Diskuse k článku

RECENZE: Hra roku je tu. Red Dead Redemption 2 posouvá hranice videoher

Dramatický příběh posledních psanců na Divokém západě působí jako zjevení, svými kvalitami nastavuje novou laťku pro interaktivní zábavu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J60a82k62u88b 85B71a27r77o30ň 8814427678713

A vůbec PC-čkáři? kolik z vás má Blu-Ray mechaniku? vím že je tu digitál, ale jenom pro PS4 to vyšlo na dvou discích... kolik by bylo potřeba DVD na 100GB? navíc, pokud programuji hru pro unifikovaný hardware, mám větší možnosti než se většině lidí zdá, oni to nedělají třeba pro ty konzole primárně pro nic za nic, jak jsou zabugované při premiéře hity tipu Fallout? The Elder Scrolls? dokonce i když mi to nevadí náš Kingdom Come? a jak je zabugoíané RDR 2? jak bylo zabugované Last of Us? vím na jednu stranu nesrovnatelné hry, ale když vemu v potaz multi-platformu a only for one max two console se stejným HW vybacvním každé verze, co je jednoduší a jistější na tvorbu?o to neme až koncová položka, někdo rád tohle jiný tamto, dost hateu, já rád příbeh on rád závody? a co? to ho mám kvůli otmu že mu moje nevoní hateovat? ani náhodou... díky za dobré hry by mělo stačit, pro každého

0/0
26.12.2018 3:16

J66i91ř81í 51D47u46š92e20k 8282231411203

Ze videí ze hry to moc vidět nění ale je v téhle hře vůbec střílení indiánů?

0/0
20.12.2018 12:49

J67o64z13e56f 39Z14e63d45n72í38č18e29k 6361923632

Western nemusim, takze Red Dead... pustam ta do Vecnych lovist.

0/0
21.11.2018 9:55

J14a56n 88P11a80v71e26l41k88a 1681323434332

Horse simulátor, ale jinak dobrý

0/0
20.11.2018 14:44

O52n72d41ř69e31j 77V28a17v24r30o90u76š78e32k 4972376829

HLAVNÍ mínus není skoro ani zmíněno a to, že je tahle skvělá gamesa jen na trapný televizní hry. Ať to ještě udělají třeba na iOS, hlavně ne na žádnou solidní platformu jako např. PC ;-D

+2/−10
14.11.2018 15:46

P62e25t53r 81K88o63s39t21k59a 6480509321246

Jen taková drobnost. Ve hře JE rychlé cestování. Jen si ho musíte odemknout jako upgrade kempu. Autor asi měl fofry hru kvůli recenzi dohrát, takže na to ani nepřišel :-)

+1/−1
8.11.2018 22:12

J86i16ř70í 40D92u10š96e48k 8962571741563

I kdybych měl PS4 já prostě neumím mířit na gamepadu prostě ne. Já potřebuju mířit myší. Takže hezké ale pro mě bohužel ne.

+3/−3
6.11.2018 9:52

M89i35l96o33š 12K48r28u14m15p 2164177884

proto je tam to zpomalení času, neasi

+1/0
6.11.2018 14:52

M50o62j19m12í57r 71H39l76o84u98š43e83k 1167476388974

No to si teda nemyslim. Zpomaleni casu dejme tomu na scenu, kdy je tam plno nepratel a chce to efekt (neco jak sceny v matrixu), ale rozhodne ne kvuli tomu, ze mi nejde mirit na ovladaci! :D

+2/−1
6.11.2018 17:25

J40i44ř64í 66D78u35š98e38k 8412861571983

Já bych raději bez zpomalení hezky myší.

+2/0
12.11.2018 10:20

V32e27r18o79n98i81k88a 39K89n93o89t35k28o96v71á 2896904232270

Souhlasím :-) taky s tím mám problém a raději hraju na PC

+2/0
15.11.2018 13:11

P63e20t30r 73M69a51c49h 5198253635791

Já s tím problém nemám, není to nic složitého, pohneš páčkou a kurzor se přemístí tímto směrem. To platí obecně. U RDR platí navíc to, že to není střílečka, tam hra míří sama.

0/0
19.11.2018 8:28

J70a70k24u39b 54B66u89r62d84y34c58h 7981171452547

Ohledne diskuze PC vs. konzole - opravdu to neni jenom o srovnavani vykonnostnich parametru. Lide, co rikaji, ze PC je lepsi, protoze bude vzdy vykonnejsi, tak ocividne hrani na konzoli nezkusili.

