Úterý 25. února 2020, svátek má Liliana
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 25. února 2020 Liliana

Diskuse k článku

Čím déle jste ve hře, tím více vás baví. Recenze Mass Effect: Andromeda

Restart jedné z nejpopulárnějších značek posledních let se vydařil přesně podle očekávání. Je trochu kýčovitý, místy nedodělaný, ale také po čertech efektní a zábavný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P96a44v65e98l 22K72a60f65k85a 9454477221208

k případné češtině:

Lidé z týmu RPGčeštiny by velice rádi spolupracovali na překladu dalšího dílu série Mass Effect, ale má to dva dost zásadní problémy. Jednak nemáme nástroje pro vytažení textů, jednak nemáme pro tento překlad vedoucího projektu. A proto nemůžeme oznámit počátek prací na lokalizaci této hry.

Stejně jako u několika našich předchozích projektů technickou stránku řešíme s týmem lokalizace.net, který má aktuálně ty nejlepší programátory v Česku.

Pokud máte zájem o pozici vedoucího projektu, či máte zájem o spolupráci v nějaké formě, napište na email masseffect@rpgcestiny.cz Nabízíme zázemí našeho týmu, pomoc zkušených lidí z řad vedoucích, překladatelů, korektorů a testerů a možnost sebepropagace na zavedených kanálech a stránkách.

http://marek_tvrdy.zing.cz/clanek/3680/preklad-deus-ex-mankind-divided

+1/0
23.3.2017 15:48

P10a68t21r89i11k 55S94p31i37t66z36b95a92r28t 1314456154565

http://www.metacritic.com/game/pc/mass-effect-andromeda ať žije metacritic! Je krásný že ukáže jak to je. Tohle samé má i fallout 4ka. Skvělé recenzentské hodnocení ale uživatelé to zničili

+1/0
22.3.2017 0:19

P93a98v75e43l 87H86o49r40á69k 1529845748747

Aha..a na konci recenze se odhalilo, že to psal "fanboy".. Tím se mnohé vysvětluje... ;-D;-D;-D

0/0
21.3.2017 20:15

M77a13r49t24i98n 18B69e47r23a96n 6519685766391

Tu hru vidim poprvé, ale vypadá dost nudně...

0/0
21.3.2017 7:56

J12i29ř54í 39Z30á79h87o52r23a 5433665802339

Zkoušels hrát Waiting in Line 3D?

0/0
21.3.2017 11:02

M49a70r84t52i46n 62B91e58r91a53n 6139315366451

To vypadá alespoň originálně, ne jak konzolová tuctovka...

0/0
21.3.2017 11:42

Z18d79e12n33ě73k 21S57t46r20n25a22d 1635930866349

85% pro hru, o které sám autor píše, že má spoustu (nikoli několik) nedodělků, je podle mého příliš. Bez těchto nedodělků by to tedy byla dokonalá hra s hodnocením 100%, což znamená nejlepší hru všech dob?

+5/0
21.3.2017 7:25

J89a15k57u28b 83B30o76h38o54n15ě16k 8845806199757

Klasická pokřivenost hodnocení. Všechno pod 60% se bere jako odpad, takže hodnocení všech her se musí vmáčknout mezi 60-100%, pokud to náhodou není vážně totální odpad.

Plus samozřejmě povinný bonus pro AAA tituly

+2/0
21.3.2017 8:51

G50a18b92r44i79e71l 21H19o91r69t75e12n 9601699393814

Dnes je situace taková, že se při psaní recenze předpokládá, že hru autoři v krátké době dokončí, takže pokud je hratelná, berou se v potaz jen chyby záměrné (špatně vymyšlené věci). Čili strhnete body za chaotické menu, ale bug v podobě špatné volby animace chůze (hra chybně přepíná mezi animací na schodech a animací na ploše) neřešíte.

0/0
21.3.2017 8:57

P67e14t33r 12J47a55r12o51š 8257415519

Pěkná recenze R^

0/0
21.3.2017 3:31
Foto

S56a28m67u35e76l 36K44u74p14k69a 9583163624772

Zatial nekupovat. Treba pockat do black friday a potom kupit za 15 eur. Navyse dovtedy budu urcite vytvorene mody a updaty, ktore tu hru dostanu na obstojnu uroven. V dnesnej dobe vydavania nedorobkov je naozaj nerozum kupovat skor ako pol roka po oficialnom vydani.

0/0
20.3.2017 21:55

T95o65m58á18š 27C25h68r24a33s47t79n56ý 2171374931153

No, běží to na Frostbite, je to mod friedly asi jako mafiánská hospoda :/

0/0
20.3.2017 23:22
Foto

S51a29m48u29e63l 90K33u43p98k74a 9263943344212

Pravda, to som si neuvedomil. No tak nic, pockam si na season pass za 15 eur a budem dufat, ze do tej doby to nejako spravia.

