Neděle 18. dubna 2021, svátek má Valérie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 18. dubna 2021 Valérie

Diskuse k článku

Hodně Divoký západ dorazil i na PC. Recenze Red Dead Redemption 2

Dobrých her s tematikou Divokého západu je na osobních počítačích (a nejen na nich) jako šafránu. A pokud nechcete sahat po prehistorických Outlaws z konce devadesátých let nebo po sice novějším, zato velmi krátkém Call of Juarez: Gunslinger, nemáte moc na vybranou. Tedy až doteď.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M41a22r80e72k 30B71e77n43d54a 4470140679

Jak ted probiha soutez o nejlepsi hur 2019 na PS4, tak za me jednoznacne RDR2 ;-D

0/0
11.12.2019 4:29
Foto

M91a45r98t90i80n 68N66e81b10e97s22á72ř 2440644314847

Podle mě jednoznačně hra roku 2019 na PC. Toto se Rockstaru vážně povedlo.

0/0
7.12.2019 21:06
Foto

M73a56r91t56i76n 19Č67e40r28n75í64k 3594825453635

Opakovaná recenze na rok starou hru?

0/−1
1.12.2019 13:00
Foto

K71a88r66e63l 69V46a66n43ě75k 2334917416245

K tomu hodnocení 90% bych minimálně 15% ubral už jen kvůli absenci češtiny ;-O.

+1/−8
29.11.2019 18:06
Foto

M68a98r85t17i56n 58N48e72b57e75s44á67ř 2890324504497

Ja si teda nedovedu predstavit neposlouchat ten jizanskej prizvuk.

0/0
24.12.2019 18:43
Foto

J90a26k50u24b 76P19e71e75t 7633308462371

Lidi co už to patříte?

Jak mi to pojede na mým železe?

Jaké můžu očekávat FPS při maximálním nastavení bez

vyhlazování a na full HD, ale klidně i nižší rozlišení.

Mám jen 15,6 displej, na kterej koukám cca z metrů a půl,

Takže to nižší rozlišení mi ani nijak extra nevadí. Teda pokud si

to nepíchnu na velkou bednu :)

Herní notebook + bezdrátový Xbox One ovladač :)

Core i5-7300HQ (2.5GHz, TB 3.5GHz)

NVIDIA GeForce GTX 1050 2GB GDDR5

16GB RAM DDR4 (CL14) 256GB M.2 SSD (systém) 500GB SSD (hry) Zaklínač mi jede v pohodě, Re 2 remake mi jede téměř na max i s vyhlazováním taky v pohodě při 34 - 37 FPS. Jinak nový hry moc nejedu, tak nevím co mi jak pojede a co čekat :) Dix moc

0/0
29.11.2019 16:11
Foto

K88a57r80o52l 27S36e25f59c75i78k 2516350865258

u vas je najvacsi brzda GTX 1050 a k tomu jenom 2GB VRAM... hru rozjedete, ale necekejte orgie co se tyce grafiky. Rozliseni 720p s medium nebo 1080 s mimum detailmi :-)

+1/0
29.11.2019 18:27
Foto

P97e41t90r 28H11o55c43h92m35a42n 2740896985901

35 FPS je v pohodě? Co takhle snížit nesmyslně vysoké detaily (nechápu tohle postižení mít všechno na max) a hrát to alespoň na 60 FPS?

A k tvojí otázce - za mě to nemá smysl vůbec zkoušet na ntb 1050. Raději počkat a zahrát si to třeba za 2 roky na lepším stroji.

0/0
30.11.2019 12:34
Foto

J89a23k40u92b 37P11e45e67t 7283638252721

Za mě je v pohodě i 28 FPS. Já zas nechápu to postižení 60 a více FPS. Od 27 je to prostě plynulé. A u hry raději relaxuju, takže čím víc FPS tím rychlejší (zběsilejší) hra :D:D:D

Jediná hra co mi více vyhovovala při 60 FPS byla Zelda Breath of the wilde, ale to je proto, že jsem jí při 30 FPS hrál až mnohem později na emulátoru.

0/0
30.11.2019 16:06
Foto

M95a34r88t24i47n 97B88e89n93e72š 3442727114459

To je individuální, a je to o zvyku. Když je někdo zvyklej na 60 fps, 30 mu přijde sekané. A když je někdo zvyklej na 150, tak i 75 mu přijde nehratelný.

