Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T83o91m67á88š 58D57u90š22e55j72o19v63s85k44ý 3247193367160

"Nejednou se mi stalo, že jsem si po náročné misi zajel pročistit hlavu do hor nebo si jen tak sedl uprostřed noci na molo u rybníka, poslouchal žáby a zíral na hvězdy. Můžete strávit týdny lovením zvěře a prodáváním kožešin do obchodů ve městech."

Rockstar Games ukazují, že i dnes mohou vzniknout skvělé hry. Nemusí se podřizovat Mai-Streamu ve stylu všechno pro všechny micro-transakce a co nejjednodušší, aby to mohl každý do pár hodin dohrát s prstem v nose a pak pařil "mulťák" a sypal další prašule v honbě za nevím čím (nic ve zlém). Je mi jasné, že spousta lidí dnes na hraní "nemá čas". Rozumím tomu. Taky jsem otec, mám rodinu a dům v rekonstrukci. Ale právě u takové hry si já osobně nejvíce odpočinu. Třeba jako v KCD. Nepoužívám rychlé cestování, lovím zvěř, trénuji svoji postavu (na tom je dobré RPG postaveno) a v příběhu se posunuji zvolna bez frustrace, že má postava něco nezvládá a já musím věci opakovat. Hraji beze spěchu, kterého mám za celý den dost.

Prostě tato hra mi zní jako hudba z nebes a já doufám, že vyjde na PC a budu si ji moci "poslechnout". ;-)

+45/0
doporučit
4.11.2018 7:01

V41á32c52l17a95v 27Z37e78l39e36n32k48a 5735228273

Mam PC za 50k a i PS4 PRO. I tak bych si moc pral tuto hru na PC... ne kvuli FPS popr. grafice, ale kvuli ovladani. Na PS4 hraju vse, krome strilecek. Analogove packy jsou ve strileckach v porovnani s mysi tragedie a ohromny handicap, naopak u simulatoru a her typu God of War popr. AC uprednostnuji ovladac. Aim help pro analogove packy mi prijde jako cheatovani a tak budu cekat a doufat. Takove porovnani v CS GO packy vs. mys by to vsem zcela jasne vysvetlilo...ale bohuzel, cross Sony nechce a vi proc... Kazde ma sve, ale kdyby neexistovaly exklusivky, musim uznat, ze PC je universalnejsi (jak na hry tak praci) a gamepad a TV k nemu pripojit jde taky. Ale bohuzel Sony ma prachy a tak vzdy budu muset mit oboje. Hry jako GoW, HZD, LAST OF US, Detroit BH atd. za to proste stoji...

+41/−5
doporučit
4.11.2018 17:18

T59o87m49á81š 35K26r29á40l 3868458307649

Uz se nemuzu dockat PC verze:-)

Rockstar by se mohl chytnout jeste treba piratu a udelat neco podobneho z teto doby

+34/−5
doporučit
4.11.2018 0:49

D63u66š63a60n 32K14o92l63e82s46á86r 6733392200290

Jako PCčkář mám strach pod touto gamesou diskutovat;-D

+16/−1
doporučit
4.11.2018 16:13

P30e67t73r 80Š60t91ě14p97n94i42č82k20a 1868104453

Hned na úvod recenze působí hrůzostrašně maximální hodnocení vs. těžkopádné ovládání uvedené v záporech hry. To mi přijde jako celkem brutální mínus, který by mělo být zohledněné nějakým tím odečtem. Pokud jsou naopak klady tak dominantní, že zmíněný nedostatek spolehlivě přebijí, možná by to tam ani nemělo být uvedeno. Na první pohled jde zkrátka o protimluv jako prase.

+18/−4
doporučit
4.11.2018 9:49

V17o85j41t63ě70c24h 78T13i28c54h20ý 6380792718237

Hru jsem nehral a jako okud nebude PC verze nezahraju. Ale ať se na mě autor nezlobí, pokud napíše do hodnocení těžkopádné ovládání, tak ta hra 100% mít nemá. Ovládaní je jeden ze zásadních prvků hry a hra obdržící 100% musí mít i na 100% vychytané ovládání. Neřkuli když u jiných her dříve recenzovaných to byl důvod k odečtu bodíků. Chápu autorovo nadšení ze hry, ale trochu nadhledu a objektivy, prosím...

+19/−6
doporučit
5.11.2018 7:07

R19a70d15e94k 60Č66e15r84n38ý 8608653700314

Marian Benčat k tomu tvému "PS4 vyhrávají jednu cenu za druhou o nejlepší graficky zpracovanou hru". To ale možná v nějakém nativním rozlišení pro běžné hraní. Ale z PC dokážeš vytáhnout jasně více. Asi největší extrém se týká textur v exteriérech při pohledu z blízka. Je znát, že PC má více paměti, kdežto PS4 Pro musí sdílet 8 GB pro potřeby grafiky i procesoru...

