Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T39o85m34á52š 14D15u89š72e43j11o96v27s74k97ý 3967903637700

"Nejednou se mi stalo, že jsem si po náročné misi zajel pročistit hlavu do hor nebo si jen tak sedl uprostřed noci na molo u rybníka, poslouchal žáby a zíral na hvězdy. Můžete strávit týdny lovením zvěře a prodáváním kožešin do obchodů ve městech."

Rockstar Games ukazují, že i dnes mohou vzniknout skvělé hry. Nemusí se podřizovat Mai-Streamu ve stylu všechno pro všechny micro-transakce a co nejjednodušší, aby to mohl každý do pár hodin dohrát s prstem v nose a pak pařil "mulťák" a sypal další prašule v honbě za nevím čím (nic ve zlém). Je mi jasné, že spousta lidí dnes na hraní "nemá čas". Rozumím tomu. Taky jsem otec, mám rodinu a dům v rekonstrukci. Ale právě u takové hry si já osobně nejvíce odpočinu. Třeba jako v KCD. Nepoužívám rychlé cestování, lovím zvěř, trénuji svoji postavu (na tom je dobré RPG postaveno) a v příběhu se posunuji zvolna bez frustrace, že má postava něco nezvládá a já musím věci opakovat. Hraji beze spěchu, kterého mám za celý den dost.

Prostě tato hra mi zní jako hudba z nebes a já doufám, že vyjde na PC a budu si ji moci "poslechnout". ;-)

+45/0
doporučit
4.11.2018 7:01

V58á92c15l17a22v 89Z74e38l59e32n80k53a 5275248913

Mam PC za 50k a i PS4 PRO. I tak bych si moc pral tuto hru na PC... ne kvuli FPS popr. grafice, ale kvuli ovladani. Na PS4 hraju vse, krome strilecek. Analogove packy jsou ve strileckach v porovnani s mysi tragedie a ohromny handicap, naopak u simulatoru a her typu God of War popr. AC uprednostnuji ovladac. Aim help pro analogove packy mi prijde jako cheatovani a tak budu cekat a doufat. Takove porovnani v CS GO packy vs. mys by to vsem zcela jasne vysvetlilo...ale bohuzel, cross Sony nechce a vi proc... Kazde ma sve, ale kdyby neexistovaly exklusivky, musim uznat, ze PC je universalnejsi (jak na hry tak praci) a gamepad a TV k nemu pripojit jde taky. Ale bohuzel Sony ma prachy a tak vzdy budu muset mit oboje. Hry jako GoW, HZD, LAST OF US, Detroit BH atd. za to proste stoji...

+41/−5
doporučit
4.11.2018 17:18

T32o88m58á97š 75K23r78á87l 3178108777229

Uz se nemuzu dockat PC verze:-)

Rockstar by se mohl chytnout jeste treba piratu a udelat neco podobneho z teto doby

+34/−5
doporučit
4.11.2018 0:49

D20u90š48a16n 86K94o53l42e36s91á59r 6963262520350

Jako PCčkář mám strach pod touto gamesou diskutovat;-D

+16/−1
doporučit
4.11.2018 16:13

P91e78t80r 94Š94t20ě32p30n65i69č98k14a 1738424493

Hned na úvod recenze působí hrůzostrašně maximální hodnocení vs. těžkopádné ovládání uvedené v záporech hry. To mi přijde jako celkem brutální mínus, který by mělo být zohledněné nějakým tím odečtem. Pokud jsou naopak klady tak dominantní, že zmíněný nedostatek spolehlivě přebijí, možná by to tam ani nemělo být uvedeno. Na první pohled jde zkrátka o protimluv jako prase.

+18/−4
doporučit
4.11.2018 9:49

V23o74j22t88ě87c52h 91T57i40c55h46ý 6720772808837

Hru jsem nehral a jako okud nebude PC verze nezahraju. Ale ať se na mě autor nezlobí, pokud napíše do hodnocení těžkopádné ovládání, tak ta hra 100% mít nemá. Ovládaní je jeden ze zásadních prvků hry a hra obdržící 100% musí mít i na 100% vychytané ovládání. Neřkuli když u jiných her dříve recenzovaných to byl důvod k odečtu bodíků. Chápu autorovo nadšení ze hry, ale trochu nadhledu a objektivy, prosím...

+19/−6
doporučit
5.11.2018 7:07

R91a61d86e86k 81Č93e54r64n80ý 8838273980294

Marian Benčat k tomu tvému "PS4 vyhrávají jednu cenu za druhou o nejlepší graficky zpracovanou hru". To ale možná v nějakém nativním rozlišení pro běžné hraní. Ale z PC dokážeš vytáhnout jasně více. Asi největší extrém se týká textur v exteriérech při pohledu z blízka. Je znát, že PC má více paměti, kdežto PS4 Pro musí sdílet 8 GB pro potřeby grafiky i procesoru...