0/0
30.11.2019 19:11
Foto

J80a55k64u55b 19P52e45e25t 7673858642211

Tak "sekané" je samo o sobě kravina...od 24 fps je obraz prostě naprosto plynulý. Maximálně vám může připadat zpomalený...

Např. když jsem zkoušel Fortnite, tak od 60 fps výš není znát rozdíl...a to jsem se dostal až na 160 fps. Viděl jsem i fotrnite ve 3400 fps a žádnej rozdíl mezi 160 a 3400 není. Osobně si myslim, že je to jen v hlavě a ke štěstí by stačilo vypnout si zobrazování počtu fps :)

0/0
1.12.2019 8:48
Foto

Z42d58e23n62ě72k 71K64r84a82u46s 9676450282360

Jenze kdyz ja hraju nektery hry tak poznam kazdej propad pod 60 fps, a snizuju detaily hry abych mel stabilnich tech 60fps, jakmile spadne hra pod 40 tak zlenivi ovladani a zacne to byt rozplizly pod 30 uz sou znatelny zaseky obrazu.

25fps je minimalni hodnota pro sledovani plynuleho obrazu ve filmu oby to oblblo oko, ovsem kazdy clovek ma jiny oko a ma i jinou rozlisovaci schopnost a to co funguje u filmu tak neplati pro hry je rozdil hrat nejakou adventuru a nebo nejakou rychlou fps strilecku. U VR je minimalni hodna tusim 90fps a to plne stabilnich aby clovek nevyzvratil vnitrnosti.

Osobne bych se radsi vratil k CRT monitoru s 85Hz obrazem kdyby to bylo rozumne dosazitelny tam cloveku tolik propad fps nevadil jak na lcd a led monitorech.

0/0
2.12.2019 6:53
Foto

M91a20r11t95i50n 95N29e35b65e63s21á62ř 2170154294607

Graficka karta je bohuzel vyrazne nedostatecna. Podle me budete rad za mix strednich a nizkych detailu na nejakych 30 FPS. Mam 4 GB 1050 Ti a na i5 mi to jede na 32 FPS na mix vysokych a nizkych detailu.

0/0
24.12.2019 18:44
Foto

J18a31r37e82k 86J56a40k79u19b70č10e46k 7599960198958

Bylo tady jedno diskusni vlakno, ktere zahadne zmizelo. Mezi smazanymi ho nevidim, takze vkladam znovu:

Ty bany jsou hrozne. Nadavky existuji v kazdem jazyce a nejspis existuje duvod pro jejich existenci. Cenzori si tady zbytecne hraji na puritany.

Naposled kdyz jsem se zminil, ze borci co jezdi na 4kolkach po osetych polich a hristich jsou bezohladna hovada tak jsem dostal ban na 36 hodin :)

Ke hre: s tim rvanim PS4 souhlasim, u znameho to slo hrat jenom se sluchatky, protoze jinak ta bedna delala kraval. Ted o weekendu to zacnu hrat (mam rovnez 1080Ti, takze diky za popis situace).

Kolega to uz tyden hraje na PC a nemuze si vynachvalit jak grafiku tak gameplay, ma nahrano asi 30 hodin a rozhodne neni ani v pulce. Akorat si stezuje, ze na to musi porad myslet, ta hra ocividne pohlcuje :)

Reakce od: Marian Benčat (28.11.2019 12:34)

Přitom to slovo hovado je i spisovné k nalezení ve slovníku - dokonce i pro archaické připodobnění vlastností člověka k dobytku :-)

JInak na tom 1080TI to jede fakt pěkně... mám vše odemčené a jen snížené vyhlazování... v nastavení grafiky jsem jen nějak upravoval napájení a nějaké předpočítané snímky (nebo tak nějak) na internetu je na to moc pěknej návod, kterej je pěkně dlouhej a šikovnej:

https://www.ghostarrow.com/red-dead-redemption-2-increase-performance-fps-on-pc#4_NVIDIA_Control_Panel_Settings

+3/0
28.11.2019 22:51
Foto

M20a89r25t53i15n 66S89t24a24n22k32o 2563975618191

Nikam nezmizelo, jen jste asi slepý.

