Úterý 2. června 2020, svátek má Jarmil
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 2. června 2020 Jarmil

Diskuse k článku

Čím déle jste ve hře, tím více vás baví. Recenze Mass Effect: Andromeda

Restart jedné z nejpopulárnějších značek posledních let se vydařil přesně podle očekávání. Je trochu kýčovitý, místy nedodělaný, ale také po čertech efektní a zábavný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P87a22v24e12l 73K67a58f24k34a 9264967591908

k případné češtině:

Lidé z týmu RPGčeštiny by velice rádi spolupracovali na překladu dalšího dílu série Mass Effect, ale má to dva dost zásadní problémy. Jednak nemáme nástroje pro vytažení textů, jednak nemáme pro tento překlad vedoucího projektu. A proto nemůžeme oznámit počátek prací na lokalizaci této hry.

Stejně jako u několika našich předchozích projektů technickou stránku řešíme s týmem lokalizace.net, který má aktuálně ty nejlepší programátory v Česku.

Pokud máte zájem o pozici vedoucího projektu, či máte zájem o spolupráci v nějaké formě, napište na email masseffect@rpgcestiny.cz Nabízíme zázemí našeho týmu, pomoc zkušených lidí z řad vedoucích, překladatelů, korektorů a testerů a možnost sebepropagace na zavedených kanálech a stránkách.

http://marek_tvrdy.zing.cz/clanek/3680/preklad-deus-ex-mankind-divided

+1/0
23.3.2017 15:48

P36a77t82r34i58k 43S86p21i83t92z76b57a34r98t 1884616204875

http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-andromeda ať žije metacritic! Je krásný že ukáže jak to je. Tohle samé má i fallout 4ka. Skvělé recenzentské hodnocení ale uživatelé to zničili

+1/0
22.3.2017 0:19

P37a26v32e18l 90H27o17r43á82k 1299825508717

Aha..a na konci recenze se odhalilo, že to psal "fanboy".. Tím se mnohé vysvětluje... ;-D;-D;-D

0/0
21.3.2017 20:15

M35a10r80t94i25n 24B56e79r47a58n 6539945456661

Tu hru vidim poprvé, ale vypadá dost nudně...

0/0
21.3.2017 7:56

J77i73ř77í 96Z14á46h87o80r37a 5813455602749

Zkoušels hrát Waiting in Line 3D?

0/0
21.3.2017 11:02

M89a74r24t14i69n 22B66e76r75a38n 6829745146401

To vypadá alespoň originálně, ne jak konzolová tuctovka...

0/0
21.3.2017 11:42

Z49d78e71n37ě72k 34S48t42r64n85a25d 1465620906979

85% pro hru, o které sám autor píše, že má spoustu (nikoli několik) nedodělků, je podle mého příliš. Bez těchto nedodělků by to tedy byla dokonalá hra s hodnocením 100%, což znamená nejlepší hru všech dob?

+5/0
21.3.2017 7:25

J27a45k43u49b 34B80o65h43o88n41ě37k 8675896489907

Klasická pokřivenost hodnocení. Všechno pod 60% se bere jako odpad, takže hodnocení všech her se musí vmáčknout mezi 60-100%, pokud to náhodou není vážně totální odpad.

Plus samozřejmě povinný bonus pro AAA tituly

+2/0
21.3.2017 8:51

G13a91b73r95i19e18l 98H19o20r21t42e34n 9881979673164

Dnes je situace taková, že se při psaní recenze předpokládá, že hru autoři v krátké době dokončí, takže pokud je hratelná, berou se v potaz jen chyby záměrné (špatně vymyšlené věci). Čili strhnete body za chaotické menu, ale bug v podobě špatné volby animace chůze (hra chybně přepíná mezi animací na schodech a animací na ploše) neřešíte.