0/0
21.3.2017 4:35
Foto

M18i97c70h33a50l 89M53e43r96d25a 2820411939292

Bioware/EA season pass nevedou. Budete muset čekat na GOTY edici, kterou taky pokaždé nemají.

0/0
21.3.2017 9:45

J55a29r29o16s79l98a28v 39J67a42k24u15b41o24v 8192515985727

Andromeda mozno maximalne tak FOTY edition (Fail of the Year)

0/0
22.3.2017 8:17

G88a22b39r80i85e82l 85H14o60r17t31e32n 9461319953144

Dobrá recenze, souhlas ve všech bodech. Přidal bych jen podivné krytí, kdy se postava v krytu neumí otočit sama podle směru pohybu a dost mě taky štve zmatený kompas. Uvidíme, něco určitě opraví - včera byl už druhý patch.:-)

0/0
20.3.2017 18:04

M86a78r54t19i24n 35V91i78o39c37h19n45a 6575380341540

Pokud se časem objeví čeština, určitě koupím ;-)

0/0
20.3.2017 16:43

J25a19n 51V81á89c73l42a46v29í75k 3472216171459

BioWare brzy doplati na svuj tragicky marketing, kdy místo aby studio dokazalo prezentovat silne stranky nove hry a navnadit hrace, tak jedine, co se clovek na internetu docte, je nejaka "afera" kolem mimiky par postav.

Je to skoda, od toho studia jsem ještě nehral spatnou hru, ale bez kvalitního marketingu se dnes prodeje delat nedaji a EA si ztratove studio vydrzovat nebude.

+1/−3
20.3.2017 15:36

J94a92r19o37s37l39a96v 88J57a63k30u59b51o57v 8722505555327

Bioware mal uz zopar preslapov, Andromeda je len dalsi z nich..

0/0
20.3.2017 16:35

K81a76r16o36l 78Š24e23f22č46í17k 5894489878798

i spatna reklama je reklama ;-D jinak... mozno je to pruser ted, ale po 6 mesicech nebo roku to bude fajn. Cena bude nizsi, buggy se odstrani. Kdyz mate prachy na rozhadzovani tak chapu, ze vas to nas**e ale ja, jako clovek ktery nema penize na rozhadzovani ani cas na hrani se usmiva a ceka ;-D

0/0
20.3.2017 20:00

J71a93n 42V26á36c30l11a94v57í35k 3602876601399

Minule dily jsem kupoval hned při vydani, nektere dokonce v plechove edici, ale tentokrát me nejak nedokazali navnadit, coz povazuju prave za selhani marketingu - jako fanoušek trilogie ME bych mel mit predobjednavku a tesit se na to mesice.

+1/0
20.3.2017 20:11

J32a83r73o77s30l25a38v 40J38a68k23u93b23o24v 8912885985197

ta hra je uponahlana a nedorobena.. no v podstate Bioware nic ine neostavalo ako vydat ju cim skor... o rok pride Cyberpunk 2077, tak nechceli ist priamo proti nemu..

0/−1
20.3.2017 14:47

D74o49m87i56n25i56k 24C34e30r86n28y 5805743894629

Cyberpunk ještě nemá ofi. release date, takže musíme počkat na potvrzení, doufám, že se povede, ale bude zajímavé vidět jak si CDPR poradí s hrou u které nemají rozsáhlou knižní předlohu, ze které by šlo čerpat scénář.

0/0
20.3.2017 17:49

D82o89m61i43n21i28k 71C51e41r65n72y 5125413164869

Ok, tak to vypadá, že Cyberpunk tu nebude dříve než 2019.

0/0
21.3.2017 1:08

T12o68m36á51š 22C21h51r74a68s26t63n94ý 2941504211573

Ty romance jsou koukám v Andromedě stejně rozbitý jak v Inquisition. Kde jsou časy kdy ty postavy měli i duši, jako Zevran...Fenris...

+1/0
20.3.2017 14:21

J92a33n 41V39á33c40l54a86v89í12k 3972566901519

sarkasmus?

0/0
20.3.2017 15:15

T54o81m28á42š 84C59h53r33a76s51t41n25ý 2921274571333

Okay, Zevrana si možná trochu idealizuji, ale Fenris, jejž, to byl elf...ten hlas, ta ublíženost a zranitelnost...