Pokud pominu argumenty ohledne pohodli, jednoduchosti, ergonomie, atd... tak spousta lidi se neuvedomuje, ze konzole se vetsinou pripojuje k televizi a pokud ma nekdo aspon trochu slusnou TV, tak kvalita obrazu predci monitory k PC. TV vetsinou maji vetsi dynamiku barev, dnes jiz obohacene o HDR a zaroven spoustu dalsich technologickych vychytavek (napr. prepocitavani 30 FPS na vyssi), ktere u PC monitoru proste nejsou, nebo kdyz uz tak u hoodne drahych. Navic na TV se diva z vetsi dalky, takze neni nutne mit super ultra HD textury ve 4K (pokud tedy nemam 4K televizi a PS4 Pro / Xbox One X).

Sam mam celkem solidny PC sestavu - gtx 1070, i5-6500K, 16GB RAM, pripojeno na 27'' monitor s IPS panelem, 165 Hz a G-sync. Co jde, tak hraju na PC a ty vyssi frekvence spolu s g-syncem jsou urcite velka vyhoda.

U RDR2 (hraji na PS4 standard v 1080p) jsem ale mel misty u nekterych scen poprve mrazivy pocit, ze je ta grafika fotorealisticka a ze je to jako film. To se mi na PC nikdy nestalo. Ta hra je proste graficky o generaci napred a kdo rika, ze ne, tak to nevidel na dobre televizi v pohybu. Ani tech 30 FPS tolik nevadi, protoze hra je pomala a jak jsem psal, televize to dokazi prepocitat na vyssi hodnoty. Ti recenzenti o tom nepisi jen tak, ze si to vymysleli. Na screenshotech to tak poznat neni.

Proste nejlepsi na hrani je mit nabusene PC + PS4 na exkluzivity (xbox zadne exkluzivity, co by za to staly, nema) a k obojimu dobre zobrazovaci zarizeni.

+7/−1
5.11.2018 19:19
Foto

J47i81r63i 18K46o28c69m92a88n 5129534479385

Jaký rozdíl je u PC a konzole v pohodlí a ergonomii.

Na konzoli můžu hrát s klávesnící a myší, když ne nativně tak pomocí různých CronusMax apod (kdybych kupoval konzoli, tak automaticky s něčím takovým), stejně tak můžu připojit XBOX nebo PS ovladač k PC, stejně jako mám na výběr z nepřeberného množství HW, u závodů si na konzoli třeba těžko postavím kokpit, který bude 1:1 kopií závoďáku a všechny ovladací prvky budou fungovat tak jak mají, u PC to problém nebude. Ke konzoli stěží připojím vícemonotirový/TV setup. Vzít třeba 3 65" TV, to už je jiné pokoukáníčko...

Při hraní na PC můžu ležet na gauči, stejně jako sedět u stolu při hraní u konzole, rozdíl tady nevidím, PC má ale obecně daleko univerzálnější možnosti, které u konzole není snadné použít. konzole je hlavně o té jednoduchosti a u nás asi i o ceně.

+3/0
6.11.2018 17:00

P58e71t73r 75M20a33c29h 5218883515141

Velký, hraní na konzoli je velmi pohodlné, já jsem si na to zvyknul hned a to natolik, že jsem na pc přestal hrát.

+1/−1
19.11.2018 8:32

J98o38z37e92f 15T20o22p37i25č 3235113372616

Vynikající hra. Určitě se jedná o jednu z nejlepších za poslední roky.

+4/0
5.11.2018 13:45
Foto

V54l43a51s10t31i49m52i23l 52V34á35g61n83e33r 2960220355268

hraju, hraju a hraju, a bojím se konce... asi ho nechci ;-D

+6/0
5.11.2018 13:29

J58o39s58e19f 18K89o76l86a77r88i25k 4324253566445

Po cca čtyřech hodinách jsem to vzdal. Přišlo mi to hodně utahané a na mě málo akce, jediné plus pro mě bylo grafika. Hru jsem vyměnil za GOW a zatím nelituji ...

+3/−3
5.11.2018 9:34

D22a30n75i80e28l 89P48a98v90l56í14k 2124406318860

Není to pro každého. Strašně pomalu to dávkuje akci a je to hodně ukecaný. Mně osobně se právě tohle líbí, ale chápu, že někdo hledá něco jiného.

+2/0
5.11.2018 18:25

P25e24t89r 95M51a96c12h 5448353615331

Je to adventura, mnozi lide ale mylne predpokladaji, ze je to strilecka, neni. Strileni tam je, ale neni to stezejni prvek hry, co do cetnosti, tak co do provedeni.