0/0
29.11.2019 11:25
Foto

O57n79d62ř84e58j 24Z89a53c14h 3633700253402

Jedno vlákno bohužel smazal automat, dnes jsem ho obnovoval.

0/0
29.11.2019 12:06
Foto

J35a28r88e16k 65J11a66k96u24b14č17e13k 7649470688728

Dekuji predsedo :-)

0/0
29.11.2019 12:34
Foto

A43d18a33m 20Š18k90a88c78h 5448334463944

Ta grafika není žádný úžas. Jo z dálky vypadá fakt pěkně, ale zkuste se zaměřit na textury pod vaší postavou. To není na rok 2019, nebo i 2018 žádný zázrak.

0/0
30.11.2019 10:51
Foto

M10a71r48t51i94n 73Č82e87r93n43í50k 3424595513595

Recenze jak na nějakou novinku, ale ono už je to rok, co si recenze všichni přečetli...

0/−11
28.11.2019 17:28
Foto

J64a58n 77K55ř59e51p84e41l30a 4619918296267

Jenomže tohle je nová hra pro PC a proto je tu PC recenze.

0/0
28.11.2019 20:55
Foto

P31e77t29r 11Z24a41p68l61e68t73a84l 9835486741815

Aspoň si přečti ten nadpis. Je to pro pc

0/0
29.11.2019 8:27
Foto

J43a81k62u70b 65Ž42e23ž20u81l32e 1587492267191

Has anyone seen my friend Gavin?;-)

+3/0
28.11.2019 14:42
Foto

J93a90n 77F98r57i80d86r19i51c67h 6875708229453

LENNY! LENNNYYYY !

+1/0
29.11.2019 17:40
Foto

J32i38ř65í 66B54r62e40z34o91l32u22b82s41k67ý 8667759264790

Zdá se mi to, blbě vidím nebo jsou ty obrázky jako rozmazané a zašumené?:-/

0/0
28.11.2019 13:37
Foto

Š73í68m45a 96K54a79d86e58ř49á55v71e21k 6137769714119

A co hra Gun?

+1/0
28.11.2019 11:38
Foto

K74a59r93e92l 82M70i56k62l65í85k 6764446967

Problémy které byly při vydání hry byly katastrofální a hodně mě to od hraní odradilo. Po měsíci od vydání se dá říct, že je to hratelné. Musí se nechat, že je to chytlavé a prostředí a scenérie které hra nabízí jsou dech beroucí.

0/0
28.11.2019 11:26
Foto

V55á50c83l90a71v 90P47o76u85s40t20k86a 3660131892

"Pokud zkrátka půjdete na zajíce s brokovnicí, tak z něj logicky moc nezbude."

Já teda vím že na tom nijak zvlášť nesejde... ale na zajíce se s ničím jiným než s brokovnicí ani nechodí. :-P:-P

+20/0
28.11.2019 11:12
Foto

R78a29d21e19k 15Č69e66r91n26ý 8328853890964

Ne všichni. Filip Nepejchal zajíce střílí z balkónu svého bytu malorážkou. A Chuck Norris je chytá rukama.

0/0
29.11.2019 8:05
Foto

J88a43n 87F93r20i23d52r10i30c36h 6215158799623

Správně by to mělo být tak, že bird shot je OK, slug shot neni OK. Lov je v teto hre trochu okrajova zalezitost, ale i tak je vyveden dobre. Neni to uplny simulator.

0/0
29.11.2019 17:41
Foto

M96a73r62i81a95n 14B52e72n86č65a65t 4348911855834

Na PS4 me hra nebavila, hlavně mě vytáčelo, že na PROčku hra padala do 15-20ti FPS i s locknutím na 1080p.. a hlavně to tak strašně řvalo...

Na PC mám na 1080Ti (stačilo si pohrát s ovladači) se vším na max (kromě MSAA) na 3840x1080p a v pohodě mám 40+ FPS což mi definitivně stačí..

A počítač je tichý (vodník), tak si to fakt užívám na připojeném domácím kinu...

Je úsměvné, že to dostává stejné hodnocení jako Death Stranding, který je pro hráče průšvihem (napsal bych průs....em, ale minule mě ten váš směšný banovací nástroj za to zabanoval na půl dne, asi jak strašně vulgární to je slovo).

