Úterý 20. října 2020, svátek má Vendelín
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 20. října 2020 Vendelín

Diskuse k článku

RECENZE: Tvůrci Grand Theft Auta snad ani neumějí šlápnout vedle

Grand Thef Auto V na nových konzolích je trefa mezi oči, která vám vytře zrak. Návrat Michaela, Franklina a Trevora se podvedl a pozorovat ho tentokrát můžete i z vlastního pohledu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P81e54t17r 52D62ě26d83e67č16e25k 8489161958510

Abych mohl psát o tom, že PS4 verze je lepší než XBOX ONE (rozumím tomu, že existují jen tyto dvě verze PC přijde až před únorem)  musím také ukázat, že tomu tak je. Jedině tak vypadá objektivní novinářská práce.

0/0
29.11.2014 18:59
Foto

J54o56z51e24f 27R98y12b69á97k 6887125944509

Je to tak trošku k smíchu, když někomu půjčí nějaký jrc PS4, on si z toho stříkne do textilu a musí vypisovat hovadiny jako jsou ty v šedivém rámečku.

0/0
26.11.2014 17:21
Foto

M90a20r28t27i49n 25K13r45e39b36s 4139249970220

Loni v říjnu mě GTA V donutilo si zakoupit výběhovou konzoli PS3. A po roce mě vylepšená GTA V s first person módem donutí si zakoupit PS4. ;-D Možná jsem magor, ale nemůžu si pomoct. ;-)

+12/0
25.11.2014 20:05
Foto

M19a35r32t21i75n 27S92v28o38b63o98d12a 7254368832649

Naprosto chápu a závidím. Ale rodina a práce je taky fajn. Budu se muset nějak rozhodnout :-D

0/0
25.11.2014 23:43
Foto

P15e56t22r 35Z73l48á88m75a32l 5139606219274

U mě také - nebýt GTA V, tak doma ani konzoli nemáme..

0/0
10.12.2014 11:30
Foto

M53a36r25t14i88n 76S47l86á23d84e12k 7322613561298

GTA V next gen je parádní. Osobně hraji na XBOX 1. Dle obrázků na netu musím objektivně uznat, že PS 4 verze má asi v některých místech např. více "zeleně" nebo je to dost možná tím, že nestačila ještě doskočit textura, ale to je jedno. Textury zejména při létání městem nebo rychlé jízdě sem tam doskakují, viditelnost by mohla být asi i lepší, pokles FPS nepociťuji. Pro jízdu v terénu a lovecké mise je více zeleně spíš otravující (na X360 se jezdilo terénem a lovilo výrazně snáze, bylo hezky vidět). Asi nejsem typ, co by se zastavil nebo zvolna projížděl terénem a kochal se krajinou, takže mě absence extra hustého porostu moc netrápí a v podstatě mi nijak nechybí. Stejně tak mě neláká blikání a vyhrávání přímo z ovladače, ale to je na každém, ať si vybere. Hra vypadá rozhodně lépe než na X360, na které jsem nahrál opravdu hodně času, ale popravdě mi to nepřijde jako taková rána, jak jsem čekal. Všechna propagační videa si vybrala nějak momenty, na kterých to bylo fakt hodně vidět, ale ve hře jako takové na ně tolik nenarazíte a bez přímého srovnání se starší verzí není rozdíl propastný. Největší rozdíl je pro mě asi v obyvatelstvu města, které je detailnější, různorodější a nejsou to tupé postavičky. Next gen verzi bych koupil samozřejmě znova a ani nezaváhal. Jasná je jedna věc, hratelnost to má parádní a je asi jedno na které to bude platformě, protože ten zážitek ze hry bude velmi podobný. U PC bych ale u toho sedět nechtěl, bezdrátový ovladač a gauč s velkou telkou má svoje pozitiva... :-)

+1/−1
25.11.2014 14:32
Foto

M24i34c87h28a79l 34S79t89r87a33k72a 7290590984173

Dulezita posledni veta. Kolikrat si v aute rikam... tam bych se v klidu vesel, pres ten chodnik :)

+1/0
25.11.2014 13:45
Foto

M25i16c75h74a11l 47Ž93e22l47i88n96s51k30ý 9540888731270

Recenze se četla dobře, ale nadpis mě opravdu rozesmál. Opravdu neumí šlápnout vedle? A co GTA IV ... to byl totální prů*er. A věřím tomu, že krok vedle přijde s PC verzí a šílenou optimalizací. Mile rád se omluvím, pokud to zvládnou, ale po zkušenostech s GTA IV jim prostě nevěřím.

+6/−2
25.11.2014 10:06
Foto

J29i74ř50í 43K83a79r85á46s62e47k 1913412692261

Na port pro PC su taky móóóóc zvědavej.