Jasně high-end PC je několikanásobně dražší, ale bavíme se tu o absolutním rozdílu grafiky u her... Pak plno PC hráčů už léta oceňuje možnost hrát na 21:9 monitorech - PS4 myslím tu možnost nastavení nemá (ale nejsem si jist).

A na závěr zde třeba máš od hráčů přehlídku screenů z PC her. A to z konzolí prostě nedostaneš: https://1url.cz/2MQI3

+10/−2
doporučit
4.11.2018 17:15
Foto

V76l22a26s91t28i75m60i55l 20V68á94g50n27e49r 2280700315218

hraju, hraju a hraju, a bojím se konce... asi ho nechci ;-D

+6/0
doporučit
5.11.2018 13:29

J41o83s85e71f 76Č25i36h43á40k 7321569800966

Fotečka pro konzoláře. Opravdu všichni nesedíme u 24” monitoru. Na porovnání 100” plátno a 42” TV. https://jpeg.cz/obrazek/jphZv

+7/−1
doporučit
4.11.2018 16:16

J98a92k11u89b 11B62u91r62d28y26c13h 7501741642767

Ohledne diskuze PC vs. konzole - opravdu to neni jenom o srovnavani vykonnostnich parametru. Lide, co rikaji, ze PC je lepsi, protoze bude vzdy vykonnejsi, tak ocividne hrani na konzoli nezkusili.

Pokud pominu argumenty ohledne pohodli, jednoduchosti, ergonomie, atd... tak spousta lidi se neuvedomuje, ze konzole se vetsinou pripojuje k televizi a pokud ma nekdo aspon trochu slusnou TV, tak kvalita obrazu predci monitory k PC. TV vetsinou maji vetsi dynamiku barev, dnes jiz obohacene o HDR a zaroven spoustu dalsich technologickych vychytavek (napr. prepocitavani 30 FPS na vyssi), ktere u PC monitoru proste nejsou, nebo kdyz uz tak u hoodne drahych. Navic na TV se diva z vetsi dalky, takze neni nutne mit super ultra HD textury ve 4K (pokud tedy nemam 4K televizi a PS4 Pro / Xbox One X).

Sam mam celkem solidny PC sestavu - gtx 1070, i5-6500K, 16GB RAM, pripojeno na 27'' monitor s IPS panelem, 165 Hz a G-sync. Co jde, tak hraju na PC a ty vyssi frekvence spolu s g-syncem jsou urcite velka vyhoda.

U RDR2 (hraji na PS4 standard v 1080p) jsem ale mel misty u nekterych scen poprve mrazivy pocit, ze je ta grafika fotorealisticka a ze je to jako film. To se mi na PC nikdy nestalo. Ta hra je proste graficky o generaci napred a kdo rika, ze ne, tak to nevidel na dobre televizi v pohybu. Ani tech 30 FPS tolik nevadi, protoze hra je pomala a jak jsem psal, televize to dokazi prepocitat na vyssi hodnoty. Ti recenzenti o tom nepisi jen tak, ze si to vymysleli. Na screenshotech to tak poznat neni.

Proste nejlepsi na hrani je mit nabusene PC + PS4 na exkluzivity (xbox zadne exkluzivity, co by za to staly, nema) a k obojimu dobre zobrazovaci zarizeni.

+6/−1
doporučit
5.11.2018 19:19
Foto

J20i47n43d62ř26i28c81h 84L58n98ě95n89i57č86k53a 5133731229

Jedničku jsem kdysi hrál ještě na X360 a dodnes ji považuju za jednu z vůbec nejlepších her, co jsem vůbec kdy hrál (při vší úctě ke GTAčku - RDR je ještě o ligu výš), přičemž teď už jsem tímhle dost nalomenej na Xbox One. Sice nedám dopustit na PC, ale RDR2 zatím podle všeho vypadá na snad nejlepší přesvědčovací prostředek.

+6/−1
doporučit
4.11.2018 20:32

J68o12z48e37f 48T65o78p68i92č 3245803452956

Vynikající hra. Určitě se jedná o jednu z nejlepších za poslední roky.

+4/0
doporučit
5.11.2018 13:45

J22a48n 25F95r95i68d39r61i25c24h 6435128929203

Nutno podotknout, že autor měl cca týden proběhnutí příbehem a sepásní recenze, takže je tam pár nepřesností.

Z mně pak - simulátorové prvky jsou naopak pozitivní věc.

