Pátek 23. října 2020, svátek má Teodor, Theodor
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 23. října 2020 Teodor, Theodor

Diskuse k článku

RECENZE: První placený přídavek pro český Kingdom Come je rozpačitý

Placený přídavek From the Ashes nepřináší nic z toho, proč Kingdom Come tak milujeme. Možnost spravovat vlastní vesnici je sice zajímavá, ve skutečnosti se však veškerá náplň omezuje jen na shánění peněz. Spousty peněz.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

H82o34n33z72a 87P90o98s62t 4579209699185

Spustě lidí se budovatelský koncept obecně líbí a 250kč není nijak drastická cena. Nevím, co by recenzent chtěl.

+1/−1
20.7.2018 13:31
Foto

P22a80v41e14l 49K81a24f85k84a 9194517731338

Ostatně jako 99% všech soubojů ve hře. Ten bojový systém s něčem mě totálně nebavil, takže jsem jen vyexpoval luk a meč nosil spíš na okrasu.

0/0
20.7.2018 9:34
Foto

J36i10ř55í 43D35u79š64e83k 8292601361553

250 korun je dnes cena dvou avokádových toustů. čili jako placené rozšíření o stavbu vlastní vesnice ve hře si myslím že dobrý.

+2/0
19.7.2018 16:12
Foto

H62o93n89z75a 81S88r39p 9144313302398

ale pro nás vesničany je to skoro 10 piv

+6/0
19.7.2018 17:41
Foto

J88a20k22u69b 77B83o51h58o11n15ě89k 8215836859207

Pro správné vesničany je to 42 piv a to ještě dostanou zpátky 126 za zálohy ;-)

+1/0
20.7.2018 16:15
Foto

P80a21v34e96l 78L69á26n39í66k 5349815942347

Konečně nějaká normální recenze. Vidím to úplně stejně.

Tahle věc měla být ve hře už v základu, protože už to každej dohrál a po dohrání je to naprostá nuda a zbytečnost. V budování jste velice silně limitováni vším . Místa pro budovy sou předem daná, můžete se rozhodnout jen u dvou kdy jednu musíte vždy vyřadit, ale efekt je prakticky nulový a když je vesnice hotová , tak sem si řekl. Vážně?

Stejně to tam bylo poloprázdné a polomrtvé a klidně se tam toho dalo postavit víc.

Za ty peníze ej to nesmysl a zbytečnost.

+1/0
18.7.2018 20:45
Foto

P70e65t45r 33A72n54d95r75ý43s63e89k 5213462443363

Vidím to naprosto stejně. Samo o sobě to není moc propracované a určitě si s tím mohli dát mnohem víc práce. Takhle to budí jen dojem toho, že chtěli zavřít ústa těm, co křičeli, že mají ve hře strašně moc peněz a není za co je utratit.

0/0
21.7.2018 8:10
Foto

M92a25t15ě33j 33D87r33á23b20e46k 8526381176973

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko...

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nemusíme věřit.;-D

0/0
18.7.2018 15:24
Foto

J86a72n 98B24í35l28ý 8444807177259

neférový souboj s prckem? toho jsem dostal během 20 sekund hned na první pokus...

+2/−6
18.7.2018 13:38
Foto

H58o25n54z45a 86S61r52p 9814923812758

Tak nic,beru zpět, jsem prostě lam. .

+11/0
18.7.2018 14:23
Foto

J75a22n 45B59í97l76ý 8494397987489

bodání mečem do hlavy funguje. zvlášť, když protivník nemá přilbu

+2/0
18.7.2018 19:04
Foto

J65a71n 61Z33e26l47e82n39k46a 3485303268901

A nebyl jsi rano zpocenej?

0/−1
19.7.2018 0:02
Foto

J30i52ř51í 67D68u71š65e60k 8472151151873

...říká každej kdo má headcracker perk.

0/0
19.7.2018 16:15
Foto

J22a85k19u41b 58B59o38h38o15n23ě58k 8565336489117

Nejsem si úplně jistý, jak by tohle DLC mělo být příkladem odlišení se od hlavního proudu. Spíš mi to přijde právě naopak, protože budovatelská vložka se do RPG dává s železnou pravidelností už minimálně od NWN2 nebo Morrowindu a většinou to nestojí za nic a je to jenom taková vata, která v lepším případě nastavuje délku hraní a v horším slouží primárně jako "cash sink" kvůli špatně vybalancované ekonomii hry.

Trochu se bojím, že tady šlo aspoň částečně o tu druhou možnost.

