Úterý 10. prosince 2019, svátek má Julie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 10. prosince 2019 Julie

Diskuse k článku

RECENZE: Kingdom Come naučí svět milovat českou historii

Nejočekávanější česká hra poslední dekády nezklamala. Je to sice o dost náročnější záležitost, než na jaké jsme si v posledních letech zvykli, ale za vynaloženou snahu vás dokáže pořádně odměnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R85a48d36e15k 27J89o97n34á96š 4767555613168

jak jsem v textu cetl o tom Gothicu, uplne jsem si na to vzpomnel taky kdyz jsem KCD zacal hrat...Gothic byla neskutecna hra, delal jsem ukoly ktery ne jen ze nebyly povinny ale ktery ve hre ani nebyly! :-D Doufam, ze tady to bude podobne...ale dle recenze to vxpada OK, ja to prave asi po 2 hodinach odlozil a pustil si fifu ptz mi to prislo zatim nudne..ale v clanku pise o tom ze to tak je, a ze se to pak rozjede, takze tomu dam sanci :-)

+1/0
3.3.2018 7:54

P45a92v25e60l 87Š82v97a44r31c49e79r 1160678562717

Autoři hry by mohli přidat možnost odstranění toho "zaměřovače", který ukazuje směr, kam se díváme při chůzi beze zbraně (víc to vtáhne do hry a není tam potřeba). Stejně tak bych se zbavil hudu se staminou a zdravím - ty bych tam chtěl jen na souboje.

Dá se to? Já jsem to nenašel.

0/0
26.2.2018 10:49

R45a69d61i32m 44V88e18n44g83l77a57ř 3652567391809

!SPOILER ALERT!

Mám jen drobný dotaz.

Dá se mise Hrátky s čertem dokončit tak, abych nikoho nezabil?

+1/0
22.2.2018 21:52

E33v27a 36S82t23o31č44e19s94o32v33á 1120635974553

No mě to připadá jako čekání na to, kdo první řekne "král je nahý"... nemusíme tu hru chválit jen proto, že je česká a z české historie. Teď jsem došla k hlavnímu questu, který se odehrává v monastery a něco tak nudného a otravného jsem dlouho neviděla - hra vás nutí absolvovat KAŽDÝ den všechny povinosti mnicha, včetně modlení 2x denně, které trvá asi 5 min reálného času (dělám si u toho kafe). A co se týká grafiky - příroda úžasná, o tom žádná. Ale animace postav a jejich pohyby při rozhovorech/předávání věcí - připadám si jak xx let zpět. Jízda na koni mimo cestu naprosto na nervy, protože se zasekne o každý keřík. Hraní KCD střídám s AC:Origins, tak jsem možná zhýčkaná..neříkám, že je to úplně zlé, ale pět na grafickou stránku a animace ódy, to nechápu..

+1/−2
22.2.2018 12:05

T97o59m42á35š 87V36e24s33e27l26ý 1362572413826

Víš, že ty questy dělat nemusíš a hra jede dál? To, že ti napíšou, ihned se odeber na náměstí a jeď tam a tam. Neudělej to, přijď a nikdo na náměstí tam nebude. Ale jakmile pak někam přijedeš, nediv se, že tě seřvou jak koňa, kde jsi byl. V tomto případě to samé. Nikdo a to ani hra Vás nenutí se modlit, jenom pak člověk musí počítat s následky.

+1/0
22.2.2018 12:09

E39v27a 50S15t49o26č61e78s83o43v50á 1100605664103

Vím, ale v tomhle případě to není pravda :-) buď tam vydržím to modlení, nebo mě pošlou na samotku na 18 hodin (cca 3 minuty reálného času?). Prostě skoro stejný..jinak jasně, párkát jsem se někde potulovala a až pozdě zjistila, že quest byl na čas. V tom ale problém nevidím.

0/0
22.2.2018 12:26

Z21u86z53a46n37a 78S97t32r31n50a54d18o93v19á 3667855730134

Můžete to modleční přeskočit stisknutím "T" a počkat dvě hodiny (asi 20 vteřin reálného času). Je to lepší než se upít kafem xmrti :-)

+3/0
22.2.2018 12:59

E36v64a 15S82t95o24č80e92s28o74v98á 1840875754573

Jee, dík, to zkusím. Já zkoušela číst knižky, ale to mě hned přišli zavřít :D

+1/0
22.2.2018 13:06

D32a15v38i81d 20M13i13k41u93l29á64š94e17k 4663686263561

Ten quest se hlavně dá splnit i jinými cestami takže to co píšete je naprostý blud.

