Diskuse k článku

RECENZE: První placený přídavek pro český Kingdom Come je rozpačitý

Placený přídavek From the Ashes nepřináší nic z toho, proč Kingdom Come tak milujeme. Možnost spravovat vlastní vesnici je sice zajímavá, ve skutečnosti se však veškerá náplň omezuje jen na shánění peněz. Spousty peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

H82o92n46z66a 51P29o36s36t 4899159979615

Spustě lidí se budovatelský koncept obecně líbí a 250kč není nijak drastická cena. Nevím, co by recenzent chtěl.

+1/−1
20.7.2018 13:31

P44a16v42e15l 94K96a98f28k55a 9964597351748

Ostatně jako 99% všech soubojů ve hře. Ten bojový systém s něčem mě totálně nebavil, takže jsem jen vyexpoval luk a meč nosil spíš na okrasu.

0/0
20.7.2018 9:34

J18i17ř65í 22D50u93š98e52k 8332711391963

250 korun je dnes cena dvou avokádových toustů. čili jako placené rozšíření o stavbu vlastní vesnice ve hře si myslím že dobrý.

+2/0
19.7.2018 16:12
Foto

H87o51n93z50a 59S54r94p 9364303232788

ale pro nás vesničany je to skoro 10 piv

+6/0
19.7.2018 17:41

J41a83k74u46b 69B39o30h18o84n38ě10k 8395786429367

Pro správné vesničany je to 42 piv a to ještě dostanou zpátky 126 za zálohy ;-)

+1/0
20.7.2018 16:15

P47a80v35e31l 47L28á90n21í54k 5469535332287

Konečně nějaká normální recenze. Vidím to úplně stejně.

Tahle věc měla být ve hře už v základu, protože už to každej dohrál a po dohrání je to naprostá nuda a zbytečnost. V budování jste velice silně limitováni vším . Místa pro budovy sou předem daná, můžete se rozhodnout jen u dvou kdy jednu musíte vždy vyřadit, ale efekt je prakticky nulový a když je vesnice hotová , tak sem si řekl. Vážně?

Stejně to tam bylo poloprázdné a polomrtvé a klidně se tam toho dalo postavit víc.

Za ty peníze ej to nesmysl a zbytečnost.

+1/0
18.7.2018 20:45

P51e21t73r 90A67n93d70r10ý28s55e24k 5553682333323

Vidím to naprosto stejně. Samo o sobě to není moc propracované a určitě si s tím mohli dát mnohem víc práce. Takhle to budí jen dojem toho, že chtěli zavřít ústa těm, co křičeli, že mají ve hře strašně moc peněz a není za co je utratit.

0/0
21.7.2018 8:10

M56a18t39ě12j 34D93r39á50b27e93k 8936721746593

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko...

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nemusíme věřit.;-D

0/0
18.7.2018 15:24

J96a80n 86B66í67l45ý 8794857647309

neférový souboj s prckem? toho jsem dostal během 20 sekund hned na první pokus...

+2/−6
18.7.2018 13:38
Foto

H29o71n75z64a 84S23r30p 9754203462438

Tak nic,beru zpět, jsem prostě lam. .

+11/0
18.7.2018 14:23

J31a48n 94B89í12l57ý 8264107257179

bodání mečem do hlavy funguje. zvlášť, když protivník nemá přilbu

+2/0
18.7.2018 19:04
Foto

J96a89n 22Z60e86l78e75n82k68a 3115373458621

A nebyl jsi rano zpocenej?

0/−1
19.7.2018 0:02

J46i48ř80í 18D74u16š56e60k 8512351641163

...říká každej kdo má headcracker perk.

0/0
19.7.2018 16:15

J77a39k50u66b 29B71o88h73o18n67ě83k 8965886129537

Nejsem si úplně jistý, jak by tohle DLC mělo být příkladem odlišení se od hlavního proudu. Spíš mi to přijde právě naopak, protože budovatelská vložka se do RPG dává s železnou pravidelností už minimálně od NWN2 nebo Morrowindu a většinou to nestojí za nic a je to jenom taková vata, která v lepším případě nastavuje délku hraní a v horším slouží primárně jako "cash sink" kvůli špatně vybalancované ekonomii hry.

Trochu se bojím, že tady šlo aspoň částečně o tu druhou možnost.