+2/0
18.7.2018 10:18
Foto

M43i22r29o55s38l38a20v 98S66t34a22s10t97n70y 7544623846831

Aktuálně jsem dohrál datadisk k NWN2 Storm of Zehir a pokus o integraci zajímavého mechanismu s obchodováním mezi městy byl sice sympatický, ale ve výsledku brutálně nevyvážený a primitivní.

Jinak ekonomika v RPG obecně bývá nevyvážená, často se už v polovině hry topíte v penězích a není za co je utrácet. A týká se to i těch nejlepších her v rámci žánru.

0/0
19.7.2018 9:21
Foto

H38o36n87z77a 66S32r22p 9434173872938

To mám ještě krabicovou originálku a rozehrával asi 3x a hrozně mě to nebavilo :-(

0/0
19.7.2018 10:05
Foto

M91i39r39o65s51l12a90v 80S66t85a78s72t89n85y 7294303276381

Njn, oproti původnímu OC a skvělému Mask of Betrayer je to na první pohled (i zahrání) velice low cost projekt.

0/0
19.7.2018 11:25
Foto

J47a87k45u56b 34B76o55h79o37n44ě21k 8105126319307

Pořád si ještě vzpomínám, jak jsem z té myšlenky hry o obchodu byl nadšený a udělal si co nejrůznorodější postavy kvůli různý kontaktům :)

Ovšem je fakt, že samotná hra pak zůstala dost za očekáváním a myslím, že jsem ji ani nedohrál.

Každopadně ano, dobře vybalancovat ekonomiku ve hře není snadné a skoro bych řekl, že nejlepší způsob, jak to některé hry obcházejí, jsou postavené mimo samotnou ekonomiku. Když dají minimální požadavky na levely nebo nejlepší věci vůbec nedají do obchodů, tak aspoň zabrání tomu, že by měl člověk motivaci sbírat a prodávat každou blbost. Další celkem odsvědčený způsob, je požadovat, aby hráč na každém nvovém levelu musel jít za nějakým cvičitelem a za peníze proměnit zkušenosti na dovednosti. Tam se dá celkem dobře nastavit cenová progrese.

Ve výsledku ale vždycky záleží na hráči. Když někoho bude bavit grindovat prachy, tak tu rovnováhu prostě naruší. Mně třeba hodně nebaví tahat se každou chvíli za kupcem, takže ve všech hrách beru jenom věci s určitým poměrem cena/váha a tak problém s přílišnou hotovostí nemívám.

0/0
19.7.2018 10:15
Foto

M10i11r10o65s90l81a60v 70S54t53a76s85t34n96y 7964103466431

Ona to není špatná hra, některé mechanismy jsou super (velká mapa s náhodnými střetnutími a pestrým využitím skillů, rozhovory, ve kterých podle skillů konečně můžete využívat i ostatní členy party). Zasazení začátku mimo profláklé Mečové pobřeží taky fajn.

Druhá půlka navíc funguje jako pěkný sequel k původní kampani NWN2, kdy hráč potká spoustu starých známých a to pro mě ve výsledku byla asi největší přidaná hodnota. Plus teda Volo se strašně povedl :)

Bohužel dialogy a příběh se nechytají ani na ten Icewind Dale, ke kterému je to často přirovnáváno.

0/0
19.7.2018 11:37
Foto

T70o26m12á74š 71D22u10š28e62j65o43v56s88k40ý 3987443547730

Fakt to mohlo být propracovanější. :-/

Mám rozehraný Hardcore mód a včera jsem sejmul Prcka mečem (byla to pěkná dřina perky Berserk a Druhá šance mi dost pomohly - jinak poslední save před bitvou :-P).

Teď sháním lovením zvěře dostatek financí, abych mohl vesnici znovu postavit. Je potřeba tak 40000, aby si na sebe sama vydělala a člověk tam nemusel pořád jezdit (Bez rychlého cestování je to docela žrout času ;-)).

+6/0
18.7.2018 8:15
Foto

J28a27n 94S18t47e85h45l90í42k 1939949186824

Mas navoleny vsechny zaporny perky? Pokud ano, jak moc to je hard oproti standartni hre?