0/0
21.3.2017 8:57

P31e68t59r 39J94a42r50o32š 8737165889

Pěkná recenze R^

0/0
21.3.2017 3:31
Foto

S40a98m15u43e10l 51K61u92p51k49a 9533823974182

Zatial nekupovat. Treba pockat do black friday a potom kupit za 15 eur. Navyse dovtedy budu urcite vytvorene mody a updaty, ktore tu hru dostanu na obstojnu uroven. V dnesnej dobe vydavania nedorobkov je naozaj nerozum kupovat skor ako pol roka po oficialnom vydani.

0/0
20.3.2017 21:55
Foto

T35o32m17á98š 91C66h74r81a20s67t18n60ý 2531574621683

No, běží to na Frostbite, je to mod friedly asi jako mafiánská hospoda :/

0/0
20.3.2017 23:22
Foto

S98a88m29u76e10l 13K76u21p90k71a 9943563274622

Pravda, to som si neuvedomil. No tak nic, pockam si na season pass za 15 eur a budem dufat, ze do tej doby to nejako spravia.

0/0
21.3.2017 4:35
Foto

M70i50c14h71a35l 50M40e17r40d17a 2300401969812

Bioware/EA season pass nevedou. Budete muset čekat na GOTY edici, kterou taky pokaždé nemají.

0/0
21.3.2017 9:45

J56a92r98o33s52l59a34v 15J97a14k57u21b26o36v 8952195575297

Andromeda mozno maximalne tak FOTY edition (Fail of the Year)

0/0
22.3.2017 8:17

G71a96b66r56i80e32l 21H38o90r58t21e56n 9681169943634

Dobrá recenze, souhlas ve všech bodech. Přidal bych jen podivné krytí, kdy se postava v krytu neumí otočit sama podle směru pohybu a dost mě taky štve zmatený kompas. Uvidíme, něco určitě opraví - včera byl už druhý patch.:-)

0/0
20.3.2017 18:04

M96a72r71t14i66n 37V42i72o46c55h60n19a 6245440961820

Pokud se časem objeví čeština, určitě koupím ;-)

0/0
20.3.2017 16:43

J86a57n 43V40á34c75l70a86v94í60k 3112226571389

BioWare brzy doplati na svuj tragicky marketing, kdy místo aby studio dokazalo prezentovat silne stranky nove hry a navnadit hrace, tak jedine, co se clovek na internetu docte, je nejaka "afera" kolem mimiky par postav.

Je to skoda, od toho studia jsem ještě nehral spatnou hru, ale bez kvalitního marketingu se dnes prodeje delat nedaji a EA si ztratove studio vydrzovat nebude.

+1/−3
20.3.2017 15:36

J97a62r56o29s62l34a15v 89J90a39k34u29b10o29v 8222965935937

Bioware mal uz zopar preslapov, Andromeda je len dalsi z nich..

0/0
20.3.2017 16:35

K74a34r98o34l 75Š69e87f35č84í75k 5524659258838

i spatna reklama je reklama ;-D jinak... mozno je to pruser ted, ale po 6 mesicech nebo roku to bude fajn. Cena bude nizsi, buggy se odstrani. Kdyz mate prachy na rozhadzovani tak chapu, ze vas to nas**e ale ja, jako clovek ktery nema penize na rozhadzovani ani cas na hrani se usmiva a ceka ;-D

0/0
20.3.2017 20:00

J43a47n 92V14á88c60l19a90v91í95k 3282186201349

Minule dily jsem kupoval hned při vydani, nektere dokonce v plechove edici, ale tentokrát me nejak nedokazali navnadit, coz povazuju prave za selhani marketingu - jako fanoušek trilogie ME bych mel mit predobjednavku a tesit se na to mesice.

+1/0
20.3.2017 20:11

J55a58r89o10s66l35a87v 58J13a32k92u68b92o76v 8572615345757

ta hra je uponahlana a nedorobena.. no v podstate Bioware nic ine neostavalo ako vydat ju cim skor... o rok pride Cyberpunk 2077, tak nechceli ist priamo proti nemu..