Jasně high-end PC je několikanásobně dražší, ale bavíme se tu o absolutním rozdílu grafiky u her... Pak plno PC hráčů už léta oceňuje možnost hrát na 21:9 monitorech - PS4 myslím tu možnost nastavení nemá (ale nejsem si jist).

A na závěr zde třeba máš od hráčů přehlídku screenů z PC her. A to z konzolí prostě nedostaneš: https://1url.cz/2MQI3

+10/−2
doporučit
4.11.2018 17:15
Foto

V40l93a49s55t26i35m41i27l 74V42á21g38n86e90r 2110780105338

hraju, hraju a hraju, a bojím se konce... asi ho nechci ;-D

+6/0
doporučit
5.11.2018 13:29

J65o80s24e25f 80Č56i46h33á59k 7181869280106

Fotečka pro konzoláře. Opravdu všichni nesedíme u 24” monitoru. Na porovnání 100” plátno a 42” TV. https://jpeg.cz/obrazek/jphZv

+7/−1
doporučit
4.11.2018 16:16

J88a44k50u36b 92B62u35r66d65y37c90h 7711961132517

Ohledne diskuze PC vs. konzole - opravdu to neni jenom o srovnavani vykonnostnich parametru. Lide, co rikaji, ze PC je lepsi, protoze bude vzdy vykonnejsi, tak ocividne hrani na konzoli nezkusili.

Pokud pominu argumenty ohledne pohodli, jednoduchosti, ergonomie, atd... tak spousta lidi se neuvedomuje, ze konzole se vetsinou pripojuje k televizi a pokud ma nekdo aspon trochu slusnou TV, tak kvalita obrazu predci monitory k PC. TV vetsinou maji vetsi dynamiku barev, dnes jiz obohacene o HDR a zaroven spoustu dalsich technologickych vychytavek (napr. prepocitavani 30 FPS na vyssi), ktere u PC monitoru proste nejsou, nebo kdyz uz tak u hoodne drahych. Navic na TV se diva z vetsi dalky, takze neni nutne mit super ultra HD textury ve 4K (pokud tedy nemam 4K televizi a PS4 Pro / Xbox One X).

Sam mam celkem solidny PC sestavu - gtx 1070, i5-6500K, 16GB RAM, pripojeno na 27'' monitor s IPS panelem, 165 Hz a G-sync. Co jde, tak hraju na PC a ty vyssi frekvence spolu s g-syncem jsou urcite velka vyhoda.

U RDR2 (hraji na PS4 standard v 1080p) jsem ale mel misty u nekterych scen poprve mrazivy pocit, ze je ta grafika fotorealisticka a ze je to jako film. To se mi na PC nikdy nestalo. Ta hra je proste graficky o generaci napred a kdo rika, ze ne, tak to nevidel na dobre televizi v pohybu. Ani tech 30 FPS tolik nevadi, protoze hra je pomala a jak jsem psal, televize to dokazi prepocitat na vyssi hodnoty. Ti recenzenti o tom nepisi jen tak, ze si to vymysleli. Na screenshotech to tak poznat neni.

Proste nejlepsi na hrani je mit nabusene PC + PS4 na exkluzivity (xbox zadne exkluzivity, co by za to staly, nema) a k obojimu dobre zobrazovaci zarizeni.

+6/−1
doporučit
5.11.2018 19:19
Foto

J16i63n33d84ř86i42c37h 12L89n87ě60n41i84č60k28a 5113731669

Jedničku jsem kdysi hrál ještě na X360 a dodnes ji považuju za jednu z vůbec nejlepších her, co jsem vůbec kdy hrál (při vší úctě ke GTAčku - RDR je ještě o ligu výš), přičemž teď už jsem tímhle dost nalomenej na Xbox One. Sice nedám dopustit na PC, ale RDR2 zatím podle všeho vypadá na snad nejlepší přesvědčovací prostředek.

+6/−1
doporučit
4.11.2018 20:32

J33o97z33e27f 40T16o38p62i72č 3135143642116

Vynikající hra. Určitě se jedná o jednu z nejlepších za poslední roky.

+4/0
doporučit
5.11.2018 13:45

J13a95n 47F48r53i66d16r95i58c63h 6705488829173

Nutno podotknout, že autor měl cca týden proběhnutí příbehem a sepásní recenze, takže je tam pár nepřesností.

Z mně pak - simulátorové prvky jsou naopak pozitivní věc.

