Diskuse k článku

RECENZE: Český Project Hospital je simulátor nemocnice pro náročné

Virtuální správa nemocnice nemusí být jen v humorném duchu. Project Hospital sice evokuje kultovní Theme Hospital, ale zde se hraje na mnohem vážnější notu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H81o41n89z66a 89P18o32s68t 4219589949625

Je to super hra. Přináší hodně nového, není to v žádném případě kopie Theme hospitalu. Úroveň relalismu je tak akorád, přes míru je to možná pro recenzenta. Oproti two point hospitalu, který mi přišel dementně jednoduchý s hnusnou grafikou, byla tahle hra velké zadostiučinění.

Líbí se mi hlavně:

- Diagnózy a léčení pomocí karty pacienta.

- Velké množství diagnóz a nemocí

- Záleží jak a čím místnosti v nemocnici vybavíte, vybavení je mračno.

- Záleží na layoutu nemocnice.

- Přiměřený realismus

- Vkusná grafika

Nelíbí se mi

- Kampaň neexistuje, je to jen trojice navazujících scénářů kde máte postavou nemocnici. Pro mě nehratelné, takže jsem hrál jen velmi dobře udělaný sandbox.

- Personál expuje, což je blbé protože někde stačí i horší zaměstnanec a zbytečně mu roste plat. Zároveň je zlepšování automatické, takže z toho máte prakticky jen prodražování. Odborná oddělení jsou praktický stejná, mají skoro totožné místnosti. - Bugy. Podle mě by hra zasloužila tak aspoň 8/10, škoda pár nedotažených detailů.

0/0
15.11.2018 12:06

M40i30l33o49š 89K41r20u39m29p 2784677934

Tato recenze me spolehlive odradila, diky:)

+5/−1
8.11.2018 10:35

J23a80k83u91b 60Z55a61c85h 3315456603470

Hra je super. Jen není určena pro hráče, kteří si myslí, že kliknou na jednu položku a skoro všechno se Vám vyřeší. Samozřejmě jako každá jiná hra má stále pár nevychytaných věcí, např. jak bylo zmíněno to, že některé položky bez umístění jiných nefungují (jako již zmíněná postel s nočním stolkem a monitorem živ. funkcí). Jinak je to ale parádní hra... a to i při stavění. Můžete si vytvořit vl. místnost a tu uložit jako prefab a pak už jí potom vkládat jako celek.

0/0
8.11.2018 14:18

J81a55k72u17b 45B95o45h82o30n79ě50k 8985726609847

Z těch v recenzi zmíněných problémů, které nejsou vyloženě bugy, mi asi nejhorší přijde ta nedomyšlenost při navrhování některých věcí.

Například že hra vyžaduje chirurga se specializací pro určité zákroky vidím jako jasné pozitivum. Že to hru dělá těžší, je OK. Prostě to není snadná hra pro rekreační hráče cílí víc na hardcore stratégy.

Co je ale vyložená pitomost je požadovat, abych si ručně ke každé posteli stavěl monitor a stolek, když to bez nich stejně nefunguje. To byla takový problém udělat prostě jednu postel pro pacienty, která už tyhle věci obsahuje? A počítám, že to není jediný případ, kde to je takhle nedotažené.

+2/0
8.11.2018 9:45

R23a27d52i17m 87V27e18n81g97l56a75ř 3162347371589

Muzes si to ulozit jako prefab.

+2/0
8.11.2018 10:05

J11a91k48u77b 75B82o94h23o92n45ě57k 8875536239187

To je dobré vědět, ale pořád to neodpovídá na otázku, proč to vůbec takhle implementovali.

0/0
8.11.2018 12:14

O33n17d47ř37e19j 77Č42a28p51k64a 6831971963104

Asi kvůli možnosti tyhle věci kombinovat, mám pocit že slibovali modding přes Steam Workshop... až tam každá věc bude existovat v deseti variantách místo jedné, začne tohle řešení dávat smysl. A vzhledem k tomu, že to stačí postavit jednou, uložit a pak už sekat jak Baťa cvičky, není to problém.