0/−1
20.3.2017 14:47

D54o90m81i17n25i32k 46C83e12r82n37y 5805253644459

Cyberpunk ještě nemá ofi. release date, takže musíme počkat na potvrzení, doufám, že se povede, ale bude zajímavé vidět jak si CDPR poradí s hrou u které nemají rozsáhlou knižní předlohu, ze které by šlo čerpat scénář.

0/0
20.3.2017 17:49

D41o76m94i75n85i39k 37C35e39r25n10y 5445953824619

Ok, tak to vypadá, že Cyberpunk tu nebude dříve než 2019.

0/0
21.3.2017 1:08
Foto

T39o67m29á72š 27C38h26r40a35s53t26n64ý 2521594771863

Ty romance jsou koukám v Andromedě stejně rozbitý jak v Inquisition. Kde jsou časy kdy ty postavy měli i duši, jako Zevran...Fenris...

+1/0
20.3.2017 14:21

J66a57n 36V26á81c81l75a93v48í29k 3602656161799

sarkasmus?

0/0
20.3.2017 15:15
Foto

T36o62m32á71š 24C18h17r96a36s28t11n51ý 2511584311853

Okay, Zevrana si možná trochu idealizuji, ale Fenris, jejž, to byl elf...ten hlas, ta ublíženost a zranitelnost...

Jasný, Garrus je Garrus, ale to jsem musel hrát za slečnu a to nebylo ono ;-D

0/0
20.3.2017 23:28

J76a56n 51V57á52c18l78a11v79í63k 3722806531669

emo elf? tak sto lidi, sto chuti :-)

0/0
21.3.2017 0:12

J71a19k59u97b 89B93o91h37o51n70ě89k 8405386349747

Kdepak, Zevran byl náhodou super. Hlavně když hrál člověk za chlapa a zkoušel romanci s ním. To bylo tak neskutečně rozpačité a opatrné, že to vypadalo reálně :-)

+1/0
21.3.2017 8:48

P39a32t54r18i70k 72S19p17i63t70z57b61a51r18t 1514366634405

Hru kterou vytvářel otevřený rasista vůči bílým (naštěstí ho poté vyhodili), animace obličejů měla nastarosti cosplayerka bez předchozích zkušeností a snaha aby tým byl co nejvíc rasově a genderově vyvážen na úkor kvality hry.

Hrozná animace obličejů, průměrný béčkový příběh (snad to další díl zlepší), hrozný systém krytí a volby/nevolby. Ale hlavně že je vše genderově a rasově vyvážené. Ještě chybí nějací transexuálové tam

+7/0
20.3.2017 13:44

J63a18n50a 53L61a64n38z57o35v85á 6614273236827

Transexuál by v posledním Dragon Age a tak moc se jim "povedl", že je trangederové poslali do háje

+5/0
20.3.2017 14:00

P13a70t56r18i64k 20S79p57i63t55z87b49a37r51t 1824856244165

Ještě takovej dodatek: Přijde mi to stejná situace jako Fallout 4 - vyhypovat podprůměrnou hru do neuvěřitelných úrovní, prodat v prvních dnech naivním lidem a pak se jim vysmát do obličeje.

A Upřímně, napsat lepší postavu než Garruse Vakariana snad ani nejde :D Pro mě ultimátní bromance na úrovni JD a Turk ze Scrubs

+4/−2
20.3.2017 14:42
Foto

T58o75m30á82š 31C77h66r25a59s44t85n56ý 2891504861533

No, přiznejme si to, takový Fenris či Garrus by byli poloviční bez jejich naprosto vynikajícího voice actingu...

+1/0
20.3.2017 14:50

G90a93b98r85i25e82l 82H98o62r62t13e33n 9231559713204

Bohužel si nejsem vůbec jistý, že byl vyhozen. V době jeho největší "slávy" za ním stáli dva nejvlivnější lidé z BW, čili bych spíš hádal, že dokončil svoji práci a šel zakládat svoje vlastní studio.