0/0
22.2.2018 14:30

E76v95a 33S12t94o38č89e39s64o43v59á 1320335464623

Ale neni, davno mam nactene vsechny moznosti splneni questu, takze jste mi nesdelil nic noveho. Cesta ukolem (pro me, nikomu nevnucuju) byla zapadnout a zjistit co a jak (at tu prilis nespoileruju). To bylo ale tak strasne umorny, ze jsem z otraveni zvolila rychle (a nasilne) reseni.

0/0
22.2.2018 20:14

D78a60l71i14b37o13r 62R10o32z32s20y63p41a28l 7730353586579

Tak tahle hra je takový simulátor života ve středověku. Předpokládám, že autoři chtěli, ať si život tam co nejnázorněji každý vyzkouší. Ještě měli přidat měsíční práci na poli pod dohledem drába, aby zážitek byl co nejvěrnější.:-)

+7/0
22.2.2018 12:56

T51o17m90á51š 54D37u76š48e51j54o68v52s18k69ý 3817123267550

Mám odehráno 61 hodin a kromě jednoho záseku si nemůžu stěžovat. Na PC je ovládání v pohodě. Ukládání kdykoliv je podle mě u této hry spíše kontraproduktivní. Je super když máte alespoň trochu strach jestli něco vyjde nebo ne. Zatím jsem uložil hru za pomoci Sejvovice jen jednou. ;-D

Když to při questu nedopadne dobře, dá vám hra možnost udělat to jinak a to je fajn.

Pokud ale ukládání prostě musíte mít, není nic těžkého si sejvovici udělat nebo koupit. Peněz i surovin je dostatek. ;-)

Čtu všechny knihy a to dodává hře další rozměr. Člověk pochopí mnohé souvislosti a důvod jednání některých postav. Je to prostě SUPER. [>-]R^

+5/0
22.2.2018 11:25

V94o64j88t52ě24c95h 10S78t83r74n58a21d 4904171102735

Těm co tak naříkají, že téhle české hře chybí český dabing, vám nestačí, že na tom dělali čeští vývojáři, celé se to odehrává v českých zemích, zasazené do české historie, hudba se k tomu nahrávala v Rudolfinu! Mně to tedy bohatě stačí a pokud by se Okamurovi nešťastnou náhodou povedlo prosadit ve školách hodiny vlastenectví, byl bych pro, aby tam ty děti prostě posadili k počítačům a nechali hrát Kingdom Come.

+4/−2
22.2.2018 9:31

J80i38ř70í 36J16u44ř36i88c60a 2178403791

V němčině.

+1/0
22.2.2018 19:47

R24a49d80i38m 12K28o40k93t68a 7972927939509

Nestačí. Stejně jako moskevské metro hraju v ruštine, chtěl bych hrát českou hru, z Čech v češtině.

+3/0
28.2.2018 13:56

D75a52v12i88d 40H63y60š51p44l88e53r 2403883497605

R^[>-]

+1/0
21.2.2018 18:30

K38a98r91e16l 65K30r64ů43p92a 7299180713

Hra super, grafika a prostředí excelentní. Ale boha jeho chybí český dabing !! V téhle hře jako sůl !!

Nicméně jsem rád, za názory které se ve hře opírají k aktuálním politickým tématům, jako postoj k imigrantům, apod.

I bych hrál častěji, ale všechen čas věnuji leteckému simulátoru IL2 BOS, který je pro mě, i díky virtuální realitě, jedničkou.

PS: V létě určitě zase na výlety po hradech....

+2/0
21.2.2018 15:53

P76a16v15e82l 44Š76ť85a39s90t33n10ý 8302524784

Po skoro týdnu hraní: Úžasná, neotřelá hra, která mi nedá nic zadarmo a těch pár chyb... no boooože....

+16/0
21.2.2018 12:16

Z37u78z60a36n97a 23S77t78r64n69a16d86o37v29á 3207185180694

!!Spoiler alert!!

