Diskuse k článku

RECENZE: Resident Evil 2 je hororová jízda a nejdůležitější hra současnosti

Vítejte zpátky v Raccoon City. I když vás zde čekají chvíle plné hrůzy, strachu a děsu, stejně jako brutální a krvavé zážitky, na návrat jste se těšili. A my také. Remake hororové klasiky totiž dopadl na jedničku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O58n56d53ř21e31j 28Š30k24o96c76h 3554550725

Šílený. Když jsem hrál Resident Evil 2 poprvé na první PSX (one jsme tomu tehdy neříkali) bylo mi 31 synovi 2 roky. Teď hraju remake a bude mi 52 a jemu 23. To je strašný.

Hra geniální všechna čest tomu se říká úctyhodný remake. Asi jako na Gcube remake Jedničky. Fajn že se dá dokoupit původní hudba. To nakopáva atmosferu sakra výš.

0/0
18.2.2019 18:37
Foto

J15i69ř93í 93K10w97o80l74e29k 5683727798499

Nejdůležitější hra současnosti je... remake staré hry! Tehdy ještě neřídil vývoj korporát a vývojáři chtěli hráče pobavit a zaujmout. Nedali mu nic zadarmo. Úrovně byly promyšlené - poslední Battlefield je graficky skvělý ale designem a hratelnosti pod úrovni legendárních dílů. Dnes se řeší statistiky TTK a TTD (time to kill) a mikrotransakce. Capcom pochopil, co mají v truhle za poklad a vybrousil ten kámen do nového lesku.

+3/0
31.1.2019 15:09

M18i15r55o31s55l57a90v 60S96t25a51s47t77n14y 7944643806661

Nejdůležitější hra současnosti? Calm the f down.

+2/−2
31.1.2019 7:51

O24n41d94ř48e94j 52S85e44k33e35r71a 1397866806409

Nebylo by od věci napsat do úvodu recenze, na které platformě recenzent hrál. Takhle nevím, jestli Emanuel Svoboda popisuje zážitky z PC verze, nebo z osekané verze pro konzole.:-(

+4/−5
30.1.2019 12:27

K80a19r25o68l 74S30e96f63c22i18k 2536520565328

v textu pise tohle: "Krásným bonusem verze na PlayStation 4 je vaše aktuální zdraví zobrazené DualShockem 4." Tak asi to bude PS :-) i kdyz mozna je masochista a hral to pres PC s pripojenym DS ;-D

+2/−3
30.1.2019 16:05

O93n85d19ř47e12j 57S47e54k69e19r12a 1447216336649

Nebo si přečetl, co mu ke hře poslal distributor. Nebo to ví z jiného zdroje. Možností je spoustu. Proto jsem napsal, že by recenze měla obsahovat informaci, které platformy se týká. Vy s tím nesouhlasíte?

+1/0
30.1.2019 22:08

K87a67r38o70l 16S95e94f78c95i15k 2456260765828

Predpokladam, ze autor clanku je poctivy clovek a urcite by nekopiruje texty jinych autoru. Kdyz hru nevlastni a cela recenze cerpa informace z walktrough videi tak je to smutny, ale nevnimam to jako problem :-) Co se tyce platformy... souhlasim, ale autor v textu uvadi specialny funkci DS4 ovladace takze ASI to hral na PS. Nemusite furt vsechno kritizovat, delame chyby jsme predse lidi nebo co ;-D

0/−1
31.1.2019 0:32

M40a50r10t39i22n 39P49o61c90h84m32a91n 6368489152

Svoboda neumi ovladat PC, takze 100% konzole.

+1/0
31.1.2019 9:57

J23a41n 65F41r69i70d38r68i11c15h 6975938259353

Nejdůležitější hra současnosti s tím se nedá než souhlasit. Nové tituly často postrádají jakoukoliv duši a čím větší projek, tím větší chamtivost vydavatele.

+4/−2
30.1.2019 11:12

A24l71b95e59r26t 61M83a62c30h86e98k 8643923889133

Nejdůležitější hra současnosti? Neupadl autor na hlavu?

+8/−2
30.1.2019 11:08

V40l51a71d12i80m17í98r 26K10r21i56s48t87e43n 7616172165188

Prozradím Vám veřejné tajemství, titulek je ale nemusí být z autorovy hlavy. Existuje totiž pozice tzv. titulkář, většinou rekrutovaný z Blesku nebo lépe ještě z blahé paměti Hromu. To, za co bere plat, je tiulek pořádně opepřit udělat z něj clickbait.

Je to těžký práce kdy musí potlačit své novinářské já a jsou z toho psychicky na dně :D

+2/0
30.1.2019 20:34

M24i25r25o94s62l31a80v 97S62t90a75s81t31n32y 7444523606611

Prozradím Vám veřejné tajemství, rozlišovat práci autora a titulkáře není čtenářova povinnost.