0/0
20.3.2017 18:07
Foto

M78i13c50h92a10l 81M92e89r92d15a 2750931109722

Všichni píšou, že v recenzi není nic o příběhu. Chcete spoilery nebo co? Bude to klasická Sci-Fi zápletka, kterou budou zachraňovat dobře napsané vedlejší postavy. Takhle fungují Bioware příběhy prakticky od KotOR.

+1/0
20.3.2017 11:42

M14i10r94o46s56l82a10v 98S33t74a75s67t30n28y 7534533696871

Kvalita příběhu se dá samozřejmě zhodnotit i bez spoilerů. A příběhy v KOTORech mají dost podstatně větší hloubku a jsou to čistokrevná RPG bez "akčních" soubojů.

+3/0
20.3.2017 11:49

J33a17k53u49b 57B86o71h97o14n16ě80k 8485886829367

Upřímně řečeno KOTOR1 nebyl zase až tak zářný příběh. Klasická formulka SW s jedním dějovým zvratem. Neříkám, že je špatný, ale zkuste si v hlavě přebrat, že ho máte někomu převyprávět a najednou už to nezní tak super.

KOTOR2 má mnohem větší hloubku, ale zase se podle mě až moc snaží být pravý opak klasické SW formulky. Taková až moc říše za zrcadlem, jestli to dává smysl, a občas to působí až moc křečovitě. Nemluvě o tom, že tam všechno tak nějak vlaje ve vzduchu a spousta linek není nějak dobře dokončená nebo začleněná do celkového obrazu.

+1/−3
20.3.2017 12:07

M57i61r17o86s66l71a71v 21S55t37a73s34t78n63y 7484463336271

V rámci SW to má mnohem větší hloubku než cokoliv jiného.

Dvojku doporučuju projít s restoration projectem, výsledný dojem ze hry je pak výrazně lepší, protože ty nedokončené dějové linie jaksi vymizí.

0/0
20.3.2017 12:39

J52a86k55u33b 56B23o33h47o51n76ě28k 8595446919497

Prošel jsem a i když to bylo lepší, tak to pořád nebylo úplně ono. Když si znova vybírám, který z nich bych si zahrál, tak jednička je mnohem "čistější zážitek."

0/0
20.3.2017 13:35

M19i68r20o65s85l96a25v 21S60t26a74s32t18n18y 7584673816631

Jo a každý super příběh se dá převyprávět tak, že už to pak nezní až tak super. Namátkově všechny Fallouty :)

0/0
20.3.2017 12:42

J95a12k36u12b 10B47o83h48o24n93ě52k 8605216449337

To ano, ale dobrý příběh se taky dá převyprávět tak, že zní super. A to mi nějak s KOTOR1 nejde :-)

0/0
20.3.2017 13:36
Foto

M25i20c52h81a59l 35M11e40r35d38a 2570341159252

Tak tu hloubku jsem tam fakt neviděl. Klasika Star Wars. Kdyby tam nebyl ten plot twist u konce, tak se o tom tolik nemluví.

V recenzi je napsáno, že příběhové mise jsou propracovaní do detailu, tak to snad znamená i příběh.

0/−1
20.3.2017 12:19

M87i83r94o64s63l42a64v 47S18t30a36s27t70n13y 7724603496811

V jádru to SW klasika je (což je snad dobře), ale hloubku to má teda mnohem větší, než prakticky všechno ostatní z SW universa.

0/0
20.3.2017 12:41

J51a17k97u64b 76B17o56h61o65n75ě97k 8545756429677

Já měl třeba rád příběhy z SW:Old Republic. Ne všechny, ale bylo jich tam pár, které byly podle mě lepší než KOTOR. Jenom schované za hromadou grindování

0/0
20.3.2017 13:37

A59n40t98o86n96í78n 79H85o16l88í26k 8647873324370

Proste pockat. Vydavani nedodelku za plnou cenu nesmi fungovat ..