+2/0
18.7.2018 10:18

M29i47r74o83s95l82a67v 85S25t95a10s65t58n89y 7524903216821

Aktuálně jsem dohrál datadisk k NWN2 Storm of Zehir a pokus o integraci zajímavého mechanismu s obchodováním mezi městy byl sice sympatický, ale ve výsledku brutálně nevyvážený a primitivní.

Jinak ekonomika v RPG obecně bývá nevyvážená, často se už v polovině hry topíte v penězích a není za co je utrácet. A týká se to i těch nejlepších her v rámci žánru.

0/0
19.7.2018 9:21
Foto

H20o30n58z13a 92S93r92p 9694603642578

To mám ještě krabicovou originálku a rozehrával asi 3x a hrozně mě to nebavilo :-(

0/0
19.7.2018 10:05

M46i36r88o36s41l72a63v 67S66t77a89s81t38n83y 7184393296961

Njn, oproti původnímu OC a skvělému Mask of Betrayer je to na první pohled (i zahrání) velice low cost projekt.

0/0
19.7.2018 11:25

J62a34k57u63b 47B85o18h58o35n77ě23k 8285486459407

Pořád si ještě vzpomínám, jak jsem z té myšlenky hry o obchodu byl nadšený a udělal si co nejrůznorodější postavy kvůli různý kontaktům :)

Ovšem je fakt, že samotná hra pak zůstala dost za očekáváním a myslím, že jsem ji ani nedohrál.

Každopadně ano, dobře vybalancovat ekonomiku ve hře není snadné a skoro bych řekl, že nejlepší způsob, jak to některé hry obcházejí, jsou postavené mimo samotnou ekonomiku. Když dají minimální požadavky na levely nebo nejlepší věci vůbec nedají do obchodů, tak aspoň zabrání tomu, že by měl člověk motivaci sbírat a prodávat každou blbost. Další celkem odsvědčený způsob, je požadovat, aby hráč na každém nvovém levelu musel jít za nějakým cvičitelem a za peníze proměnit zkušenosti na dovednosti. Tam se dá celkem dobře nastavit cenová progrese.

Ve výsledku ale vždycky záleží na hráči. Když někoho bude bavit grindovat prachy, tak tu rovnováhu prostě naruší. Mně třeba hodně nebaví tahat se každou chvíli za kupcem, takže ve všech hrách beru jenom věci s určitým poměrem cena/váha a tak problém s přílišnou hotovostí nemívám.

0/0
19.7.2018 10:15

M96i88r63o37s11l89a32v 74S11t39a53s35t21n29y 7834953416681

Ona to není špatná hra, některé mechanismy jsou super (velká mapa s náhodnými střetnutími a pestrým využitím skillů, rozhovory, ve kterých podle skillů konečně můžete využívat i ostatní členy party). Zasazení začátku mimo profláklé Mečové pobřeží taky fajn.

Druhá půlka navíc funguje jako pěkný sequel k původní kampani NWN2, kdy hráč potká spoustu starých známých a to pro mě ve výsledku byla asi největší přidaná hodnota. Plus teda Volo se strašně povedl :)

Bohužel dialogy a příběh se nechytají ani na ten Icewind Dale, ke kterému je to často přirovnáváno.

0/0
19.7.2018 11:37

T21o95m27á71š 38D76u62š57e27j54o25v32s36k79ý 3107273117810

Fakt to mohlo být propracovanější. :-/

Mám rozehraný Hardcore mód a včera jsem sejmul Prcka mečem (byla to pěkná dřina perky Berserk a Druhá šance mi dost pomohly - jinak poslední save před bitvou :-P).

Teď sháním lovením zvěře dostatek financí, abych mohl vesnici znovu postavit. Je potřeba tak 40000, aby si na sebe sama vydělala a člověk tam nemusel pořád jezdit (Bez rychlého cestování je to docela žrout času ;-)).

+6/0
18.7.2018 8:15

J27a17n 54S95t33e79h31l52í28k 1119229276664

Mas navoleny vsechny zaporny perky? Pokud ano, jak moc to je hard oproti standartni hre?