+5/0
28.11.2019 10:43
Foto

J90a74r49e14k 56J79a95k96u32b92č56e89k 7479770988838

Ty bany jsou hrozne. Nadavky existuji v kazdem jazyce a nejspis existuje duvod pro jejich existenci. Cenzori si tady zbytecne hraji na puritany.

Naposled kdyz jsem se zminil, ze borci co jezdi na 4kolkach po osetych polich a hristich jsou bezohladna hovada tak jsem dostal ban na 36 hodin :)

Ke hre: s tim rvanim PS4 souhlasim, u znameho to slo hrat jenom se sluchatky, protoze jinak ta bedna delala kraval. Ted o weekendu to zacnu hrat (mam rovnez 1080Ti, takze diky za popis situace).

Kolega to uz tyden hraje na PC a nemuze si vynachvalit jak grafiku tak gameplay, ma nahrano asi 30 hodin a rozhodne neni ani v pulce. Akorat si stezuje, ze na to musi porad myslet, ta hra ocividne pohlcuje :)

+2/0
28.11.2019 10:58
Foto

M97a10r88i13a94n 52B69e14n93č92a46t 4698111385544

Přitom to slovo hovado je i spisovné k nalezení ve slovníku - dokonce i pro archaické připodobnění vlastností člověka k dobytku :-)

JInak na tom 1080TI to jede fakt pěkně... mám vše odemčené a jen snížené vyhlazování... v nastavení grafiky jsem jen nějak upravoval napájení a nějaké předpočítané snímky (nebo tak nějak) na internetu je na to moc pěknej návod, kterej je pěkně dlouhej a šikovnej:

https://www.ghostarrow.com/red-dead-redemption-2-increase-performance-fps-on-pc#4_NVIDIA_Control_Panel_Settings

+1/0
28.11.2019 12:34
Foto

O87n59d24r46a 45H45ů64ď75a 5156261768648

Mel bych dotaz. Na svem letitem pocitaci rozchodim Kingdome come - Delivery. Neni to nejoslnivejsi grafika, ale jede to bez sekani. Rozbehnu tohle?

0/0
28.11.2019 9:12
Foto

J59a13r56e61k 35W18o65l81f 5360909950

Rozběhnete, KCD rozhodně nebyl žádný dobře optimalizovaný kousek. GPU i CPU se u ní dost zapotilo, takže jestli to bylo hratelné dáte i tohle...

0/0
28.11.2019 13:13
Foto

Z79d95e32n79ě98k 62F86i58b36i30c64h 4127119864630

Měl byste hlavně napsat svou sestavu, jinak Vám tu těžko někdo správně poradí.

0/0
28.11.2019 15:10
Foto

J62a48n 61L44u23k96š 6774749144545

Čekám na Steam verzi :)

+11/0
28.11.2019 8:47
Foto

P90e45t83r 44H92o71l72e61c67e27k 1659497238840

Kdysi dávno byla hra Redneck Rampage, ale hrál jsem jen demo, ale i to bylo docela zábavné

+10/0
28.11.2019 8:44
Foto

M75i52c39h28a37l 38K48a54š60p47a53r 6131425736567

Jedna z mejch prvních her na PC.

0/0
28.11.2019 10:03
Foto

V82l81a27s57t74i54m71i51l 73K91r37a91i39s48l 4284463955986

to je trošku jiný western, ne? :) nebo mi něco uniká?

+1/0
28.11.2019 11:40
Foto

J48a58k47u54b 48B55o75h25o51n90ě33k 8955486689397

Red dead rampage redemption.

I'd buy that for a dollar.

+2/0
28.11.2019 12:27
Foto

P87e21t43r 83H31o65l20e30c80e87k 1539457118550

Jasně, jen že v článku psali o praktické neexistenci westernovych her, tak jsem si vzpomněl

0/0
28.11.2019 14:19
Foto

J25a21r29e17k 16W43o34l96f 5450379780

To bylo FPS ala Duke Nukem 3D, navíc z "moderní" doby a čistej koridor žádnej otevřenej svět... :)

+3/0
28.11.2019 13:15
Foto

V11l97a38d29i59m50í94r 88K33r98i60s17t13e22n 7766822485268

Tak to spíše Outlaws je tomu podobnější ;)

"Where are you marshal? Dont be a fool marshal! "