+1/0
19.11.2018 8:34

Z43b71y62n96ě29k 18P77r27o71c12h30á41z16k36a 8205403673626

Hra vypadá skvěle, opravdu pecka. Bohužel jsem ji ještě nehrál, nicméně z gameplays mám pocit, že je vcelku jenoduchá, nějaké krytí není až tolik třeba, stojím uprostřed přestřelky, borci kolem mě, létají kulky, ale stále žiji. Zajdu za bednu, pár metrů odemne, kde je nešťastník co na mě celou dobu pálil z pušky a ustřelím mu palici. Tak nevím, tady by to chtělo větší realističnost, člověk z toho necítí potřebu se nějak snažit, vymýšlet jak danou misi splnit, hledat kryty, bát se zásahu.

+1/−2
5.11.2018 9:07

J13i87r45i 64R90u73s11n42o29k 4145462197853

Jednak mluvite o konzolove hre. A za druhe Naughty Dogs nedelaji klasicke hry jako spis hratelne filmy. Vetsi realita se do filmu nehodi.

0/−3
5.11.2018 11:32

M50a28r94i55a76n 45B92e36n94č33a23t 4588831945814

JE vidět že jste ani jednu hru od naughty dog v životě nehral.

0/0
5.11.2018 12:36

V82o68j41t65ě44c81h 31Z72l86e77s79á88k 8953857884738

Naughty Dog?

0/0
5.11.2018 15:00

J79a62k26u78b 22B21o79h43o94n73ě35k 8175646329167

Hra vypadá zajímavě a líbí se mi, že někdo taky udělá něco historického bez fantasy prvků.

Jestli to zůstane jako PS4 exkluzivita, tak to bude škoda, ale žíly mi to trhat nebude. Je to jenom hra a i když jsem si třeba W3 skvěle užil, tak mi to život nijak zásadně nezměnilo a nemám pocit, že bych dnes jakkoliv utrpěl, kdyby to vzpomínku na něj někdo odstranil :-)

0/−1
5.11.2018 9:06

J28a59n 59S72t79e73h13l29í54k 1179769956554

Mám to podobně. Když vyšla GTA5, tak jsem se těšíl na PC verzi. Jenomže když vyšla... už byly jiný hry, tak jsem ji nakonec ani nekoupil. Třeba někdy...

0/−2
5.11.2018 10:27

J96a49n 16B59í42l94ý 8674257697709

že ti hra nezměnila život? no nekecej...já myslel, že jsou pro zábavu, ne životní změny

+2/0
5.11.2018 19:16

J87a96k70u70b 55B23o18h64o71n73ě21k 8775366389107

Přesně tak. Je to jenom hra pro zábavu. Dneska má někdo možná trauma, že si to nezahraje a za týden si ani nevzpomene, že to existuje. Nebudu hrát tohle, budu se bavit u něčeho jiného. Možností je víc než dost.

+1/0
6.11.2018 9:16

V98o87j22t59ě66c14h 13T47i49c76h84ý 6110152898207

Hru jsem nehral a jako okud nebude PC verze nezahraju. Ale ať se na mě autor nezlobí, pokud napíše do hodnocení těžkopádné ovládání, tak ta hra 100% mít nemá. Ovládaní je jeden ze zásadních prvků hry a hra obdržící 100% musí mít i na 100% vychytané ovládání. Neřkuli když u jiných her dříve recenzovaných to byl důvod k odečtu bodíků. Chápu autorovo nadšení ze hry, ale trochu nadhledu a objektivy, prosím...

+19/−6
5.11.2018 7:07

J47o62s58e88f 70K75o19l13a56r15i46k 4524153326445

Třeba sprint, kde se musí držet křížek je opravdu blbost ��

+1/0
5.11.2018 9:39

P28e23t76r 58M42a16c55h 5658123655841

Myslím že jsi tu informaci nepochopil dobře. Těžkopádné ovládání není míněno jako chyba, ale jako designové rozhodnutí autorů. Bylo by lepší mluvit ne o těžkopádném ovládání, ale o těžkopádné postavě, která chodí přirozeným (tedy na poměry videoher velmi pomalým) krokem. Ale pro navození westernové atmosféry to je nutné, má to svůj důraz a smysl. Připodobnil bych tovautomobilovýk simulátorům, ty se také těžko ovkádají a snadno dostaneš smyk a podobně, někoho to může štvát, ale je to schválně a nelze kvůli tomu hře snižovat hodnocení.

