Pondělí 30. listopadu 2020, svátek má Ondřej
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 30. listopadu 2020 Ondřej

Diskuse k článku

Mount and Blade: Warband přináší středověké bitvy ve více hráčích

V krátké době další díl Mount and Blade toho mnoho nevylepšuje, ale přináší důležitou novinku. Hru více hráčů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Dante_

Lzes Sillmane

Proboha to tu hru nemuzes aspon hrat??

"Nová je jen možnost zahrát si po internetu a na síti."

Nova je frakce, nove jsou snatky, nova je politika uvnitr frakci, nova jsou doupata lupicu, novy je system rozkazu, novy je system zamerovani, novy je system tvorby vlastniho kralovstvi, novy je system pretahovani lordu, novy je system moralky druziny.

Jedina poradna recenze jakou jsem cetl byla v Levelu, ale tam bylo poznat ze ten clovek je fanousek hry. Tyhle "novinari" co hrajou hodinu a pisou recenzi jsou k smichu. Jdi do haje Sillmene.

0/0
25.5.2010 12:32

Cruel_Barbarian

1998?

Jestli recenzent hral puvodni MB uz v roce 1998 tak mu celkem zavidim :). Jinak MB je hodne velkej orisek pro redaktory, tahla hra je recenzovatelna az tak po 100 hodinach hrani. Dobry fopa bylo ve Score, kdy nadpis recenze byl MB -Ohnem a Mecem a pan redaktor psal o Warbandu, vcetne screenshotu :).

0/0
22.5.2010 7:57

jacek097

myslim, ze recenzent to nepochopil

M&B je totiz jedna z nejdokonalejsich simulaci stredovekeho sveta z pohledu politiky a vladnuti. To je na hre hlavni! Vazalsky system, politicke dohody a pod. Nejake simulace jsou k hovnu, protoze o tom hra vubec neni. Mozna by stalo za uvahu, aby tyto recenze priste psali nejaci redaktori, kteri maji alespon zakladni rozhled a ne deti, ktere znaji akorat strilecky!!!

0/0
21.5.2010 22:59

voloda44

Re: myslim, ze recenzent to nepochopil

naopak, co to je za blbost? hrál jste někdy nějakou simulaci vazalského systému, politiky a pod? a ještě z období středověku? protože o tomhle tahle hra fakt není z hlavní části...

0/0
21.5.2010 23:39

A.A.

Re: myslim, ze recenzent to nepochopil

MaB je především o perfektním boji a vedení své armády/družiny. Vše ostatní je tam spíše taková omáčka kolem, která není moc dopracovaná. 

Já taky hraju střílečky a dítě nejsem a rozhled mám velký. :-)

0/0
22.5.2010 14:30

Sir Humphrey Appleby

...

Warband jsem sice ještě nehrál, ale původní M&B (a nemyslím tm ohněm a mečem:) pro mě bylo hrou roku, takže nejspíše zakoupím.....   

 

Těm kteří zde babrají že 599,- za tuhle pecku je moc bych doporučil návrat k sérii CoD a podobným titulům - tam mají krásných 6 hodin hraní za cca 800-900,- což je oproti M&B u kterého strávíte celé týdny vysloveně výhodný nákup - a nemusíte pak ani plakat nad absencí příběhu a přílišnou volností, on ten tunel vás daleko nepustí a máte tam i krásné animace, tak šup šup :)

0/0
21.5.2010 16:49

(+,+) Mr. Trigger

Re: ...

Sir H. Appleby:Ale tož já zakoupil původní Mount and Blade v původním balení (nové) za 299, proto si nechci zvykat na datáč za 6 kilo..

A o CoD mi vůbec nic nepovídejte sire Appleby, jinak Vás prohodím těmi šiškovými hodinami v čajovém salónku!!

0/0
21.5.2010 17:15

Sir Humphrey Appleby

Re: Re: ...

zas těch 600,- mi nepřijde tak moc - a funkční MP mi přijde o trochu více nežli "jen" datadisk, ale samozřejmě je to otázka názoru :)

 

každopádně pro ty co původní M&B nemají mohu koupi jen doporučit, na tom se shodne celé Ministerstvo pro administrativní záležitosti včetně Mr. Hackera který s námi obvykle nesouhlasí ;)

0/0
21.5.2010 17:21

Fenixp

Re: ...

Já za hry všeobecně nedávám 600, jenom v případě něčeho OMZGBOŽÍHO, jako třeba Dawn of war, což je srdcovka :D

0/0
21.5.2010 18:04

A.A.

Re: ...