0/0
18.7.2018 8:24

M66a27t11ě76j 17B62a44š41t46i82n85e67c 6958939101215

Já mám navoleny 2. Ovšem největší problém je že se to opravdu vůbec neukládá, takže se mi stalo že jsem plnil úkoly kde mi nehrozila smrt, ale pak potkáš bandity na cestě a máš hodinu hraní v kopru :D toto je asi nejvíc hard, prostě je třeba pít sejvovici co půl hodina aspoň. Jinak boj mně v tom přijde lepší jelikož opravdu nesleduji ten kurzor, ale přímo toho nepřítele

+1/0
18.7.2018 9:13

K52a53r93e21l 39U98r18b87a89n 2534974691269

Jo taky jsem byl pořád opilej ze sejvovice. ;-D

+2/0
18.7.2018 10:23

J59i95ř90í 98D52u47š24e72k 8452681801273

Co je sakra sejvovice? To je jako nějakej uchycenej výraz pro saviors schnaps?

0/0
19.7.2018 16:32

T95o58m21á59š 95G21ü37r77t57l16e71r 3227195788768

Stačilo umět combat systém, strávit hodinu u Bernarda a Prcek byl v poho (taky HC) Kdybch nebyl brutálně přetížený lootem z bitky, tak by se mě asi ani nedotknul.. Finance zase jenom z lootu, milionkrát rychlejší než cokoliv jiného.

0/0
18.7.2018 17:38

M72a12r17t90i13n 47M50a46t39o47u52š33e58k 9406407346568

Jak neférový souboj s Prckem? Šel jsem na něj celý oplátěný s dlouhým mečem obouruč a nebyl větším problémem. Spíše dostávám na frak, když narazím na pětici plně oplátovaných banditů a jsou na to stylem gang spank.

+8/−2
18.7.2018 8:13

J44o10s78e13f 95J59u21h95á90s96z 1139502278

Nevim proc tenhle koment Matej negativne ohodnotil, mel jsem to uplne stejne... z Rataji / Talmberka jsem mel nakradene platove vybaveni + mec a Prcek mi ani neubral

+2/0
18.7.2018 9:36

M24a36t49ě40j 33D68r96á28b43e87k 8576161876113

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko. Navíc neumí umísťovat příspěvky. Je to prostě lama a nemá smysl ho řešit.

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nepomůže! ;-D

+3/0
18.7.2018 15:27

T64o80m12á30š 22G16ü91r19t22l28e64r 3767215198868

Protože každý honil hlavní quest, okolo Bernarda maximálně projel na koni a pak když potkali prvního člověka trénovaného v boji, světe div se, vůbec to nedávali.

Prostě hra asi měla lidi nějak donutit naučit se boj. Ono to není vůbec intuitivní, že když vytáhnu do velké bitvy o tábor, měl bych se prvně naučit bojovat.

+1/0
18.7.2018 17:34

J62a30n 36S20t88e16h28l63í60k 1229959466984

Tohle DLC asi vynecham. Ale dotaz na autora, kterou spoustu veci do hry pridali aby se odlisili od hlavniho proudu?

0/0
18.7.2018 8:08

M38i22l77o47š 24K57r89u82m84p 2154927374

Mám 30000 grošů, stačí to na postavení všeho hned?

0/0
18.7.2018 7:57

M98a58r58t38i31n 45M16a75t91o33u97š51e86k 9336497516848

Ani náhodou:)

0/0
18.7.2018 8:05
Foto

H65o31n83z93a 24S70r97p 9694733932368

Budete potřebovat přibližně 100 000 :-)

+2/0
18.7.2018 8:07

A14d93a34m 31Š76p61i60l84l82a56r 8839307722476

Nene. Ja mel cca 50k grosu ze hry. A nestacilo to vubec ani nahodou. Uprimne sem potom prosustroval steam fora, zjistil co se jak ma. A priznam se v tomhle DLC jsem pouzil asi po 6ti h cistyho grindovani, loveni zvere a zabijeni lapku, cheat na penize. Uz mi to zas az tak nebavilo. Skoncil sem na nejakych 80k a dal uz nemel silu. Navic se mi po nejakem updatu podivne zresetovali obchodnici kterym se nezvedala jejich hotovost. Takze nejbohatsi meli 1200grosu. A to se fakt nedalo. Nebo dalo, ale ciste bezmyslenkovite bych delal dalsich XX hodin jen to same. Takze jsem si poslednich cca 20k cheatnul postavil vesnici, prosel si ji. Rozsoudil par spoluobcanu a tesim se jestli to budu moct rozsirit do vsech budov

0/0
18.7.2018 8:19

M57i50l87o37š 95K39r90u68m97p 2894897324

Neférově obtížnému souboji s Prckem? Já ho headshotnul šípem na první ránu :-)

+12/0
18.7.2018 7:55
Foto

H39o38n83z63a 12S27r51p 9814533242708

Já nakonec taky, ale ve férovém souboji mi nedal šanci.