Kdokoliv kdo dohraje misi v Sázavském klášteře má můj bezmezný obdiv. Já se tím včera prokousala, ale skoro mi u toho rupla cévka! Napoprvé se to totiž buglo na úplném konci a musela jsem to hrát skoro celé znova ;-D

+1/0
21.2.2018 11:25

A31d90a83m 45Š39p15i18l63l12a19r 8689147982706

Taky se mi to buglo na konci :D a taky mi malem trefilo. Nastesti sem si potajnu delal sejvovice v klastere. Takze sem musel odzit jen dva dny toho klasterniho pekla :D

+2/0
21.2.2018 15:51

E62v86a 92S84t81o66č31e94s93o96v50á 1450755574483

taky, dokonce dvojitě - nejdřív jsem nedostala tu kostku a pak stejně přišla o všechny věci v inventari, takze reload nekolika dni...silenost

+1/0
22.2.2018 12:07

Z65u29z81a25n39a 97S61t93r91n49a54d27o44v20á 3687195600694

No můj Svatej se na mě rozhodl nečekat a zdrhl někam do lesů, takže se mi neukončil quest a vypadalo to, že Jindřich dožije v klášteře ;-D

+3/0
22.2.2018 12:57

J44i33ř50í 36H34a35v51á48č35e96k 1853930933

Čím to je že z dálky mám ty lidi jakoby nahý a oblíkají se až když se k nim přibližuju? bug?;-D

0/0
21.2.2018 8:55

M39a60r24t46i89n 85B87e68r72a11n 6919115456371

Jen špatně zoptimalizované LOD :-)

+3/0
21.2.2018 9:01
Foto

M48a85r84t35i86n 89R74y40š33a97v38ý 1936555723902

Do toho teď postupně pronikám. Tutorialy na tvorbu materiálů, herních mechanismech atd. jsou od Warehorse studia perfektní. Pobíhám poslední dny po lese s foťákem a ColorCheckerem a fotim si textury na tvorbu materiálů ;-D

0/0
1.3.2018 11:15

J71a63n 18S96t55e25h66l29í72k 1779339716114

Asi PC nestíhá, pohraj si s nastavením.

+2/0
21.2.2018 10:12

D71r31a57h35o88m97í13r 61S50t71r97o14u28h97a36l 4255188952394

Snížit kvalitu textur. Dělá to delší doba kopírování textur z RAM do VRAM. Na vině je pravděpodobně nízká propustnost grafické paměti (je vytížená předáváním textur GPU a zároveň nahrává nová data). Snížením kvality textur se zvedne jejich komprese a velikost, tím pádem se uvolní paměťová sběrnice a mělo by to přestat dělat.

+3/0
21.2.2018 10:23

J25i76ř10í 46H83a13v88á21č81e65k 1213560633

Dik, zkusim,mam i7 a nvidii 970 ani ne dva roky a dal jsem optimalni nastaveni, ale asi to nestaci.

0/0
21.2.2018 11:14

D27r73a67h11o50m13í14r 56S69t39r31o91u20h92a36l 4265398142644

*Zvedne komprese a klesne velikost, samozřejmě :-)

0/0
21.2.2018 11:37

J81a92n 56M33a71c84e73k 9314985862308

vykreslování v dálce žere dost výkonu, tak si to nějak zoptimalizuj.

0/0
21.2.2018 13:43

M94a38r24t43i85n 54B39e35r74a14n 6909815546461

Udivuje mě, kolik se dokáže najít v diskuzi k počítačové hře frustrátů. Na internetu se objeví názory několika jednotlivců ohledně rasové jednotvárnosti KC:D a (nejen) český pseudovlastenecký omezenec vytasí svoje lingvistické a historické znalosti projevující se označováním lidí s tmavší pletí nebo šikmějšíma očima jako "čmoudů".

Anti-korektnost, která se dříve správně označovala jako hulvátsví, nevymáchanost nebo buranství, se v ČR stává mainstreamem. Vše proti médiím a elitám (vzdělaným lidem s rozhledem) je považováno za ten správný boj, nehledě na kontext.

Tato doba je dobou debilizace, plytkosti, zjednodušování a demagogií, říkám tomu kvazi-faktická vlna lidového smýšlení, pak se netřeba divit popularitě extrémních subjektů v politickém a veřejném světě, hrajících na emoční a apokalyptické noty.

+7/−18
21.2.2018 7:46

T78o54m72á19š 62V93e52s61e56l74ý 1702692503956

Pošli číslo na svého dealera....