+2/0
doporučit
4.11.2018 4:19

M14a14r18i24a52n 89B80e72n25č49a71t 4818631935334

Jak se dalo čekat, debata je jen plná PCčkařů, která plive na to (asi jako u každé 10/10 her posledních X let - jelikož jsou to většinou PS4 exkluzivity), že si to nezahrají, protože si kvůli tomu nebudou kupovat slabou konzoli a že jsou hry škaredé kvůli "nevýkonným" konzolím :D

Jako někdo kdo vlastní všechny platformy (a né zrovná nevýkonnou sestavu), si o PC master race myslím svý ;-€

+6/−10
doporučit
4.11.2018 15:50

J14i10ř49í 62D85u57š73e61k 8892841731213

I kdybych měl PS4 já prostě neumím mířit na gamepadu prostě ne. Já potřebuju mířit myší. Takže hezké ale pro mě bohužel ne.

+3/−3
doporučit
6.11.2018 9:52

J96o54s67e46f 43K37o60l74a59r77i71k 4904633326955

Po cca čtyřech hodinách jsem to vzdal. Přišlo mi to hodně utahané a na mě málo akce, jediné plus pro mě bylo grafika. Hru jsem vyměnil za GOW a zatím nelituji ...

+3/−3
doporučit
5.11.2018 9:34

D97a53v23i41d 74R15y57c24h74e80t25s44k45ý 9516231330500

Exkluzivní konzolovka. Tedy chtěli jste říct, že vyrobili dobrou hru a pak ji zmrzačili na úroveň konzolí. Pokud je toto hra roku tak u PC verze asi na sem sestoupí Ježíš, aby si zahrál.

+9/−20
doporučit
4.11.2018 1:06

M40i91l36o14š 78K15r43u30m88p 2434557414

Dobrá recenze, díky.

A jak je vidět, lidí, co to ještě nehráli, je dost;-D

Trochu mě ale děsí informace, že kůň přiběhne, jen když je v doslechu :-(

+2/−1
doporučit
4.11.2018 14:47

R19o84m39a89n 59M30u48d57r19o67c63h 6815780865308

Hra roku, ale jen na konzole. Snad to vyjde i na PC, nebudu kupovat kvůli jedné hře konzoly.

+3/−5
doporučit
4.11.2018 15:21

V97á90c18l61a36v 36H41u97c37l 1285266928198

Jen pro konzole, nezájem. A nejsem si jistý jestli chci aby to předělávaly pro PC, to většinou dopadne dost podivně. Kvůli konzolím to mívá osekané možnosti a těžkopádné ovládání na myši a klávesnici.

+3/−8
doporučit
4.11.2018 14:30

M91i52l41o59š 25K14r88u50m35p 2844257134

Podle ocekavani diskuse samy plac, ze to neni na PC.

Kupte si konzoli, socky.

+10/−49
doporučit
4.11.2018 9:21

P64e23t82r 75K19o56s27t58k17a 6520219371176

Jen taková drobnost. Ve hře JE rychlé cestování. Jen si ho musíte odemknout jako upgrade kempu. Autor asi měl fofry hru kvůli recenzi dohrát, takže na to ani nepřišel :-)

+1/−1
doporučit
8.11.2018 22:12
Foto

R29a10d21e57k 21V72o66j20á55č15e77k 5183489773884

Na PC to nevyjde. R* si tuto znacku drzi jako exkluzivitu na konzole a Sony s MS odvadeji nemaly desatek, aby to tak bylo. To dřív na PC vyjde RDR 1.

+1/−1
doporučit
4.11.2018 16:36

O46n94d22ř75e15j 95V22a52v64r87o79u11š67e84k 4662796259

HLAVNÍ mínus není skoro ani zmíněno a to, že je tahle skvělá gamesa jen na trapný televizní hry. Ať to ještě udělají třeba na iOS, hlavně ne na žádnou solidní platformu jako např. PC ;-D

+2/−8
doporučit
14.11.2018 15:46

Z33b39y24n92ě41k 39P61r28o14c57h58á45z74k37a 8415663793636

Hra vypadá skvěle, opravdu pecka. Bohužel jsem ji ještě nehrál, nicméně z gameplays mám pocit, že je vcelku jenoduchá, nějaké krytí není až tolik třeba, stojím uprostřed přestřelky, borci kolem mě, létají kulky, ale stále žiji. Zajdu za bednu, pár metrů odemne, kde je nešťastník co na mě celou dobu pálil z pušky a ustřelím mu palici. Tak nevím, tady by to chtělo větší realističnost, člověk z toho necítí potřebu se nějak snažit, vymýšlet jak danou misi splnit, hledat kryty, bát se zásahu.

+1/−2
doporučit
5.11.2018 9:07

Najdete na iDNES.cz