+6/0
20.3.2017 11:32

J79a84n56a 16L27a17n60z21o75v48á 6124963656667

Zajímavé je, že žádná recenze se nezmiňuje o příběhu. Všichni mluví o tom, že soubojový systém je super, a že fetch questy nejsou tak hrozné a semtam zmínka o animacích a špatně napsaných postavách. Takže je to hromada vaty s odfláknutým příběhem? To je za mě na nejlepší sci-fi RPG značku dost tristní,

+1/−1
20.3.2017 11:00

M92i42r87o67s66l40a13v 84S62t70a12s64t10n18y 7474213296331

No, nejlepší sci-fi RPG je ale takový dost zužující pojem. Kolik dalších sci-fi RPG máme?

0/0
20.3.2017 11:42

M33i85r89o50s47l58a35v 17S48t64a60s83t98n22y 7224923736111

Jo, pán nahoře napověděl KOTORy, no tak to jsou mnohem lepší hry.

0/0
20.3.2017 11:49

J57a97n57a 28L52a26n24z54o50v26á 6974223986557

Já jsem chtěla původně napsat RPG jako celkově, ale pak mi došlo, že by mě lidi umlátili Zaklínačem :) Řekněme, že přesnější termín by byl jedno z nejlepších RPG vůbec.

0/0
20.3.2017 11:50

V24i78t 21O74t25a54h82a61l 5605270749524

Na tu bídu co ve Sci-Fi RPG žánru v poslední době vychází, je ME opravdu ještě relativně slušná serie. Bohužel se v herních mechanismech nevyhla od vcelku slušné 1 postupného zjednodušování herních mechanismů a opět až dětsky snadné obtížností :-(. Nejsem si jistý, zda ME4 v tomto bude pokračovat v nastaveném trendu. Hluboký rozvětvený příběh s řadou zásadních rozhodnutí u Bioware opravdu neočekávám. Spíše klasickou lineární adventuru s pár RPG prvky, hromadou vaty a klasických holywoodských klišé. A semtam si můžete zvolit odpověď která ale stejně na výsledek má jen kosmetický vliv.

Snad se vyhnou aspoň tolik populární politické a multikulti korektnosti typu, že v každém týmu musí být aspoň jeden černoch, asiat a arab, jinak je tým rasistický.

Koupil jsem předprodej manželce, té lehká obtížnost nevadí. Já budu reagovat až podle toho, jak jí to bude bavit. Zatím předběžně si ale spíše počkám na nějakou vánoční edici, kde už budou ty první jedno dvě příběhové DLC.

Možná je daleko víc tristní ale to, že ME série je považována za nejlepší současnou Sci-Fi RPG značku - tedy hlavně na tom, že je to pravda a že konkurence v tomhle žánru, který by zvedla laťku, je fakticky nulová.

Něco, co se povedlo CDP s Witcherem 3 u fantasy.

0/0
20.3.2017 12:05

Virus se mění pod rukama. Přírodní izoláty se tak nechovají, vysvětluje Peková

Premium Do povědomí širší veřejnosti se molekulární bioložka a viroložka Soňa Peková z laboratoře Tilia dostala pro své neshody...

Xaver: Klobouk dolů před Klausem. V ČRo zůstávám, spory s ČT házím do jímky

Premium Ve středu ho poslanci zvolili do Rady České televize. Přesto, že spolu s ním byli zvoleni i Hana Lipovská a Pavel...

Prezidentova nemoc. Neuropatie je tichá epidemie moderní doby, říká lékař

Premium Brnění nohou, mravenčení, vrávoravá chůze, zakopávání a pády, ale i krutá bolest chodidel. To je hrubý výčet příznaků...

Najdete na iDNES.cz