Jasný, Garrus je Garrus, ale to jsem musel hrát za slečnu a to nebylo ono ;-D

0/0
20.3.2017 23:28

J76a10n 29V17á79c78l10a75v63í70k 3232486611199

emo elf? tak sto lidi, sto chuti :-)

0/0
21.3.2017 0:12

J23a94k82u26b 70B81o76h61o65n60ě13k 8695556899977

Kdepak, Zevran byl náhodou super. Hlavně když hrál člověk za chlapa a zkoušel romanci s ním. To bylo tak neskutečně rozpačité a opatrné, že to vypadalo reálně :-)

+1/0
21.3.2017 8:48

P18a47t37r39i66k 35S96p36i83t71z75b81a51r78t 1234466154705

Hru kterou vytvářel otevřený rasista vůči bílým (naštěstí ho poté vyhodili), animace obličejů měla nastarosti cosplayerka bez předchozích zkušeností a snaha aby tým byl co nejvíc rasově a genderově vyvážen na úkor kvality hry.

Hrozná animace obličejů, průměrný béčkový příběh (snad to další díl zlepší), hrozný systém krytí a volby/nevolby. Ale hlavně že je vše genderově a rasově vyvážené. Ještě chybí nějací transexuálové tam

+7/0
20.3.2017 13:44

J66a37n46a 41L76a55n74z56o25v44á 6684143206327

Transexuál by v posledním Dragon Age a tak moc se jim "povedl", že je trangederové poslali do háje

+5/0
20.3.2017 14:00

P19a77t54r33i85k 18S94p83i25t67z98b53a94r98t 1344816514245

Ještě takovej dodatek: Přijde mi to stejná situace jako Fallout 4 - vyhypovat podprůměrnou hru do neuvěřitelných úrovní, prodat v prvních dnech naivním lidem a pak se jim vysmát do obličeje.

A Upřímně, napsat lepší postavu než Garruse Vakariana snad ani nejde :D Pro mě ultimátní bromance na úrovni JD a Turk ze Scrubs

+4/−2
20.3.2017 14:42

T97o97m87á61š 60C76h69r80a63s19t19n62ý 2671794601523

No, přiznejme si to, takový Fenris či Garrus by byli poloviční bez jejich naprosto vynikajícího voice actingu...

+1/0
20.3.2017 14:50

G71a73b34r88i60e95l 75H81o22r77t42e32n 9591759313434

Bohužel si nejsem vůbec jistý, že byl vyhozen. V době jeho největší "slávy" za ním stáli dva nejvlivnější lidé z BW, čili bych spíš hádal, že dokončil svoji práci a šel zakládat svoje vlastní studio.

0/0
20.3.2017 18:07
Foto

M91i53c16h22a44l 57M26e77r62d14a 2530841749612

Všichni píšou, že v recenzi není nic o příběhu. Chcete spoilery nebo co? Bude to klasická Sci-Fi zápletka, kterou budou zachraňovat dobře napsané vedlejší postavy. Takhle fungují Bioware příběhy prakticky od KotOR.

+1/0
20.3.2017 11:42

M10i29r92o52s37l60a57v 61S63t11a31s15t48n81y 7434473316871

Kvalita příběhu se dá samozřejmě zhodnotit i bez spoilerů. A příběhy v KOTORech mají dost podstatně větší hloubku a jsou to čistokrevná RPG bez "akčních" soubojů.

+3/0
20.3.2017 11:49

J86a75k70u23b 72B48o17h24o56n55ě35k 8555516909177

Upřímně řečeno KOTOR1 nebyl zase až tak zářný příběh. Klasická formulka SW s jedním dějovým zvratem. Neříkám, že je špatný, ale zkuste si v hlavě přebrat, že ho máte někomu převyprávět a najednou už to nezní tak super.

KOTOR2 má mnohem větší hloubku, ale zase se podle mě až moc snaží být pravý opak klasické SW formulky. Taková až moc říše za zrcadlem, jestli to dává smysl, a občas to působí až moc křečovitě. Nemluvě o tom, že tam všechno tak nějak vlaje ve vzduchu a spousta linek není nějak dobře dokončená nebo začleněná do celkového obrazu.

+1/−3
20.3.2017 12:07

M60i77r22o39s16l47a70v 84S39t89a14s89t38n18y 7444433256821

V rámci SW to má mnohem větší hloubku než cokoliv jiného.

Dvojku doporučuju projít s restoration projectem, výsledný dojem ze hry je pak výrazně lepší, protože ty nedokončené dějové linie jaksi vymizí.

0/0
20.3.2017 12:39

J64a96k97u89b 86B55o53h45o23n14ě11k 8355176589407

Prošel jsem a i když to bylo lepší, tak to pořád nebylo úplně ono. Když si znova vybírám, který z nich bych si zahrál, tak jednička je mnohem "čistější zážitek."

0/0
20.3.2017 13:35

M96i86r14o31s17l24a50v 26S89t41a32s68t57n78y 7154223226201

Jo a každý super příběh se dá převyprávět tak, že už to pak nezní až tak super. Namátkově všechny Fallouty :)

0/0
20.3.2017 12:42

J72a85k92u18b 69B89o66h85o70n34ě65k 8835136819557

To ano, ale dobrý příběh se taky dá převyprávět tak, že zní super. A to mi nějak s KOTOR1 nejde :-)

0/0
20.3.2017 13:36
Foto

M59i40c30h39a22l 17M67e24r79d18a 2580641869942

Tak tu hloubku jsem tam fakt neviděl. Klasika Star Wars. Kdyby tam nebyl ten plot twist u konce, tak se o tom tolik nemluví.