0/0
19.11.2018 8:42

P59e31t92r 70J22a13r73o60š 8357575299

Ať si každý hraje na čem chce. Ale označit konzolovku hrou roku je fakt vrchol.

+1/−23
4.11.2018 23:17

P46a66v34e89l 84P64o53s30p61í97š25i15l 3571714333555

Co tam u vas kourite? Protoze to musi byt sila.

+6/−1
4.11.2018 23:18
Foto

J57i13n91d95ř55i32c85h 25L87n19ě85n92i42č77k53a 5953851989

Jedničku jsem kdysi hrál ještě na X360 a dodnes ji považuju za jednu z vůbec nejlepších her, co jsem vůbec kdy hrál (při vší úctě ke GTAčku - RDR je ještě o ligu výš), přičemž teď už jsem tímhle dost nalomenej na Xbox One. Sice nedám dopustit na PC, ale RDR2 zatím podle všeho vypadá na snad nejlepší přesvědčovací prostředek.

+6/−1
4.11.2018 20:32

A75n19t34o51n31í89n 21H80o14l85í43k 8267443984870

Ja si proste pockam .. ono se to nejak vyvrbi ..

0/−1
4.11.2018 21:24

V56á26c57l42a61v 72Z24e79l18e12n74k78a 5605868823

Mam PC za 50k a i PS4 PRO. I tak bych si moc pral tuto hru na PC... ne kvuli FPS popr. grafice, ale kvuli ovladani. Na PS4 hraju vse, krome strilecek. Analogove packy jsou ve strileckach v porovnani s mysi tragedie a ohromny handicap, naopak u simulatoru a her typu God of War popr. AC uprednostnuji ovladac. Aim help pro analogove packy mi prijde jako cheatovani a tak budu cekat a doufat. Takove porovnani v CS GO packy vs. mys by to vsem zcela jasne vysvetlilo...ale bohuzel, cross Sony nechce a vi proc... Kazde ma sve, ale kdyby neexistovaly exklusivky, musim uznat, ze PC je universalnejsi (jak na hry tak praci) a gamepad a TV k nemu pripojit jde taky. Ale bohuzel Sony ma prachy a tak vzdy budu muset mit oboje. Hry jako GoW, HZD, LAST OF US, Detroit BH atd. za to proste stoji...

+41/−5
4.11.2018 17:18

J54a28n 28V58o94n24d31r15á81č12e84k 4732288109808

Přesně. Na akční hry a RPG je lepší PC. Na sportovní hry, závody, hopsačky, bojovky a já nevím co ještě je zase lepší konzole. Nechápu, proč se všichni mají pořád potřebu o tom hádat. RDR 2 je akční hra, takže přestože proti konzolím nic nemám, počkám si na plnohodnotný zážitek tzn. na PC verzi.

+15/−1
4.11.2018 17:30

O70n73d85ř14e85j 60S95e63k34e35r61a 1387256496559

"Na sportovní hry, závody, hopsačky, bojovky a já nevím co ještě je zase lepší konzole" - nebo PC s gamepadem, volantem, joystickem...;-)

+4/−1
4.11.2018 17:36

J20a60n 93V30o41n25d96r85á13č73e35k 4212748409758

Nebo :-) Pointa je, že u Fify nebo závodů si umím představit, jak se rozvalím na gauč nebo křeslo, dám si nohy nahoru a na velké TV si pustím hru. Proto si myslím, že pro tento typ her konzole je lepší než PC. Ale do jaké míry to je zásadní rozdíl a jestli stojí za nákup konzole, to si samozřejmě každý musí rozhodnout sám.

+4/0
4.11.2018 18:07

M97a94r79i36a40n 10B91e55n11č31a58t 4648931325434

Mně třeba v tom použít k tomuto PC brání technické omezení... Rád bych se rozvalil na ten gauč i u hry puštěné na PC, ale PC mám na opačné straně místnosti než televizi.. HDMI kabel nedokáže zatím přenést na takovou vzdálenost 4k HDR signál bez prokládání a Wifi to prostě nestíhá nebo nepodporuje (Ani microsoftí stream, ani například SteamLink).

Co mě vadí třeba ještě více je to, že žádná z těchto streamovacích platforem vlastně neumí mít jako primary výstup tu televizi - tedy vždy je maximální rozlišení a technologie podle monitoru -> Monitor nepodporuje HDR? smůla,... A dokonce ani neumí třeba vypnout monitor PC.. protože to je vlastně "kopie" obrazovky (zjednodušeně řečeno).