+11/−1
21.2.2018 8:14

M26a75r80t14i69n 48B44e91r77a75n 6169815866141

Auto nemám, sorry...

0/−2
21.2.2018 8:34

T39o59m89á20š 11V85e92s39e10l21ý 1462912773436

Zase vedle. Ale u Tebe nic překvapivého. Mimochodem ty "elity" ukázaly svůj rozhled právě při prezidentské volbě. Buranství, hulvátství, všichni, kdo nevolí s námi, jsou idioti. Mimochodem, doporučuji si zajít na Eurogamer a podívat se, jak podobně smýšlejícímu "človíčkovi" to tam dalo 90% komentářů sežrat za jeho hloupou pseudorecenzi. I cenzor, co tam je, tak ho vesele poslal do míst, kde slunce nesvítí.

+8/−4
21.2.2018 8:56

M80a48r72t25i14n 43B18e97r33a86n 6229155126851

Zvláštní, z prezidentské volby mám úplně jiné dojmy, než Ty.

Jinak situace z Eurogameru jen koresponduje s tím, co jsem napsal výše o mainstreamu.

+2/−5
21.2.2018 9:01

T75o96m13á79š 17V47e32s95e84l60ý 1682632133856

Ne, menšina jako ty si hraje na něco, co není a je pak za pitomce.

+3/−4
21.2.2018 9:42

M75a68r66t76i70n 11B20e38r13a89n 6779535946401

Není nad hlubokou analýzu osobnosti vycházející z internetové diskuze...

+2/0
21.2.2018 11:35

T36o12m96á95š 82V17e62s13e18l65ý 1842392203846

Vy jste s tím začal.

+2/0
21.2.2018 12:12

M63a21r56t49i40n 31P31o63d29h44o44r11s74k47ý 4925221129633

Ti, co předhazují KC:D rasismus a ti, co předhazují jakýmsi elitám nějaké vlastnosti, nálepkují sluníčkářema, kavárnou apod. a nebo byli dokonce během prezidentské volby překvapeni, že někdo hnojometnou palbu opětoval, si nemají co vyčítat.

+4/0
22.2.2018 18:11

J52i90ř68í 81J62u71ř79i94c32a 2728593111

Fajn napsáno. Škoda, že od někoho pro kterého je každý člověk vlastnící iPhone ovcí. Takové pokrytecké. :-/

0/0
21.2.2018 8:16

M91a40r89t35i73n 90B42e37r22a73n 6189725826621

Takto jsem to určitě nikde nenapsal.

0/0
21.2.2018 8:35

J60i80ř42í 25J19u95ř62i30c86a 2288253801

Takto ne. Ale psát pod jakýkoli koment majitele iPhonu Bééééé také není zrovna korektní, že? Byť s vaším jménem na to máte jisté právo. Pak se to ovšem týká vámi již zmiňované debilizace.

+1/−1
21.2.2018 9:14

M58a83r68t44i97n 58B13e28r51a13n 6219485726121

Nic takového jsem nikde nenapsal. Předpokládám, že jste si mě spletl.

0/0
21.2.2018 11:31

J78i74ř50í 77J81u95ř98i98c21a 2978623171

Je li zde víc Martinů Beranů je to možné. Čísla jsem nekontroloval. Je li to tak, omlouvám se.

0/0
21.2.2018 16:08

A62l63o47i71s 53J70i19n92d42r57a 9670774757585

Vazeny p. Berane. Zacali si to ti, kteri maji zasadni problem s tim, ze hra z Cech ze stredoveku neobsahuje jine barvy pleti nez bilou. Mimochodem, tady na Morave jsem za sve mladi do roku 1989 v podstate zadneho barevneho nepotkal, krome nasich Cikanskych spoluobcanu, pokud jim teda korektne mohu vubec rikat, ze jsou "barevni". Akce vyvolava reakci. Ja vubec nechapu, proc by jakakoliv hra i treba z dnesniho prostredi mela nebo dokonce musela byt genderove nebo rasove "vyvazena" a uprimne ani nechapu co by to jako melo znamenat. Totez napr. u filmu. Myslim, ze vetsi flustrat je ten co napsal tu recenzi a pravdepodobne si za svym nazorem stoji, nez ten kdo tu mluvi o "cmoudech", protoze to uz byla jenom reakce na multikulti agresi, kterou tady vytvari tito novodobi hlasatele multikulturni "pravdy".