V recenzi je napsáno, že příběhové mise jsou propracovaní do detailu, tak to snad znamená i příběh.

0/−1
20.3.2017 12:19

M65i17r91o87s25l44a71v 46S88t27a24s63t31n52y 7254593156371

V jádru to SW klasika je (což je snad dobře), ale hloubku to má teda mnohem větší, než prakticky všechno ostatní z SW universa.

0/0
20.3.2017 12:41

J49a22k97u47b 83B81o10h12o14n71ě23k 8105216349787

Já měl třeba rád příběhy z SW:Old Republic. Ne všechny, ale bylo jich tam pár, které byly podle mě lepší než KOTOR. Jenom schované za hromadou grindování

0/0
20.3.2017 13:37

A89n14t26o73n95í86n 46H82o23l51í13k 8247573854250

Proste pockat. Vydavani nedodelku za plnou cenu nesmi fungovat ..

+6/0
20.3.2017 11:32

J97a29n12a 30L24a73n96z28o33v19á 6874233406107

Zajímavé je, že žádná recenze se nezmiňuje o příběhu. Všichni mluví o tom, že soubojový systém je super, a že fetch questy nejsou tak hrozné a semtam zmínka o animacích a špatně napsaných postavách. Takže je to hromada vaty s odfláknutým příběhem? To je za mě na nejlepší sci-fi RPG značku dost tristní,

+1/−1
20.3.2017 11:00

M33i87r15o88s83l40a48v 98S85t19a49s12t39n84y 7944793666521

No, nejlepší sci-fi RPG je ale takový dost zužující pojem. Kolik dalších sci-fi RPG máme?

0/0
20.3.2017 11:42

M26i87r72o92s97l90a20v 15S92t85a91s64t17n73y 7164823886631

Jo, pán nahoře napověděl KOTORy, no tak to jsou mnohem lepší hry.

0/0
20.3.2017 11:49

J97a35n72a 54L76a98n43z91o79v21á 6444223326527

Já jsem chtěla původně napsat RPG jako celkově, ale pak mi došlo, že by mě lidi umlátili Zaklínačem :) Řekněme, že přesnější termín by byl jedno z nejlepších RPG vůbec.

0/0
20.3.2017 11:50

V51i44t 95O51t36a40h88a24l 5785780479614

Na tu bídu co ve Sci-Fi RPG žánru v poslední době vychází, je ME opravdu ještě relativně slušná serie. Bohužel se v herních mechanismech nevyhla od vcelku slušné 1 postupného zjednodušování herních mechanismů a opět až dětsky snadné obtížností :-(. Nejsem si jistý, zda ME4 v tomto bude pokračovat v nastaveném trendu. Hluboký rozvětvený příběh s řadou zásadních rozhodnutí u Bioware opravdu neočekávám. Spíše klasickou lineární adventuru s pár RPG prvky, hromadou vaty a klasických holywoodských klišé. A semtam si můžete zvolit odpověď která ale stejně na výsledek má jen kosmetický vliv.

Snad se vyhnou aspoň tolik populární politické a multikulti korektnosti typu, že v každém týmu musí být aspoň jeden černoch, asiat a arab, jinak je tým rasistický.

Koupil jsem předprodej manželce, té lehká obtížnost nevadí. Já budu reagovat až podle toho, jak jí to bude bavit. Zatím předběžně si ale spíše počkám na nějakou vánoční edici, kde už budou ty první jedno dvě příběhové DLC.

Možná je daleko víc tristní ale to, že ME série je považována za nejlepší současnou Sci-Fi RPG značku - tedy hlavně na tom, že je to pravda a že konkurence v tomhle žánru, který by zvedla laťku, je fakticky nulová.

Něco, co se povedlo CDP s Witcherem 3 u fantasy.

0/0
20.3.2017 12:05

Premium

Která auta jsou skutečně bezpečná? Crash testy versus realita

Setkáváme se s názory, že auta jsou navrhována tak, aby dosáhla dobrých výsledků v nárazových testech. Díky Folksamu...

Premium

Trend u rozvodů: čím dál více dětí končí ve střídavé péči

Neustálé pendlování mezi dvěma domácnostmi dětem škodí, varují odborníci. Ve střídavé péči je v Česku stále více dětí....

Premium

Když je střílečka povinná. Hraju hry a platí mě za to, říká člen týmu Brute

Má k dispozici fitness trenéra, mentálního kouče, psychologa a ve škole individuální studijní plán. Tedy servis...

Najdete na iDNES.cz