0/0
18.7.2018 8:24
Foto

M90a44t23ě77j 33B33a10š64t65i94n73e79c 6848989411525

Já mám navoleny 2. Ovšem největší problém je že se to opravdu vůbec neukládá, takže se mi stalo že jsem plnil úkoly kde mi nehrozila smrt, ale pak potkáš bandity na cestě a máš hodinu hraní v kopru :D toto je asi nejvíc hard, prostě je třeba pít sejvovici co půl hodina aspoň. Jinak boj mně v tom přijde lepší jelikož opravdu nesleduji ten kurzor, ale přímo toho nepřítele

+1/0
18.7.2018 9:13
Foto

K58a32r67e63l 49U20r16b44a35n 2714374551549

Jo taky jsem byl pořád opilej ze sejvovice. ;-D

+2/0
18.7.2018 10:23
Foto

J26i91ř79í 76D29u52š24e94k 8442891601633

Co je sakra sejvovice? To je jako nějakej uchycenej výraz pro saviors schnaps?

0/0
19.7.2018 16:32
Foto

T15o48m70á83š 47G30ü79r94t68l23e19r 3197505478848

Stačilo umět combat systém, strávit hodinu u Bernarda a Prcek byl v poho (taky HC) Kdybch nebyl brutálně přetížený lootem z bitky, tak by se mě asi ani nedotknul.. Finance zase jenom z lootu, milionkrát rychlejší než cokoliv jiného.

0/0
18.7.2018 17:38
Foto

M89a20r69t83i88n 58M31a68t12o51u39š54e25k 9596777556488

Jak neférový souboj s Prckem? Šel jsem na něj celý oplátěný s dlouhým mečem obouruč a nebyl větším problémem. Spíše dostávám na frak, když narazím na pětici plně oplátovaných banditů a jsou na to stylem gang spank.

+8/−2
18.7.2018 8:13
Foto

J20o35s25e70f 54J73u17h97á50s15z 1549182428

Nevim proc tenhle koment Matej negativne ohodnotil, mel jsem to uplne stejne... z Rataji / Talmberka jsem mel nakradene platove vybaveni + mec a Prcek mi ani neubral

+2/0
18.7.2018 9:36
Foto

M55a49t56ě54j 80D34r79á20b25e53k 8246381116103

Protože je levej jak turecká šavle a netrefí plusko. Navíc neumí umísťovat příspěvky. Je to prostě lama a nemá smysl ho řešit.

Taky se prý hluboce omlouvá, ale to už mu nepomůže! ;-D

+3/0
18.7.2018 15:27
Foto

T57o71m57á36š 66G71ü79r64t35l86e16r 3447705598588

Protože každý honil hlavní quest, okolo Bernarda maximálně projel na koni a pak když potkali prvního člověka trénovaného v boji, světe div se, vůbec to nedávali.

Prostě hra asi měla lidi nějak donutit naučit se boj. Ono to není vůbec intuitivní, že když vytáhnu do velké bitvy o tábor, měl bych se prvně naučit bojovat.

+1/0
18.7.2018 17:34
Foto

J73a86n 76S93t93e53h87l48í69k 1519459106974

Tohle DLC asi vynecham. Ale dotaz na autora, kterou spoustu veci do hry pridali aby se odlisili od hlavniho proudu?

0/0
18.7.2018 8:08
Foto

M62i79l43o46š 73K63r91u53m36p 2764537184

Mám 30000 grošů, stačí to na postavení všeho hned?

0/0
18.7.2018 7:57
Foto

M83a83r90t30i87n 18M54a25t83o38u47š79e66k 9506507836838

Ani náhodou:)

0/0
18.7.2018 8:05
Foto

H80o42n72z28a 90S25r64p 9444703432728

Budete potřebovat přibližně 100 000 :-)

+2/0
18.7.2018 8:07
Foto

A95d77a39m 50Š12p39i11l98l61a70r 8269437602266

Nene. Ja mel cca 50k grosu ze hry. A nestacilo to vubec ani nahodou. Uprimne sem potom prosustroval steam fora, zjistil co se jak ma. A priznam se v tomhle DLC jsem pouzil asi po 6ti h cistyho grindovani, loveni zvere a zabijeni lapku, cheat na penize. Uz mi to zas az tak nebavilo. Skoncil sem na nejakych 80k a dal uz nemel silu. Navic se mi po nejakem updatu podivne zresetovali obchodnici kterym se nezvedala jejich hotovost. Takze nejbohatsi meli 1200grosu. A to se fakt nedalo. Nebo dalo, ale ciste bezmyslenkovite bych delal dalsich XX hodin jen to same. Takze jsem si poslednich cca 20k cheatnul postavil vesnici, prosel si ji. Rozsoudil par spoluobcanu a tesim se jestli to budu moct rozsirit do vsech budov

0/0
18.7.2018 8:19
Foto

M17i42l90o35š 90K58r78u62m16p 2554207124

Neférově obtížnému souboji s Prckem? Já ho headshotnul šípem na první ránu :-)

+12/0
18.7.2018 7:55
Foto

H66o10n98z19a 87S25r89p 9624983292928

Já nakonec taky, ale ve férovém souboji mi nedal šanci.