+7/−1
21.2.2018 23:54

P69e63t21r 56K69ř92í51ž 2173264871781

"názory několika jednotlivců" a to je jeden z problemu. Par blbecku si naveze do hry, toho se chyti nekolik aktivistu a pozeru a samozrejme media. Nasledne se tyto "nazory" zacnou prezentovat jako hlas lidu, jako ten jediny spravny nazor a kdo se opovazi byt proti tak je ihned onalepkovan minimalne jako nacista/rasista. Pote uz nic nebrani verejnemu lyncovani skrz vsechny mozne prostredky za velkeho prispeni medii s cilem dotycnou osobu pospinit a znicit. Zlikvidovat jak osobu tak jeji podnikani ci zamestnani. Proste elita.

+2/0
22.2.2018 0:21

J19a46k29u81b 58B72o69h80o89n95ě48k 8795796599497

Až na to, že kromě těch několika stejných aktivistů nikdo nikoho nelynčuje, takže realita končí druhou větou. Zbytek se nestal a jenom zase přispíváte jenom k tomu zbytečnému roztáčení kolotoče poloinformací a vzájemné nenávisti.

0/−3
22.2.2018 9:22

P38e79t68r 30K16ř72í12ž 2323364441871

Snahu pospinit KCD jsem zas tolik nesledoval, ale zminovat takovy hyperkorektni (cti dementni) nazory o absenci POC v recenzi eurogameru je rekl bych znatelna snaha a s sirsim dopadem nemyslis? Krome toho todle je univerzalni pattern u kauz gamergate (tam byla snaha nekolik lidi vyhodit za nazory), metoo (spousta hercu pospinena a prisla o nabidky) ten vyvojar z googlu (vyhozen)... proste tadle "elita" se nesnazi vyhrat argumenty ale tim ze osobu zdiskredituje a znici!

+1/0
22.2.2018 17:22

J63a38k69u64b 55B47o58h91o43n34ě89k 8205826849977

Ta recenze výslovně říká, že hledat v tom rasismus nejde. Jenom prezentuje pohled historika, který je diametrálně jiný, než autorů. Takže s tou elitou běžte někam. Vytvořil jste si z pár idiotů obřího draka a odmítáte v něm vidět ten ubohý větrný mlýn.

O tohle si Vávra říká sám. Nejdřív se prsí, jak je hra realistická a pak reaguje jako malý harant, když mu historik řekne, že jeho argument prostě nesedí. Kdyby k tomu přistoupil nějak normálně, tak to celé mohlo vyšumět. Ovšem to nesměl být tak skvělý marketing.

0/−2
23.2.2018 9:18

P95e84t62r 30K82ř41í95ž 2293634711471

"But there's also a big problem." "Then again, I'm white, so maybe I've missed things. And racism can take many forms, one of them being exclusion."

Tak urcite, cela hra je jak to vidi Vavra, kdo si dovolil neco zmenit tak uz tam nepracuje a diskuze s kymkoliv byla po celou dobu vyvoje zapovezena, natoz s historikem.

Ano, hra je realisticka. Najdi jinou hru podobneho typu, ktera je zpracovana lepe. Jestli si nekdo mysli ze kvuli male moznosti POC v oblasti tam proste musi byt tak je ***. "kdyby k tomu pristoupil normalne" bezvadny, takze Vavra je ten spatny. Nebudou to spis ty *** plus media co to siri dal a delaji z toho prave tu kauzu?

+2/0
23.2.2018 10:15

Premium

Cítím hořkost. Bývalý šéf mordparty poprvé promluvil o svém odchodu

Nejznámější český kriminalista Josef Mareš sloužil u policie téměř třicet let, stál za objasněním řady vražd a...

Premium

Zalepili matce prsa, aby nemohla kojit. Při příbězích z Osvětimi pláče i průvodce

Lukáš Lev provází v koncentračních táborech a popisuje nacistická zvěrstva. Jeho babička si však stála za tím, že za...

Premium

Hořký čaj? Nesmysl! Pediatr v knize vyvrací mýty o domácím léčení dětí

Hradecký dětský lékař Ladislav Hanousek vydal knihu Maminko, není mi dobře, která má rodičům pomoci s léčbou i výchovou...

Najdete na iDNES.cz