veterány proslulé série Dark Souls. Zašli s obtížností příliš daleko?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

A16n97t31o63n29í78n 48H78o85l17í86k 8627103754760

Ta obtiznost je vskutku prehnana. Uzil bych so ti I kdybych bose zabijel napotreti, a ne napotricate. DS aspon mely duvod hrat to znova, takze ty nabyte skily si clovek uzil. To tady neni. Jako dokoncim to, ale urcite ne 100x jako DS.

0/0
8.4.2019 21:16
Foto

J48a58r71o90s37l51a96v 80D14r12o83z77d 6313539320647

Co mají From Software s Českou republikou?

To už byl v Demon Souls rytíř Ostrava, v Dark Souls Havel, teď přímo název hry odvozený od sekery, a určitě by se našlo ještě něco... to už není náhoda :)

0/0
8.4.2019 17:58
Foto

M75i15l97a13n 79Š97e33l30i12g62a 7931514403243

Tady bych nic nehadal, jde o japonstinu a ma jit o "jednoruky vlk", i kdyz podle jednoho tematu na Redditu je to spis slovni hricka.

0/0
12.4.2019 14:29
Foto

M10i51l47a40n 40Š57e36l80i48g81a 7921224853273

Hra ma k samurajskemu trenazeru velmi daleko, uz jen z toho duvodu, ze hlavni postavou je shniboi (ninja), coz je de facto presny opak samuraje, infiltrace, vrazdy, zadne cestne souboje, ale dirty fighting. Ciste ke hre - bohuzel jsem do ni nejak neproniknul ani po patnacti hodinach, souboje s (mini)bossy jsou pro me vysokorychlostni QTE, ktere vubec nedavam a nakonec jsem se radsi pustil do Dark Souls 2 (ktera je na me po DS3 a Bloodborne az moc "pomala", ale zvyka se na to lip)... Sekiro jeste urcite casem sanci dam, ale zatim me to uplne neuchvatilo.

+1/0
8.4.2019 15:46
Foto

M56a91t35t19e52o 82K71o60u49n11o45v93s45k21y 1240651818103

Já, jakožto nepolíbený tímto žánrem, mohu bez studu a zardění říci, že to je teda pěknej hukot, co do té obtížnosti. :-)

To, než vypiluju, to bude lítat sprosťáren v éteru....:-)

+1/0
8.4.2019 14:07
Foto

J23a66n 16Š29o39l42c 1172170897844

Za sebe můžu říct, že ze Sekira rozhodně nejsem tak nadšený jako většina recenzentů. Pominu teď obtížnost - to je kategorie sama pro sebe. Absolutně nesouhlasím s tím, že se vývojáři rozhodli ze hry odstranit širší variabilitu zbraní a zbrojí, kterou nahradili pro mě úplně absurdní protetickou ninja rukou......ano chápu, originalita je potřeba a ano chápu v dnešní době je moderní crafting, tak ho tam prostě natlačíme (systém upgradů prot. ruky)......Ale řekl bych že někdy je prostě přílišná originalita na škodu. Kdyby autoři místo super ninja protézy raději vsadili na pestrou paletu zbraní a zbrojí (mimochodem staré Japonsko k tomu přímo vybízí) udělali by líp. Věřím že i kouzla by se do hry dala implementovat a mohlo by to mít taky svůj východní šmrnc. Jinak hra buduje skvělou atmosféru a prostředí starého Japonska s trochou (větší trochou) tamější mystiky je prostě skvělé, souboje....taky skvělé, jak se píše v recenzi...jsou daleko osobnější a už to není jen změť kotrmelců sem a tam..........ale. Nemůžu se ubránit dojmu, že autoři nevyužili celý potenciál. a udělali by líp kdyby se nesnažili tak křečovitě o originalitu a o odlišnost od Dark souls.

+4/0
8.4.2019 12:27
Foto

J92a48n 49S72t92e22h17l32í20k 1959209796154

Nic nenahradili, neni to Dark souls 4. Podle me je dobre ze otevreli novou serii a nebali se zmeny mechanismu.

0/0
8.4.2019 13:05
Foto

J26a74n 25Š92o97l12c 1352730597914

Však já neříkám a ani to tak nemyslím, že by to mělo být Dark souls 4. Jen říkám že mi ta mechanika protetické ruky místo klasického equipment systému nesedí. Je originální, ale v tom světě mi nesedí a dle mého ani není tak zábavná. Je škoda že se pro tohle vývojáři rozhodli.