+3/0
28.11.2019 17:33
Foto

L73i59b12o40r 24W95a74l21a76c40h 9614948627239

Díky za připomenutí.R^

0/0
28.11.2019 18:38
Foto

J96a56r51e63k 22W90o60l37f 5120509210

Jojo tu hlášku jsem miloval! :-) R^

0/0
28.11.2019 20:00
Foto

J32i25ř60í 22O14t93a66k50a58r 8291625286972

Zase po dlouhé době hra, která mě přivázala ke kompu. Arthur je na můj vkus moc depresař, rychlé přesuny mi pomalu začínají vadit, ale zase na druhou když mastím tryskem úsečkou mezi dvěma body, tak se to ještě dá přežít. Autopilot se tu zasekne o vlak, hlavně na stanici před Strawberry, tam vlak čeká snad vždycky, když jedu kolem a pak jsem jednou ve městě povalil nějakýho chudáka a hned mi napařili 7,50 bounty, jinak autopilot dobrá alternativa. Autosave též občas zaperlí. Před nějakým důležitým encounterem mi to sejvne, aby když mě zabijou stejně přepsal pozici a já když chci nahrát znovu (vadí mi, když umřu), tak to už nejde a musím se vrátit na poslední normální save. Ale na druhou stranu na kompu z roku 2008 s 1050 grafikou to jede na medium detaily super, panoramata z hor imho nemají v hrách obdoby a konkurenci. Dialogy, sarkasmus a humor obecně není na můj vkus až tak geniální, jako v GTA. Na druhou stranu i po dvou týdnech mě stále něco překvapí, a tím myslím příjemně. Navíc miluju hlas Jeffa Bridgese (Dutch), je to trochu úchylný, ale nemůžu si pomoct :)

+5/0
28.11.2019 8:31
Foto

V67l23a33s84t38i27m57i70l 14V96á92g15n65e34r 2282361344227

se vším souhlásím :) jen s Bridgesem ne :) nikoho tam nedabuje, ale uznávám, mají podobný projev jako třeba v True Grit. Dutche daboval Benjamin Byron Davis

0/0
28.11.2019 12:57
Foto

J32i98ř88í 13O72t59a60k64a36r 8661375216632

Lol. Tak to je docela provar:) Ale hlas maji hodne podobnej. Akcent rez. Kazdopadne dik za opravu.

0/0
4.12.2019 9:53
Foto

K77a92m33i65l 53Š77k37o52p 5720323622605

Rychlé cestování nepoužívám, takže se k němu vyjadřovat nebudu. S tím věčným nastavováním aktuálně používaných zbraní souhlasím...

Co mě ale aktuálně štve asi nejvíc jsou dvě věci. Negativní karma za odstřel psů lovců odměn. A to, že když si dám misi přehrát znovu kvůli lepšímu hodnocení, tak se to obvykle nepovede, protože postava má jen základní vlastnosti (takže ke konci přestřelky se nedostává Dead Eye) a místo vymazleného koně dostanu nějakou nicku, která nemá daleko ke chcípnutí uprostřed mise (když je třeba součástí mise závod na koni). ;-€

0/0
28.11.2019 7:52
Foto

A20d62a28m 98Š38p41i31l32l93a49r 8959977772206

S klukama po volnych chvilkach jedeme online. (Pribeh mam hotovy z konzole) a je to taky parada. Dochazi ke strasne vtipnejm situacim. Dost casto se jen tak poflakujeme po louce nebo lese a vlastne nic nedelame, ale zabava je to naramna.

0/0
28.11.2019 7:27

Bláznivý voyeur Tichý. Žil jako bezdomovec, dnes jeho fotky stojí statisíce

Premium V jeho domě se fotky válely po zemi, padal na ně prach i bláto z bot. Na téměř každé z nich byla skvrna od kávy nebo...

Za fotky nehody Philipa nabízeli obří sumu. Neprodal jsem, říká exšéf Kladrub

Premium Když v roce 1996 přijela do Čech britská královna Alžběta II., snad nikdo nemohl velkému milovníkovi koní a jejich...

Svačiny jsou zbytečné. Stačí jíst dvakrát denně, vysvětluje profesor Anděl

Premium Nadváhu má v Česku až 44 procent mužů a 31 procent žen. A obezitu dalších 20 procent mužů a 18 procent žen. Statisíce z...