+3/0
25.11.2014 10:28
Foto

J47a78n 97P77e36k57a 5593183343

tak po letitém opatchování to jede pěkně :D

+3/−1
25.11.2014 10:30
Foto

L11u85k98á30š 37M14i35c11h24a16l 3527546183648

Nějak mi pořád není jasné, co bylo na GTA IV špatně. Dohrál sem asi 3x (konzole) a vždycky mě to moc bavilo, takže šlápnout vedle prostě neumí. Porty na PC je jiná kapitola, ale ty jsou dle mého z povinnosti, aby se neřeklo, protože peníze jako konzole prostě nevydělají.

+6/−2
25.11.2014 11:19
Foto

A33n44t29o38n22í62n 55H62o52l31í51k 8287533514280

Mne teda prislo GTA4 velke zklamani po San Andreas. Nudny hrdina, nudny pribeh, nudne mesto, odstraneni spousty moznosti. Dohral jsem jednou, zadne DLC jsem si nekoupil, nemam potrebu se k tomu nikdy vracet.

+1/−1
25.11.2014 13:02
Foto

M41i24c18h94a72l 63Ž44e62l52i81n21s61k33ý 9840878241170

Na GTA IV bylo špatně úplně všechno ... San Andreas byla pecka, těch možností co člověk mohl dělat a mohl upravovat ... to všechno úplně zmizelo, takže šlápnout vedle prostě umí. A největší mínus pro GTA sérii jsou konzole ... dokud to bylo jen pro PC nebyl problém a hra šlapala suprově, pak přišel první port z konzolí a člověku se chtělo brečet jak to odflákli

+2/−3
25.11.2014 17:36
Foto

J81a54n 63P58e96t44r 5955625709570

hra byla odjakživa na konzolích...

0/−2
25.11.2014 19:23
Foto

L64u56k12á83š 61M17i68c10h96a57l 3807546303698

Tak ten byl dobrej :D Proto má GTA IV všude hodnocení přes 96%. Když teda myslíš... :D

A o názoru, že konzole jsou zlo se ani vyjadřovat nebudu, protože to v dnešní době nemá cenu komentovat...

+1/0
25.11.2014 20:58
Foto

M90i47c26h60a39l 69Ž74e38l23i69n72s89k92ý 9300958271550

Nejsou zlo konzole jako takové, ale vývoj primárně pro konzole ... porovnej éru PC her, když si PC a konzole hráli na svém písečku s tím, co je teď

0/0
26.11.2014 10:22
Foto

J33a25n 98S87c60h68w29a14r91z 9333875394439

+ akceleracia mysi

+ motion blur

+ aim assist

+ testovane zasadne na 1 zostave a s controllerom

0/0
25.11.2014 14:30
Foto

M62a61r84t71i20n 79K83r65e91b95s 4299509850380

Jak to myslíte, co byl totální prů*er? Ten port na PC nebo hra samotná? Port stál za prd (později ho vylepšili a byl naprosto v pohodě), ale hra byla samozřejmě famózní. Než přišlo GTA V, tak to bylo nejlepší gétáčko.R^

+3/−1
25.11.2014 20:03
Foto

J92a67k85u71b 81P50e34e64t 7543418182321

Ja GTA IV (ps3) koupil a druhej den ihned prodal. Hruza a des... Dokud si nezahraju petku,tak u me stale vede SA.

0/0
25.11.2014 23:32
Foto

J27o22s67e15f 81J44u93h59á18s87z 1289812498

Přiznám se, že si peripetie po launchi GTA 4 na PC nepamatuji, ale já jsem měl problémy pouze s obdobou Steamu od Microsoftu (kde hra vyžadovala nějakou aktivaci a přitom to pro CZ nebylo funkční).

Hra samotná šlapala jako hodinky, postavy zajímavé, příběh plný zvratů, aktivity super. Já jsem byl nadmíru spokojen a dodnes jsem hrál hru 2x včetně EFLC. Uznávám, že SA bylo také zábavné, hlavně gangy a souboje o území, ale dneska už kvůli grafice nehratelné. Jediné GTA, které mě trápilo, bylo VC a u toho se ukázalo, že zamrzávání způsobovala beta čeština, kterou jsem měl nainstalovanou.

Jinak jsem s žádným GTA nikdy problém neměl. ;-)

0/0
27.11.2014 10:59
Foto

J21a60n 63P36e95k57a 5113323743

A PíCí verze bude kdy...? Šetřím na grafickou kartu :D

+3/0
25.11.2014 10:05
Foto

O61n27d30ř51e46j 14Z77a18c29h 3753480923672

27. ledna 2015

+2/0
25.11.2014 10:53
Foto

J26a60n 20P60e34k90a 5773503743

díky, jsem mrtě zvědav! :)

0/0
25.11.2014 11:48
Foto

J85a46n 59V30o86n96d68r95á40č85e57k 4652938479638

Já čekám na PC verzi, nicméně v rámci psychické přípravy jsem zhlédl několik videí a mně se naopak pohled z první osoby moc líbil. Pohled ze třetí osoby bude asi lepší kvůli většímu přehledu, nicméně nesouhlasím s tím, že by pohled první osoby byl nereálný. Já jsem si naopak říkal, že tohle je první hra, kdy má člověk pocit, že opravdu v té hře je.. kotrmelce po sražení autem, při pěstním souboji.. a tolik zdánlivě nepodstatných a dobře vypadajích animací (hraní si s telefonem, pití z kelímku..).