0/0
8.4.2019 13:13
Foto

O65n52d95ř59e92j 70Č97a74p98k26a 6571661363704

Jenže když by šli klasickou cestou (hromada zbraní a zbrojí z dob samurajů, možná i nějaká ta magie), bude Sekiro tak trošku vypadat jako kopírka Niohu ;-)

0/0
8.4.2019 13:55
Foto

J79a47n 86Š40o25l12c 1722510197764

To je pravda a v tom je moje nevýhoda - Nioh jsem nehrál....

0/0
8.4.2019 14:10
Foto

Z35d10e69n69ě34k 53F37i82b38i88c18h 4817969224860

Přiznám, že jsem hru taky zatím odložil kvůli vysoké obtížnosti a vrátil se k Division 2. Ale já se vrátím a se mnou přijde Dragonrot !

+4/0
8.4.2019 9:48
Foto

P21e42t94r 87S49o48u69d22s83k38y 8576187302

Je to velmi povedený.. věřím, ze jsou lidi, kterým to vydrží měsíce.. a porad se budou bavit, nicméně ja sem to vždycky vydržel hrat 2-3 hodiny a slus.. žádný 10h plarby bych nedal. Ze začátku sem to absolutně neuměl, takže mi dal zabrat jak koňak, tak lady butterfly.. pak se to nějak zlomilo a šlo to relativně ok, když nepočítám posledního bosse :)

0/0
8.4.2019 8:54
Foto

V54á75c63l91a98v 44B93e11r93a56n 2872877905500

Hru jsem napoprvé zcela frustrovaný zahodil. Po dvou dnech se k ní vrátil. Hra vyžaduje vlastnosti samuraje - trpělivost, rychlé reflexy, strategický přístup, rozvaha. Za mně 95 %. Další masterpiece od From Software.

+6/0
8.4.2019 6:56
Foto

V83á20c27l76a41v 54B83e57r30a58n 2642627635630

Oprava - za mě 100 %

0/0
8.4.2019 7:00
Foto

M65a96r42t38i72n 81B93e95r80a10n 6909895316551

No, bohužel "trpělivost" zde znamená minimálně několik děsítek hodin, přičemž to můžou být jednotky hodin na jednom bossovi. Což chápu, že není lákavé pro každého... :-P

0/0
8.4.2019 11:14
Foto

V65á22c45l41a94v 30B15e73r64a94n 2492707755410

Nádherné je, že hra Vás nenutí pokořit nějakého bosse ihned. Vždy jsem měl kam jít a postupovat jinde dál (a vylepšovat se), pak jsem se třeba za několik hodin herního času vrátil a najednou to šlo, třeba hned na druhý pokus. Mají to velice chytře vymyšlené, jsou špička ve vývoji počítačových her.

+1/0
8.4.2019 11:23
Foto

V32á37c87l36a12v 52B58e67r72a60n 2772567815780

Jak tady o tom píšu, tak se už nemůžu dočkat, až se tam zase budu po večerech plížit. Taky mě tam čekají momentálně 3 větší výzvy... Asi si vezmu v práci dovolenou, to bude mít manželka radost :-) Jako malý kluk a to jsem už pěkně starej kořen ;-D

+2/0
8.4.2019 11:29
Foto

M83i20l20a93n 78Š84e19l39i40g45a 7941384433363

Tohle mi prijde, ze je spis problem RNG. U nekterych bossu v Dark Souls 3 jsme to mel podobne, Aldrich ktery v jednom fightu zapomnel strilet sipy, Lorian, ktery se po nekolika power rapech rozhodl, ze uz se nebude tolik teleportovat... Tady jsem mel podobny pocit s Lady Butterfly, petkrat me bud vyndala okamzite, nebo to byl dlouhy fight kde me nakonec utahala na attrition a pak se najednou nechala klidne stun-locknout v obou fazich a jeste setrila iluzema. Takze si myslim, ze to kolikrat ani neni o tom, jak moc se clovek zlepsi, ale jake ma stesti na RNG.

+1/0
8.4.2019 15:57
Foto

J48a88r98o37s73l77a79v 86D84r75o11z54d 6373509140927

Paní Butterfly me trápí už dva večery! Ale dneska večer ji dostanu, potvoru. Já ji dám, že jsem ještě štěně! :)

0/0
8.4.2019 17:54
Foto

P78e71t30r 85N73o46v98ý 8742656677308

Sekyra se pise s ypsilon.

+1/−8
8.4.2019 6:25
Foto

M36a57r61i57a46n 42B51e67n71č67a76t 4288201335124

Děkuji. Konečně objektivní recenze a žádných 100%...

+9/−1
8.4.2019 2:41

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...