+1/0
31.1.2019 7:52

J73a33k92u42b 25B55o94h48o69n22ě94k 8285686789927

To je sice fakt, ale neřekl bych, že zrovna v tomhle případě je vyznění titulky nějak odlišné od vyznění článku :-)

+1/0
31.1.2019 10:13

P20e90t11r 22S47v61o83b14o92d16a 7763985919857

hral jsem tehdy original, koule mi to neurvalo. nepresvedcila me ani recenze. ano, klikl jsem na to kvuli tomu nadpisu. nicmene komentare tady jsou pozitivni, takze rikam ano :)

+1/0
30.1.2019 10:34

J44a45n 10S89t81e80h55l10í70k 1349529346674

Mě se recenze E.Svobody líbí. Jsou sice "tak trochu jinak", ale jsou podrobný a v hodnocení detailní. A hlavně hodnotí hru, nemá tam takový to: autoři se inspirovali..., proč autoři neudělali..., kdyby autorům někdo... .

+5/−1
30.1.2019 9:51

J88a73k71u16b 12B25o83h52o66n48ě10k 8625136649157

Tohle bude nejdůležitější hra současnosti asi jako fotografie Mony Lisy nejdůležitějším obrazem 21. století :-)

+6/0
30.1.2019 9:31

M55i89l71a35n 81Š82e98l61i46g18a 7161864943203

Ona je hodne nostalgicka i ta recenze, ktera je jak psana 20letym nerdem s litrem kafe v zaludku po 24hodinove parbe ;) Tohle jsem videl naposled v Excaliburu nebo nejstarsich cislech Levelu a Score.

+9/0
30.1.2019 9:27

D30a75n68i23e92l 93S39o31b10o73t82a 9189434766960

85%. Závěrečné souboje s bossy mi přišly vcelku lehké. Nedostatek nábojů jsem měl jen u Leona, s Claire hlavně ve druhé půlce hry už jich bylo dost a ke konci jsem jich měl několik stovek. Opakující se zombíci byli otravní. Škoda moc velké podobnosti obou kampani, a že se vzájemně neovlivňovaly. Tolik negativa, jinak je hra skvělá, dneska večer se chystám na 2nd run. Nikdo si nepřeje konec hry víc, než moje přítelkyně ;-D

+6/0
30.1.2019 9:09

J98a37r77o25s49l53a80v 61H26o51r84a89k 8227344967952

Naboje u Calire problem nejsou, to je celkem v poho... Ja ted spis resim jak sundat G3 se zdravim na Danger - hraju na HC... trosku doufam, ze tam bude nekde neco na leceni ;-D , zkousel sem to jen jednou.

0/0
30.1.2019 11:28

J38a87k41u46b 71J40a49k20u70b 6741338896

Téměř totožná recenze jako na blesk.cz.

Autor asi měl moc práce s hraním, ale to chápu. Osobně sem se od toho taky nemohl odtrhnout a už to jedu podruhé. Sice je začátek roku 2019, ale s jistotou můžu říci, že pro mě už letos nic lepšího nevyjde.

0/0
30.1.2019 8:54

M96a52r73e48k 31L64u47č80i37n 4700548651485

Pěkná recenze.

+7/−2
30.1.2019 7:48

J24a52n 70K17r13b27e96c 8125777544297

Strašný článek o asi dobré hře. Popisy jak od 10leteho dítěte, výkřiky a věty co nedavají smysl... To se fakt nedá číst, v půlce na přestal a to mě ta hra fakt zajímala :/ ach jo

+4/−9
30.1.2019 6:39

N11i40k34o67l86a 67M54a74r30k89o63v73á 7774450682578

A co teprv takové skloňování slova virus...

0/−2
30.1.2019 8:17

K86a26r68o67l 43R75o96u57b87í78č12e67k 1577361862

Dobrý den, ehm...

nominativ: virus

genitiv: viru / virusu

dativ: viru / virusu

akuzativ: virus vokativ: vire / viruse lokál: viru / virusu instrumentál: virem / virusem

0/0
30.1.2019 10:36

N29i97k54o47l89a 39M78a92r68k25o79v45á 7584590772928

V tomhle případě je to slovo odborné, byť fiktivní. G-virus. Odborná nekolísají.

+1/0
31.1.2019 11:36
Foto

J70i44ř69í 20J84a19h85o85d34a 9436768786182

Řešíš blbosti. Nejdůležitější na tomhle RE je souboj s denuvem5.5.

0/0
30.1.2019 15:18

P64e86t27r 92L13e44h75n32e97r77t 2277175328986

Tak chápu že autor je velký fanda série a s provedeného remaku má vybouleny poklopec, ale označit hru jako nejdůležitější hru současnosti? No tak... Ja jsem na serii vyrůstal a určitě si ji koupím ale je to pořád jen remake. Byť sebevic povedený.

+23/−5
30.1.2019 4:39

Najdete na iDNES.cz