Jo, kupovat CoD za takový prachy fakt ne...leda že je člověk milionář. Pak ho nějaká ta stovka nezabije. Ale dát za hru, kde SP sice fajn ale jen na pár hodin a MP doslova o ničem, třeba tisku je moc... Ale zase každý to může vidět jinak. Pro někoho je série CoD perfektní. :-)

0/0
22.5.2010 14:33

houhou

ach ty recenze

docela me fascinuji tyhle recenze od lidi, kteri hru hrali max pul hodiny (jestli ji teda vubec spustili) a zbytek opsali z propagacnich materialu, to uz radsi najit nejake recenze na internetu a udelat z nich kompilaci

ale abych jen nemlatil prazdnou slamu a take tahle hra si zaslouzi vic nez jen nejaky vyblitek: warband by se dal oznacit jako datadisk puvodniho m&b, krome multiplayeru, prinasi hodne drobnych vylepseni, bohuzel spousta z nich byla pristupna i v puvodni verzi+prislusny mod, takze pokud vam vylozene nejde o ten multiplayer tak se vyplati pockat par mesicu na slevy, jak pise nekdo nize

jak je uvedeno v recenzi tahle hra je takzvany sand box, muzete delat spustu veci, ale neexistuje zadny "hlavni quest" nebo pribeh, ktery by vas posouval dal, take je treba rict, ze vsechno se toci kolem toho ze jste velitel velitel armady(20 - 200 vojaku), jezdite po kraji a plnite rozkazy/ukoly pripadne sledujete vlastni cile(to v pripade ze to dotahnete na slechtice nebo dokonce krale), ano muzete si hrat na obchodnika, ale to je nuda a jsou lepsi hry na tohle tema, ano muzete se ucastnit boju v arenach/turnajich ale to budete delat hlavne ze zacatku kdyz budete chtit vytrenovat zachazeni se zbranemi nebo vylepsit svou financni situaci, pozdeji uz na tohle neni ani chut, ani duvod, nakonec je to tedy hlavne o tom ze vezmete sveho kone, svuj mec a svoje muze a jdete to nandat nepritelske armade :-)

0/0
21.5.2010 13:38

houhou

Re: ach ty recenze

pokracovani ...

co se tyce vlastnich bitev tak ty jsou excelentni, je rozsiren maximalni pocet vojaku v bitve na 150(pokud je soucet armad vetsi ne 150 tak postupne prichazeji posily), trochu byl vylepsen boj na koni - je ted k dispozici vic pohybu, takze i na koni muzete seknout zprava/zleva/zhora, rozhodnout se jestli seknete na levo/pravou stranu nebo treba bodnete dopredu, pouzity fyzikalni model je jednou z prednosti tehle hry(to ale plati i pro puvodni m&b, i kdyz par much se taky najde), jde o to ze vzajemna rychlost bojovniku ma vliv na zpusobenou dmg, napriklad, kdyz proti vam jede tezce obrneny rytir tak s vhodnou zbrani (obourucak/kopi) ho muzete s trouchou stesti a sikovnosti sundat na jednu ranu, naopak kdyz nekoho pronasledujete tak ho musite seknout 3-4x protoze vzajemna rychlost je kolem 0, dalsi zajimave a ve hrach skoro nevyuzavane uplatneni fyzikalniho modelu je v tom ze utok muzete provest jen kdyz mate misto na rozmachnuti, takze priklad jdete podel hradby, ktera je nalevo od vas, pak muzete seknout jen zhora nebo zprava, v pesim boji vas tohle neustale nuti davat pozor, aby jste se nedostali do tlacenice vojaku, pak muzete byt sebedrsnejsi a v tom nejlepsim brneni, ale kdyz nemate prostor pro rozmach svym obourucakem( a jako na potvoru jste si sebou nevzali jednorucak + stit) tak nez se protlacete zte skrumaze, tak vas rozcupuji. Jako bonus ma warband i lepsi grafiku (= lepsi textury,ikdyz to slo resit modem i v M&b)

tak jak je bojova cast excelentni tak je strategicka stranka nedodelana, i zde jsou novinky (popisuje kalimerostv nize) ale  cisi z toho takove nedodelanost az amaterismus :-(

0/0
21.5.2010 13:41

calimerostv

Re: Re: ach ty recenze

presne tak turci asi nikdy neboli na diplomaciu skor na ten mec :) ale niektore veci su slusne vychytavky, napriklad vyuzivanie poslov a vzajomne vztahy lordi/kral/kralovstva,  boje su fantasticke, maju skutocnu atmosferu, rovnako fyzika a moznosti nastavenia realnosti (uberanie zivota vlastnym, branenie v smere utoku, zdatnost superov), to ze narody na mape su nerealne je vyvazene tym ze kazdy je specificky co do pouzivania zbrani, koni a sposobu boja

0/0
21.5.2010 13:53

Yerm

Re: Re: ach ty recenze

Já bych trochu nesouhlasil, ono za vyhranej turnaj dostaneš se sázkama tak 5000 a to se hodí i v  pozdější fázi hry. A jinde se nepoštěstí krásný scény typu "král Ragnar nabíhá, rozmachuje se, dostává sekerou mezi oči a poroučí se k zemi" :-)

0/0
21.5.2010 14:30

A.A.

Re: Re: ach ty recenze

Díky za info.

0/0
22.5.2010 14:09

Exorcius

warband

Testoval jsem jak původní mount, tak tohle rozšíření. Musím říct, že původní byl naprosto skvělý. Pro mě hlavně zasazením do polska doby z románu Ohněm a mečem, včetně důležitých postav apod.. Rozšíření je singleplayerově nudné. Jde o virtuální oblast. Jeho síla je právě a jen v multihře. Takže doporučuji lidem, co jsou spíše na multihraní, než na singl.