+2/0
doporučit
4.11.2018 4:19

M14a34r36i48a86n 16B69e68n86č19a14t 4698241485584

Jak se dalo čekat, debata je jen plná PCčkařů, která plive na to (asi jako u každé 10/10 her posledních X let - jelikož jsou to většinou PS4 exkluzivity), že si to nezahrají, protože si kvůli tomu nebudou kupovat slabou konzoli a že jsou hry škaredé kvůli "nevýkonným" konzolím :D

Jako někdo kdo vlastní všechny platformy (a né zrovná nevýkonnou sestavu), si o PC master race myslím svý ;-€

+6/−10
doporučit
4.11.2018 15:50

J29i97ř65í 60D22u54š77e90k 8582231641623

I kdybych měl PS4 já prostě neumím mířit na gamepadu prostě ne. Já potřebuju mířit myší. Takže hezké ale pro mě bohužel ne.

+3/−3
doporučit
6.11.2018 9:52

J62o83s84e67f 20K18o72l11a60r58i35k 4734513556475

Po cca čtyřech hodinách jsem to vzdal. Přišlo mi to hodně utahané a na mě málo akce, jediné plus pro mě bylo grafika. Hru jsem vyměnil za GOW a zatím nelituji ...

+3/−3
doporučit
5.11.2018 9:34

D43a83v63i67d 98R95y87c85h61e20t89s56k43ý 9616771870140

Exkluzivní konzolovka. Tedy chtěli jste říct, že vyrobili dobrou hru a pak ji zmrzačili na úroveň konzolí. Pokud je toto hra roku tak u PC verze asi na sem sestoupí Ježíš, aby si zahrál.

+9/−20
doporučit
4.11.2018 1:06

M12i51l11o69š 90K31r27u17m13p 2584127854

Dobrá recenze, díky.

A jak je vidět, lidí, co to ještě nehráli, je dost;-D

Trochu mě ale děsí informace, že kůň přiběhne, jen když je v doslechu :-(

+2/−1
doporučit
4.11.2018 14:47

R46o87m71a17n 51M35u89d88r32o43c44h 6555790365658

Hra roku, ale jen na konzole. Snad to vyjde i na PC, nebudu kupovat kvůli jedné hře konzoly.

+3/−5
doporučit
4.11.2018 15:21

V57á40c58l79a75v 69H29u39c88l 1365246958618

Jen pro konzole, nezájem. A nejsem si jistý jestli chci aby to předělávaly pro PC, to většinou dopadne dost podivně. Kvůli konzolím to mívá osekané možnosti a těžkopádné ovládání na myši a klávesnici.

+3/−8
doporučit
4.11.2018 14:30

M19i75l63o79š 33K42r38u95m13p 2914317834

Podle ocekavani diskuse samy plac, ze to neni na PC.

Kupte si konzoli, socky.

+10/−49
doporučit
4.11.2018 9:21

P59e21t93r 92K40o37s83t33k49a 6800139761256

Jen taková drobnost. Ve hře JE rychlé cestování. Jen si ho musíte odemknout jako upgrade kempu. Autor asi měl fofry hru kvůli recenzi dohrát, takže na to ani nepřišel :-)

+1/−1
doporučit
8.11.2018 22:12
Foto

R71a82d18e67k 22V69o33j34á17č91e83k 5743989493134

Na PC to nevyjde. R* si tuto znacku drzi jako exkluzivitu na konzole a Sony s MS odvadeji nemaly desatek, aby to tak bylo. To dřív na PC vyjde RDR 1.

+1/−1
doporučit
4.11.2018 16:36

O25n37d74ř32e90j 66V16a45v93r32o96u51š49e96k 4222166609

HLAVNÍ mínus není skoro ani zmíněno a to, že je tahle skvělá gamesa jen na trapný televizní hry. Ať to ještě udělají třeba na iOS, hlavně ne na žádnou solidní platformu jako např. PC ;-D

+2/−8
doporučit
14.11.2018 15:46

Z35b15y11n51ě70k 89P66r96o98c86h17á70z95k80a 8345763583286

Hra vypadá skvěle, opravdu pecka. Bohužel jsem ji ještě nehrál, nicméně z gameplays mám pocit, že je vcelku jenoduchá, nějaké krytí není až tolik třeba, stojím uprostřed přestřelky, borci kolem mě, létají kulky, ale stále žiji. Zajdu za bednu, pár metrů odemne, kde je nešťastník co na mě celou dobu pálil z pušky a ustřelím mu palici. Tak nevím, tady by to chtělo větší realističnost, člověk z toho necítí potřebu se nějak snažit, vymýšlet jak danou misi splnit, hledat kryty, bát se zásahu.

+1/−2
doporučit
5.11.2018 9:07

Najdete na iDNES.cz