0/0
8.11.2018 13:22

M21a68r86t80i38n 41P71o33k89o64r70n30y 1811939295444

Treba kvuli tomu aby jsi si mohl dle tvaru mistnosti rozmistit postel a stolek dle toho jak potrebujes? Nekdo to da treba vedle postele, nekdo za postel. Treba diky tomu na luzkove oddeleni das vic posteli, kdyz si muzes libovolne stolek umistit, to zas neni tak nepochopitelne proc to delat oddelene.

0/0
9.11.2018 7:59

J13a10k58u89b 19B47o96h55o93n40ě58k 8365636799787

V recenzi to vyznívá právě tak, že v umístění člověk stejně volbu nemá a obě věci musí stát vzhledem k posteli na fixním místě. Jestli to tak není, tak by to samozřejmě dávalo větší smysl, ale stejně si myslím, že udělat jednu nemocniční postel s monitorem u hlavy a stolkem po jedné straně by dávalo větší smysl a hře by to na komplexnosti nijak neubralo.

0/0
9.11.2018 8:22

K81a83r54o16l 63S29e56f80c89i28k 2676450265558

Hru vlastnim 4 den, zatim jsem odehral 3h.. Recenze nespomina snad najvacsi fail cele hry: nemoznost otacet mapu!!! Zoomovani funguje, ale otaceni ne. Nevim jestli to takhle zustane nebo to zmeni, ale malovat steny nebo prispusobovat si mistnosti bez moznosti otaceni je fakt bida. Dale tu mame bugy pri ulozeni a nahrani hry. Ulozena hra se nenacte nebo hra prestane fungovat po ulozeni. Pri velkem poctu mistnosti, personalu nebo pacientu zacina byt hra hrozne neprehladna. Pozitiva: Super optimalizace, jedu pres laptop s intel HD rozliseni fullHD bez problemu, grafika i ozvuceni na jednicku. Libi se mi detaily jako info obrazovka ktera urcuje poradi pacientu, sanitka nebo autentickost zdrav.pristroju (CT, RTG, angiograf atd.). Cestina jako pridany bonus potesi :-) Chybi mi zubar a pridal bych i helikopteru na prevoz pacientu, strelne nebo bodne rany. Napady super, ale nektere veci musi opravit narazim hl. na problemy s ulozenim/nahranim hry. Otacani kamery bych taky privital. Za mne aktualne 70% kdyz opravi chybi tak 85% kdyz pridaji moznost otacet kameru tak bych dal 90%. Musite si uvedomit, ze tato hra je spis simulace, kdyz vas nezajima zdravotnictvi nebo cekate zabavu jako v 2point Hospital tak ste na spatne adrese ;-)

+7/0
8.11.2018 0:49

J24a58n 97P24r51o16k92o88p 8582132649738

Mě nejvíc iritoval bug, kdy nešel vymazat nábytek a šlo to vyřešit akorát nahráním starší pozice.

0/0
8.11.2018 9:04

R55a31d12i76m 90V54e17n80g26l23a27ř 3742727621239

Otaceni ne nevadi. V tomto enginu by to asi byl problem (treba staveni zdi, kdy muzete pouzit jen jednu vrstvu barvy zdi, hra nerozlisuje, ze mate jinou barvu uvnitr a jinou venku). Jen by mohli pro prehlednost pridat nejaky prepinac na zvyrazneni vsech doktoru a dale po vzoru Theme hospital pridat funkci, ze kdyz najedu na dvere ordinace, ukaze se kolik lidi zrovna ceka.

0/0
8.11.2018 9:36

O81n90d54ř91e90j 81Č96a95p26k17a 6301701893294

Otáčení mapy AFAIK bude, engine jinou texturu pro každou stranu zdi umí, jen to není pořádně podporované v UI. A všechny objekty jde otáčet, jsou tam ze všech stran.

0/0
8.11.2018 11:57

R78a28d80i59m 41V27e79n89g44l20a85ř 3292127381489

Aha, dik za info.

0/0
8.11.2018 13:17

Najdete na iDNES.cz