+2/0
18.7.2018 8:08

M47a65r14t76i65n 31M21a27t73o42u16š85e74k 9676787156948

Na jaké úrovni? Já na něj šel na 14ce a neměl jsem vážnější problém.

+2/0
18.7.2018 8:15

J45i23ř70í 93K92o91m96b57e67r40e74c 1390154114101

Taky sem to udelal. U me to tedy bylo neferove obtizne pro Prcka :-D

+4/0
18.7.2018 13:20

S90i46d21n71e73y 27S72i94s64k83a 3147562702585

A uz se tam konecne muze koupit cernossky otrok? To aby si multikulti dogooders nestezovali ...

+14/−15
18.7.2018 0:59

T78o68m66á13š 79B86a60ř31t73i88p97á72n 6119358253200

Nebo aspoň cirkus s fousatou ženou a černochem jako hlavními atrakcemi ;-D

+1/0
18.7.2018 13:32

S27i82d95n94e24y 10S50i15s20k40a 3607192232335

Mohli by minusari navrhnout jinou realistickou pritomnost cernocha v cesakem kralovstvi na zacatku 15. stoleti?

+1/−1
18.7.2018 15:12

J44a23k38u90b 63B59o87h78o83n36ě20k 8925726199467

Pokud můžu mluvit za sebe, tak moje mínus je kvůli tomu, že už je to neskutečně otravné, že se v diskuzi ke KC:D vždycky ozve nějaký postižený jedinec, co musí tohle znovu a zase vytáhnout.

+18/−1
18.7.2018 15:42

V58a16š55e21k 67H88a89v56r30á52n68e37k 2155932667631

Viz Jakub.

My tady nemáme pochyby o tom, že do hry z českého středověku nepatří černoši. My máme pochyby o těch, kteří se předhání v tom, kdo na to téma vymyslí debilnější koment.;-)

+13/−1
18.7.2018 18:57

S25i18d45n97e43y 23S22i55s41k82a 3167892332845

To beru.

Jen jsem myslel, ze by Vavra jako joke mohl nejakeho cerneho otroka dodat.

+1/−1
18.7.2018 19:23

R77a51d43i59m 97S71l70á29d66e12k 3901532103849

Vávra sám medializoval blábol jednoho němce a díky tomu si jen vylepšil reklamu. Žádná velká kritika na chybějící černochy se ve skutečnosti nikdy nekonala ;)

+8/0
18.7.2018 21:50

M69i92r34o62s74l90a22v 58S59t95a89s26t32n49y 7314443136221

No, to by byl fakt strašně dobrej joke, hahaha. Ale je pravda, že Vávra by toho byl schopnej.

Dál by tam jako další vynikající joke mohl dát třeba postavu altruistického kupce, který bude vizuálně vypadat jako Bakala, co říkáte?

0/0
19.7.2018 9:06

J14i86ř92í 70J65u44ř74i98c60a 2348643441

No, a mohl by okrádat horníky. R^ Fajny napad, jak "cyp".

+1/0
19.7.2018 12:21

R23o73s29t87i91s65l91a92v 40J73a87n86d34a 5209209756360

Obchodník? Cestovatel? Evropané se do Afriky dostali.

Existují zdroje, ze kterých se zdá pravděpodobné, že různí ilustrátoři u nás v daném období věděli celkem dobře, jak černoši vypadají - dá se odhadovat, že z vlastního pozorování, přestože to samozřejmě není tvrdý důkaz.

Původní blog, který se té otázce věnoval, mi přijde celkem uměřený - http://medievalpoc.tumblr.com/post/75252294049/hi-ive-been-looking-at-a-kickstarter-for-a

0/0
19.7.2018 10:50

P66a16v62e24l 97P81o43s50p93í93š72i38l 3201554983845

Budes-li chodit kolem daneho mista ze hry i v soucasnosti, bude ti trvat velmi dlouhe tydny, nez tam na nejakeho cernocha narazis.

+1/0
22.7.2018 23:10

R39o18s96t60i40s55l90a70v 25J34a78n76d82a 5949399766670

Jasně, což s mojí odpovědí nemá nic moc společného ;)

0/0
23.7.2018 7:58

Najdete na iDNES.cz