Možná to při vlastním hraní působí jinak, za mě ale prozatím nejreálněji působíci FPS, co jsem viděl.

+5/0
25.11.2014 9:17
Foto

M44i40l26a51n 88Š21t78a87s80t94n10ý 1522759701665

Souhlasím. Osobně v prvním pohledu je to zajímavé ožvení a střelba je tam výborná z prvního pohledu. minimánlě pro to, že možnosti zaměrovače jsou skvělé. Jediné co mě přijdě dešné na prvním pohledu co "odfláknuli" je pohled při řízení, jelikož zpětné zrdcátka i poční jsou k nepoužití jsou matné což je škoda.

+1/0
25.11.2014 9:32
Foto

J33a81n 98V74o80n69d30r59á17č18e21k 4872898909378

Za zrcátka asi může vyčerpání výpočtního výkonu, jinak si nedokážu absenci takové základní věci vysvětlit. Uvidíme u PC verze..

+2/0
25.11.2014 9:34
Foto

M73i78l95a75n 30Š17t49a88s38t95n96ý 1642649291435

Jakožto hráč gta na platformě xbox jsem si nevšiml toho co píše autor ve hře. Je pravda, že jsem neměl srovnání s ps4 ale i tak pro mě na xbox je to mnohem lepší hraní jelikož hraju třeba i 10 hodin na své super baterky něž kamarad co má ps4 a ten si zahraje klem 3 hodin a ono to je pak protivné když člověk chce hrát celý večer a musí 2x měnit baterky. kvůli těmto " vychytávkám"

Nicméně recenze je napsaná skvěle krásně se četla, ALE autoru bych chtěl vzkázat zkuste psát více objektivně něž že jediná volba je PS4 takový to má na mě dopad a přijde mě to dosti neprofesionální, když by se mělo jednat o "nezávazný článek" tot můj názor

+2/−2
25.11.2014 8:31
Foto

J31o97s39e17f 13J58u89h22á76s42z 1839322188

mě to tedy tendenční nepřišlo, zřejmě jde o to, jak to kdo jak vnímá...

+1/−1
25.11.2014 9:05
Foto

M40i10l30a87n 60Š17t25a14s76t54n62ý 1272439521125

ano 1000 lidí 1000 chutí :-)

+1/−1
25.11.2014 9:32
Foto

L77u26k15á11š 26N84a19v80a80r85a 2428478601129

Verze PS4 strčí XBox One do kapsy... To je objektivní novinařina jako víno. Nic proti recenzi samotné, ta je psaná dobře, ale celé je to psané spíše jako reklama na PS (už jen proto, že v místě datum vydání, kde se tradičně zobrazují data všech platforem, je jen PS4, i přesto, že verze pro XOne vychází ve stejný den). Ale někde si Bonusweb přivydělat musí, no ne?

Upřímně doufám, že později vyjde článek i o verzi pro PC, která strčí do kapsy jakékoliv jiné verze dohromady. ;-)

+15/−8
25.11.2014 0:42
Foto

L63u90k96á98š 19M87i18c18h46a56l 3487256653768

Krásně napsáno. Ono jako dávat flame už do recenze o něčem svědčí a fakt že "nedoskakují v ní tolik textury", to je známka punku a díky tomu to PS 4 X1 opravdu nandavá. Neřeknu kdyby nedoskakovaly vůbec, ale tohle je hodnocení jak stehno :D Navíc diskotéka s ovladačem je taky věc, o které každý sní :D K tomu reprák hraje v gamepadu, takže místo 8h vydrží baterka jenom 4h. Super práce. Hned jdu prodat Xbox One a pořídit si PS 4 kvůli těmto nejdůležitějším a zásadním prvkům :D

+5/−4
25.11.2014 6:22
Foto

O44n22d72ř60e55j 21Z95a70c40h 3663470973582

Nemáte pravdu, v recenzi v tabulce se vždy zobrazuje pouze jedna platforma, a to ta, na které byla hra recenzována (ostatně podívejte se sám http://bonusweb.idnes.cz/Recenze.aspx). Tahá se to z herní karty. Ten systém není v dnešní podobě úplně ideální, ale rozhodně nefunguje tím stylem, kterým naznačujete.

Kdo přesně by ty peníze měl dostat a kdo je platí? Zjevně máte informace, které nemám, klidně se pusťte do odhalování korupce / neoznačené reklamy. Začnu to hned řešit. Pokud tedy jen neplácáte.

+7/0
25.11.2014 10:39
Foto

J28a43k54u23b 55S23e50m85e56r63á18d 2547446931411

:-)R^

0/0
25.11.2014 13:27

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...