0/0
21.5.2010 13:16

calimerostv

Re: warband

no dost sa mylis ohnom a mecom je len vylepsenie povodnej hry (nieco ako mod), povodna hra je to co je vo warbande len bez mp a s mensou mapou a mensimi moznostami

0/0
21.5.2010 13:25

Sir Humphrey Appleby

Re: warband

ty asi vůbec nevíš jak ten "původní" mount vypadal když tu popisuješ v podstatě jeho nedávno vyšlý mod, že? :))

0/0
21.5.2010 16:43

A.A.

Re: warband

Jak tu bylo napsáno, Ohněm a mečem není původní MaB a vedle toho tuto hru ani neudělali tvůrci skutečného původního MaB. :-)

0/0
22.5.2010 14:10

Exorcius

Re: Re: warband

Tak to omluva.. mě se do rukou dostala až verze Ohněm a mečem. O minulosti jsem věděl, ale netušil jsem, že to bylo již venku.

0/0
24.5.2010 9:53

tony sawer

.

tohle me zaujalo oproti hlavnimu proudu tak, ze si to pujdu koupit a verim ze mi to vydrzi pekne dlouho

0/0
21.5.2010 12:31

Fenixp

První Mount and blade

Bylo jedno z největších překvapení, jaké jsem našel minulý rok. Škoda, že nejsem moc na multiplayer, pokud toho nový opravdu přidává tak málo, celkem pro mě nemá smysl ho kupovat.

0/0
21.5.2010 11:20

(+,+) Mr. Trigger

Re: První Mount and blade

Asi tak, já to koupím z úcty k sérii až to bude tak za 299.

0/0
21.5.2010 11:26

A.A.

Re: Re: První Mount and blade

R^ Já to koupím čistě pro podporu vývojářů. MP sám až tak nemusím - na to tu mám fps akce jako třeba Battlefield 2. :-)

0/0
22.5.2010 14:11

calimerostv

Re: První Mount and blade

pridava tam viac ako multiplayer, je rozsirena mapa o jeden pustny narod (s asi najvyhodnejsou jednotkou v hre) a dost silny ako nepriatel, je tam pridane obrovske mnostvo moznosti co sa tyka intrig, lordov a vztahov - napriklad vytvorenie vlastneho kralovstva, ozenenenie sa a cela hra je vylepsena, pridane sz nove druhy questov, vylepsena grafika okrem toho multiplayer je dostatocne zabavny a pre hraca predstavuje vyzvu, napriklad obliehanie hradov je ine ako v singli (viacero moznosti vstupu do hradu, ine mapy, iny sposob blokovania), hra je opat paradna zavislacina na desiatky hodin

0/0
21.5.2010 13:31

Fenixp

Re: Re: První Mount and blade

Hmmm... Lákáš mě. Asi počkám na slevu a nakonec si to i tak koupím :D Hlavně možnost založení vlastního království zní opravdu skvěle. Ale grafika mě moc nefascinuje, originální mount and blade jsem měl rozšířený o lepší textury, HDR a vypadal dost dobře už tak...

0/0
21.5.2010 13:36

calimerostv

Re: Re: Re: První Mount and blade

grafika v tejto hre nie je az tak dolezita ak si to hral tak vies ... hlavne ze krv sa stale paradne zachytava tam kde ma :) ... predpokladam ze mody sa uz budu robit len na warband, ako kral mozes robit vsetko co ostatni krali, vyberas si ministra, zvolavas hostiny (ak mas manzelku), mozes prestahovat hlavne mesto, povysujes lordov, primas prebehlych, vyhadzujes nespokojnych, pridelujes lena,vyhlasujes vojnu a ziadas o mier, vyberas marsala a zaroven stale mas moznost kralovstvo ukoncit a vstupit do sluzieb ineho krala, uz je skutocne malo co vylepsovat a to sa da modmi

0/0
21.5.2010 13:45

(+,+) Mr. Trigger

Re: Re: Re: Re: První Mount and blade

Bratko calimerostv tě přesvědčuje ale neposlúchaj ho;-D Zjevně má MB fakt rád, ale za 599 je to pořád moc.

0/0
21.5.2010 14:50

Fenixp

Re: Re: Re: Re: Re: První Mount and blade

No proto mluvím o slevě, dřív nebo později na to bude 75% off na Steamu

0/0
21.5.2010 14:58

TEST televizorů: Nevyznáte se v široké nabídce? Pomůže vám náš velký přehled

Premium Od 3 190 do 62 990 korun. Všechny zobrazovací technologie, všechny televizní operační systémy a jedenáct vybraných...

Jak vydržet v ledové vodě? Finta je jednoduchá, popisují otužilci

Premium Klepat se zimou tak, že si nedokážete zavázat ani tkaničky u bot, a přitom se tomu smát? I to dokáže koupání v ledové...

Den se zaměstnanci pohřební služby: poslední rozloučení má dnes jiná pravidla

Premium MF DNES rozptyluje mýty o pohřebnictví v době koronaviru. Pohřeb do země možný je, i když se úplně nedoporučuje. O čem...