0/0
4.11.2018 18:17

V84á15c64l35a91v 34Z79e97l67e65n73k87a 5815408593

Nvidia Shield umi vse vami popisovane. Mel jsem, takze vim, o cem mluvim... umi jak dalkovy stream ze serveru Nvidie, tak lokalni stream z vlastniho PC pomoci WIFI, lepe pomoci LAN.

0/0
4.11.2018 18:24

M49a30r32i57a37n 66B57e87n19č54a27t 4148921975824

Zvládá 4k HDR a není vidět komprese? Díky za doporučení R^

0/0
4.11.2018 18:26

M59a12r62i69a88n 29B56e49n47č51a28t 4958221695654

Ještě bych se zeptal... je možné mít během toho streamování monitory vypnuté? Ideálně, aby se vypnulo "vše kromě bedny" samo při streamování - aby se počítač zachoval skutečně jako server-only.

0/0
4.11.2018 18:29

V22á20c25l50a81v 37Z41e46l94e75n36k26a 5555808733

Umi 4K HDR a komprese je zavisla na pripojeni. Pokud mate kvalitni pripojeni "pres kabel" nevsimte si niceho, ani input lagu. Monitor jsem vypinal "natvrdo" on off tlacitkem. Bezela jen bedna. Ovladace k shieldu byly velmi prijemne do ruky, navic krabicka slouzila i jako android smart box k TV, takze prehravala filmy z cloudu a internetovou televizi...

+4/0
4.11.2018 18:34

O29n86d98ř83e15j 70S34e21k51e40r92a 1807836156199

Prostě pokud hráč preferuje závodní, sportovní nebo bojové hry, bude konzole nejspíš nejlepší volbou, kterou podporuje i skutečnost, že díky unifikovanému hardware konzoloví hráči spousty problémů vůbec nemusí řešit. Nevýhodou jsou vyšší ceny her a minimální možnosti, co se týče herních modifikací nebo řešení problémů prostřednictvím aplikací a nástrojů třetích stran.:-)

0/0
4.11.2018 18:20

M69a45r27i52a42n 17B88e51n26č54a28t 4658671935624

Ono s tou cenou her je to takové.. složitější.. Nové hry a hry ve slevě v oficiálních storech jsou opravdu drahé a hlavně.. ty slevy v SONY/MS storu jsou prostě proti PC distribucím většinou směšné...

Na druhou stranu jsem jako původní PC hráč byl u vytržení z toho, jak velmi dobře funguje legální bazarový prodej a vesměs po době odpovídající době "dohrání" hry, lze hru koupit z druhé ruky za třeba 50% ceny.

Co je ještě zajímavější.. velmi často se v komunitě (PS4 u Xboxu nevím) prostě neřeší cena her (spíše jen kategorie) a prostě si to hráči vymění kus za kus po dohrátí ("pošlu to dál"). Podle soudního precendentu, kdy se navíc Sony zkoušelo soudit, je takovýto přeprodej her (z nadbytku) zcela legální.

0/0
4.11.2018 18:32

A12n11t67o73n31í40n 96Ž37o64h94a 2865970728196

Asi tak. Hry typu Tomb Raider, Rayman a další podobné vždy zapnu na TV a připojím ovládač a hraje se. Strategie a většinu stříleček (až na vyjímky) zas přepnu na monitor a jedu K+M. Jinak řešené PC už si neumím představit. Sice je pravda, že to je dražší než herní konzole (ale zas taková palba to není), ale zas většinou hry lépe vypadají a hlavně, je to prostě multifunkční. Takže pro mě je PC prostě nepřekonatelné. Jsou hry, kvůli kterým chci pořídit konzoli, tahle to ale nebude. Je sice asi skvělá, bohužel na gamepadu to ovládat odmítám.

0/0
4.11.2018 20:06

T87o56m56á40š 85K16u89l97h12á47n66e40k 2445822398865

Také mám PS4 i výkonné PC. Nevím, co tu všichni řeší. Hybrid master race je poměrně běžná věc a já bych tento model ostatním kolegům hráčům jen doporučil :-)

+2/−1
4.11.2018 19:02

P14a66v27e88l 38P91o22s20p83í77š72i17l 3621574543185

Tak jsou naznaky, ze to ma vyjit i na PC

0/0
4.11.2018 23:19
Foto

L25u42k37á96š 70N35o81v86o71t13n97ý 6296167908958

Jak může být controller handicap, když ho mají i všichni ostatní na dané platformě?

+1/0
5.11.2018 23:08

Najdete na iDNES.cz