+2/0
18.7.2018 8:08
Foto

M75a45r92t54i72n 54M42a78t12o70u28š38e54k 9486117206278

Na jaké úrovni? Já na něj šel na 14ce a neměl jsem vážnější problém.

+2/0
18.7.2018 8:15
Foto

J65i63ř85í 14K58o53m59b47e92r16e59c 1230764594261

Taky sem to udelal. U me to tedy bylo neferove obtizne pro Prcka :-D

+4/0
18.7.2018 13:20
Foto

S96i54d75n44e37y 58S59i69s39k20a 3267562922555

A uz se tam konecne muze koupit cernossky otrok? To aby si multikulti dogooders nestezovali ...

+14/−15
18.7.2018 0:59
Foto

T40o84m54á71š 34B54a79ř91t65i27p37á90n 6859498823340

Nebo aspoň cirkus s fousatou ženou a černochem jako hlavními atrakcemi ;-D

+1/0
18.7.2018 13:32
Foto

S51i32d35n32e93y 34S33i59s11k67a 3187202682315

Mohli by minusari navrhnout jinou realistickou pritomnost cernocha v cesakem kralovstvi na zacatku 15. stoleti?

+1/−1
18.7.2018 15:12
Foto

J93a10k77u62b 94B42o65h82o14n59ě65k 8685316729137

Pokud můžu mluvit za sebe, tak moje mínus je kvůli tomu, že už je to neskutečně otravné, že se v diskuzi ke KC:D vždycky ozve nějaký postižený jedinec, co musí tohle znovu a zase vytáhnout.

+18/−1
18.7.2018 15:42
Foto

V77a73š91e88k 65H17a15v82r16á42n31e45k 2115592557671

Viz Jakub.

My tady nemáme pochyby o tom, že do hry z českého středověku nepatří černoši. My máme pochyby o těch, kteří se předhání v tom, kdo na to téma vymyslí debilnější koment.;-)

+13/−1
18.7.2018 18:57
Foto

S15i26d68n81e75y 80S61i39s51k53a 3717362602675

To beru.

Jen jsem myslel, ze by Vavra jako joke mohl nejakeho cerneho otroka dodat.

+1/−1
18.7.2018 19:23
Foto

R50a55d50i12m 48S87l95á27d89e30k 3101882133539

Vávra sám medializoval blábol jednoho němce a díky tomu si jen vylepšil reklamu. Žádná velká kritika na chybějící černochy se ve skutečnosti nikdy nekonala ;)

+8/0
18.7.2018 21:50
Foto

M10i75r97o76s58l35a98v 36S12t53a33s19t67n74y 7294833406341

No, to by byl fakt strašně dobrej joke, hahaha. Ale je pravda, že Vávra by toho byl schopnej.

Dál by tam jako další vynikající joke mohl dát třeba postavu altruistického kupce, který bude vizuálně vypadat jako Bakala, co říkáte?

0/0
19.7.2018 9:06
Foto

J30i76ř90í 77J73u73ř97i86c27a 2598743661

No, a mohl by okrádat horníky. R^ Fajny napad, jak "cyp".

+1/0
19.7.2018 12:21
Foto

R42o86s83t44i48s31l53a81v 33J17a67n73d56a 5739529236880

Obchodník? Cestovatel? Evropané se do Afriky dostali.

Existují zdroje, ze kterých se zdá pravděpodobné, že různí ilustrátoři u nás v daném období věděli celkem dobře, jak černoši vypadají - dá se odhadovat, že z vlastního pozorování, přestože to samozřejmě není tvrdý důkaz.

Původní blog, který se té otázce věnoval, mi přijde celkem uměřený - http://medievalpoc.tumblr.com/post/75252294049/hi-ive-been-looking-at-a-kickstarter-for-a

0/0
19.7.2018 10:50
Foto

P69a25v45e95l 89P31o37s34p26í44š73i56l 3811444313615

Budes-li chodit kolem daneho mista ze hry i v soucasnosti, bude ti trvat velmi dlouhe tydny, nez tam na nejakeho cernocha narazis.

+1/0
22.7.2018 23:10
Foto

R37o54s45t91i17s98l61a50v 52J49a84n37d69a 5339919506900

Jasně, což s mojí odpovědí nemá nic moc společného ;)

0/0
23.7.2018 7:58

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...